In de categorie Singer-songwriter: Ben Howard

Ben Howard - by Kmeron - Wat zij zegt

Ben Howard is een nieuwe naam die aan het rijtje upcoming Britse singer-songwriters kan worden toegevoegd. De jonge Brit groeide op in Devonshire, Engeland, waar zijn ouders hun liefde voor jaren ’60 en ’70 muziek op hem los lieten. Folk grootheden als Paul Simon, Bob Dylan en Joni Mitchell behoren tot zijn muzikale helden.

Ben Howard by Kmeron - Wat zij zegt Ben Howard by Kmeron - Wat zij zegt
Naast muzikant, is Howard een fanatiek surfer, met laidback attitude en al. Die relaxte levensstijl is terug te zien in zijn optredens, die hij nog weleens blootsvoets en met gitaar op schoot verzorgt. Howard gelooft niet in roem, zo beweert hij onlangs in The Guardian. Dat zijn muziek, en die van vergelijkbare artiesten als Mumford & Sons en Ed Sheeran, als The New Boring en beige pop wordt bestempeld, wuift hij ook weg.

“British music at the moment isn’t boring. Adele has taken over the world and she’s not a pop star – she writes songs and she can sing. Same with Mumford & Sons. They’re all playing acoustic instruments rather than playing synths and being told what to do. I’ve never been a fan of all the R&B and vocoder stuff you hear on the radio.”

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ is zijn single Keep your heads up deze week Megahit bij 3FM. Dit nummer heb je ongetwijfeld al meer dan eens voorbij horen komen. De single kwam namelijk eind vorig jaar al uit. Daarom hier niet het al doodgedraaide Keep your heads up, maar Ben’s nieuwste single: Only Love.

Ben Howard – Only Love

Ben Howard geeft deze maand diverse optredens in Europa.

Meer over Ben Howard:

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge