Een bucket list met droombestemmingen, die heeft toch iedereen wel? Ik heb de afgelopen jaren aardig wat prachtige reizen gemaakt maar er zijn nog genoeg plekken die ik graag wil zien. 10 steden voor je bucket list? Deze steden staan, in willekeurige volgorde, op de mijne!

10 steden voor je bucket list

#1 San Francisco, Verenigde Staten

San Francisco is a golden handcuff with the key thrown away.” John Steinbeck

De Golden Gate Bridge, Alcatraz, Victoriaanse huizen, cable cars, hippies en de nieuwste technologische ontwikkelingen, San Francisco heeft het allemaal. Een must see wat mij betreft en daarom op deze bucket list.

Eerste keer San Francisco: de Golden Gate Bridge moet je bezoeken natuurlijk

#2 Kyoto, Japan

Tempels, Zen tuinen, geisha’s… Kyoto is zoals je je Japan voorstelt. Veel van de traditionele Japanse cultuur en rijke historie is bewaard gebleven in Kyoto, en hoewel je als toerist op het eerste oog misschien wat teleurgesteld kunt raken, biedt de stad talloze prachtige sights als je even verder kijkt. Ik zie het graag.

Kyoto, Japan (via unsplash)

#3 Machu Picchu, Peru

De verloren Inca stad Machu Picchu is een van de archeologische wonderen in Zuid-Amerika. Prachtig, indrukwekkend en verrassend goed bewaard gebleven. Of ik de Inca Trail ooit ga volgen, weet ik niet maar op deze bucket list mag ‘ie zeker niet ontbreken.

Machu Picchu in Peru

#4 Praag, Tsjechië

Een sfeervolle binnenstad met nauwe straatjes, gezellige pleintjes en prachtige historische gebouwen.  Twee stadsdelen, op beide oevers van de Moldau, die door prachtige bruggen met elkaar zijn verbonden. Het Tsjechische Praag is een stad die ik zeker eens een bezoek wil brengen.

Charles Bridge in Praag

#5 Las Vegas, Verenigde Staten

Viva Las Vegas! Deze Sin City staat natuurlijk vooral bekend om de talloze casino’s en enorme hotels waar je 24/7 je gelukt kunt beproeven. Of ik ook zo gelukkig zal zijn, geen idee, maar ik hoop het ooit te ontdekken!

TRAVEL: Eten in Las Vegas

#6 Berlijn, Duitsland

Zelfs John F. Kennedy riep al ‘Ich bin ein Berliner!‘ Toch fahrde ik nog nooit naar Berlijn. Hoog tijd dus om deze eigentijdse wereldstad met haar indrukwekkende geschiedenis op mijn bucket list te zetten.

24 uur in Berlijn
Inmiddels bracht ik krap 24 uur in Berlijn door en kan ik een vinkje zetten op mijn bucketlist √ 

#7 Giza, Egypte

Al meer dan 4500 jaar trotseren deze giganten de tand des tijds. De piramides van Giza zijn de enige overlevende monumenten van de Zeven Oude Wereldwonderen. Niet vreemd dat een oud Arabisch gezegde luidt dat “man fears time, but time fears the pyramids“.

Piramide in Egypte

#8 Buenos Aires, Argentinië

Een kosmopolitische metropool en hoog op mijn bucket list: Buenos Aires. Deze Argentijnse stad is modern en elegant, maar ook doorspekt met koloniale architectuur en sjofele buurten. Verleidelijke tango’s, barrio’s, spectaculaire voetbalwedstrijden, Buenos Aires heeft het allemaal. Mensen schijnen verliefd te worden op deze stad, en dat wil ik ook!

tango na rua 2

#9 Tromsø, Noorwegen

Het Parijs van het Noorden en de Gateway to the Arctic, zo wordt Tromsø ook wel omschreven. Bruisend en bekend om het noorderlicht dat je hier regelmatig kunt waarnemen. De stad ligt in het Noorse gedeelte van Lapland, een regio die ik sowieso graag nog eens bezoek.

#10 Havana, Cuba

Geen typische toeristentrekker maar een levendige en authentieke stad, dat is Havana (of Habana). Beroemd door de rumba, vintage American cars met Russische Lada motor en natuurlijk historische helden als Che Guevara en Ernest Hemingway, staat deze Caribische stad op mijn verlanglijstje.

Welke steden staan er op jouw bucket list?