Am I there yet?

Gek genoeg lijkt het zelfs nu nog niet helemaal tot me te zijn doorgedrongen dat ik de komende twee maanden letterlijk aan de andere kant van de wereld vertoef. Maar gelukkig heb ik nog tijd genoeg om daar aan te wennen.

Am I there yet?

De eerste helft van de reis is in elk geval achter de rug. In de lobby van een sjiek hotel in Hong Kong -waar ik een deel van mijn 17 uur durende tussenstop doorbreng- even gauw een blogje typen, lang leve internet!

Timehop Hong Kong - Watzijzegt.com Timehop Hong Kong - Watzijzegt.com

Over mijn reis kan ik verder nog niet veel zeggen, ik ben net bezig. Maar wat er wel te melden valt:

 • Slapen in een vliegtuig is onmogelijk. Tenzij je genoegen neemt met losse lichaamsdelen die afzonderlijk van elkaar slapen.
 • Chinezen hoesten, kuchen, rochelen en niezen echt overal.
 • Chinezen lijken daarnaast ook een competitie ‘wie-heeft-de-meest-afzichtelijke-en/of-fluoriscerende-gympen’ te houden.
 • Hong Kong is een viezige, grauwe stad maar de winkelcentra worden tot op de centimeter schoongeboend en geuren constant naar bloemetjes.
 • Sushi eten aan een lopende band in een sushi bar is écht heerlijk!

Tot zover. En dan nu op naar Adelaide.

Am I there yet?

11 reacties

 1. Hey Bogers,

  Ik zie in je verslag nog niet echt ‘nieuwe’ bevindingen betreft Chinezen. Die bevindingen had je in Wageningen ook op kunnen doen ;-)!
  Maarre, probeer stiekem de meest afzichtelijke Chinees stiekem te knippen (met gympen) en dan gaan we ff lachen tijdens de nieuw-jaarsborrel van Menzis, oké? Take Care! x

 2. Kan noooooit zo lekker zijn als onze sushi Tas!!! :-) Maar wel de goede volgorde zo, want als je die van ons hebt geproefd vind je het nergens lekker meer, zeker niet als het is gemaakt door een Chinees haha! Goede reis verder!!!

  xx

 3. Ben benieuwd hoe jullie Singapore vinden; die postzegel Hong Kong die ik heb gezien, was euh, apart. Maar de sushi was wel goed! ;-) Goeie reis morgen, we houden contact!

 4. Nou Natas, morgen begint mijn reis naar Adelaide, eerst 2 dagen Singapore, benieuwd of we nog ergens meeten! Mocht je volgende week nog in de buurt van Adelaide zijn, laat het me weten, ik verblijf 3 weken in Murray Bridge

  x

 5. Nou meis .. fijn dat je eerste stuk goed verlopen is, op al die afzonderlijke onuitgeslapen lichaamsdelen na dan :-D Wees dus maar blij dat je die luxe suite gehuurd had in dat 5sterren-hotel. En die tussenstop heeft je toch maar mooi 2 dingen geleerd .. Chinezen zijn ‘smeerkezen’ (no offense .. mocht er hier een Chinees meelezen) .. én met bloemetjesluchtjes is alle smeerpoetserij te verbloemen. Ik wil trouwens ook best weten hoe die Crocs er in het echt uitzien, als je maar belooft om er niét aan te blijven vastplakken :-).

  xx jemams

 6. Slapen in het vlieguit is easy! Gewoon heel laat instappen, en rondlopen tot je meerdere vrije stoelen naast elkaar ziet. Dan daar gaan zitten/liggen :)

  1. Hm, ja, ik had een stoel naast me vrij maar dat werkt dus niet. Eerst sliep m’n linkerbil, toen m’n arm en toen m’n voet. Maar natuurlijk niet tegelijk en de rest was helemaal een drama. Zo een nieuwe poging wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: