High Tea Hotel Des Indes – kom je ook? Die uitnodiging van papslief nam ik natuurlijk graag aan. Hotel Des Indes aan de Lange Voorhout is namelijk een begrip in Den Haag en omstreken.

High Tea Hotel Des Indes

Afgelopen week mocht ik genieten van een DesInDes High Tea. Des Indes belooft een ‘ware beleving met luxe sandwiches, amuses, warme hartige gerechten en verse scones. Heerlijke patisserie, bonbons en vele andere lekkernijen’. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

Hotel Des Indes - Den Haag

Paleis, onderduikadres, duivenkot; het gebouw kent een indrukwekkende geschiedenis sinds haar opening in 1858. Inmiddels doet Des Indes al ruim een eeuw dienst als hotel en zijn door de jaren heen talloze befaamde gasten verwelkomd. En uitgezwaaid, want balletdanseres Anna Pavlova overleed er in 1931.

De High Tea van Hotel Des Indes is eveneens legendarisch – dat beweren ze in elk geval zelf.

High Tea Hotel Des Indes

Na een vriendelijke ontvangst mogen we plaatsnemen in de lounge. Kroonluchters, marmer en kandelaren vullen de ruimte. Hip kun je het niet noemen, maar dat past ook niet bij het statige imago van Des Indes.

High tea

De high tea wordt in vier gangen geserveerd. Elke gang gaat gepaard met een passende thee, waaronder een unieke Des Indes blend. Bij elke thee volgt een uitleg over de oorsprong, zelfs het moment van plukken wordt verteld.

We starten met een broodje zalmmousse met Japanse mosterdmayonaise, pastrami mini sandwich, gemarineerde kip met mangochutney; een veelbelovende eerste gang. De tweede hartige gang bestaat onder meer uit een bloemkoolsoepje met truffel en lamsworstje met tomatenchutney & couscous. De soep was wat lauw en worst staat normaal niet op mijn menu. Maar het smaakte meer dan goed.

High Tea Hotel Des Indes - hartige gang

Bread and butter en scones

De derde en vierde gang vormen de zoete helft van de high tea. Bread and butter pudding, huisgemaakte bonbons, een werkelijk o v e r-heerlijke scone met frambozencoulis… Het leverde een innerlijke strijd op tussen zo snel mogelijk naar binnen werken of juist met minuscule hapjes om er zo lang mogelijk van te genieten.

High Tea Hotel Des Indes - cake High Tea Hotel Des Indes - cakeHigh Tea Hotel Des Indes

Tweeënhalf  uur, vier gangen en een liter thee later snap ik waarom de High Tea Hotel Des Indes een begrip is. De sfeer, de gerechten uit eigen huis, de -ik zeg het nog eens- overheerlijke scones. Stuk voor stuk de moeite waard. Daar betaal je dan ook flink voor. Voor een high tea ben je per persoon €37,50 kwijt.

High tea in Hotel Des Indes: misschien niet iets om maandelijks op de agenda te zetten, maar minstens een keer toch zeker!

Zelf een High Tea Hotel Des Indes proeven?
Bezoek hun website voor meer informatie & reservering: www.desindes.nl/restaurant/nl/hightea.

Foursquare gebruiker? Hotel Des Indes heeft een special wanneer je incheckt.

Meer hotspots?

Check dan alle hotspots op deze blog.