10 steden voor je bucket list

San Francisco Golden Gate Bridge

Een bucket list met droombestemmingen, die heeft toch iedereen wel? Ik heb de afgelopen jaren aardig wat prachtige reizen gemaakt maar er zijn nog genoeg plekken die ik graag wil zien. 10 steden voor je bucket list? Deze steden staan, in willekeurige volgorde, op de mijne!

10 steden voor je bucket list

#1 San Francisco, Verenigde Staten

San Francisco is a golden handcuff with the key thrown away.” John Steinbeck

De Golden Gate Bridge, Alcatraz, Victoriaanse huizen, cable cars, hippies en de nieuwste technologische ontwikkelingen, San Francisco heeft het allemaal. Een must see wat mij betreft en daarom op deze bucket list.

Eerste keer San Francisco: de Golden Gate Bridge moet je bezoeken natuurlijk

#2 Kyoto, Japan

Tempels, Zen tuinen, geisha’s… Kyoto is zoals je je Japan voorstelt. Veel van de traditionele Japanse cultuur en rijke historie is bewaard gebleven in Kyoto, en hoewel je als toerist op het eerste oog misschien wat teleurgesteld kunt raken, biedt de stad talloze prachtige sights als je even verder kijkt. Ik zie het graag.

Kyoto, Japan (via unsplash)

#3 Machu Picchu, Peru

De verloren Inca stad Machu Picchu is een van de archeologische wonderen in Zuid-Amerika. Prachtig, indrukwekkend en verrassend goed bewaard gebleven. Of ik de Inca Trail ooit ga volgen, weet ik niet maar op deze bucket list mag ‘ie zeker niet ontbreken.

Machu Picchu in Peru

#4 Praag, Tsjechië

Een sfeervolle binnenstad met nauwe straatjes, gezellige pleintjes en prachtige historische gebouwen.  Twee stadsdelen, op beide oevers van de Moldau, die door prachtige bruggen met elkaar zijn verbonden. Het Tsjechische Praag is een stad die ik zeker eens een bezoek wil brengen.

Charles Bridge in Praag

#5 Las Vegas, Verenigde Staten

Viva Las Vegas! Deze Sin City staat natuurlijk vooral bekend om de talloze casino’s en enorme hotels waar je 24/7 je gelukt kunt beproeven. Of ik ook zo gelukkig zal zijn, geen idee, maar ik hoop het ooit te ontdekken!

TRAVEL: Eten in Las Vegas

#6 Berlijn, Duitsland

Zelfs John F. Kennedy riep al ‘Ich bin ein Berliner!‘ Toch fahrde ik nog nooit naar Berlijn. Hoog tijd dus om deze eigentijdse wereldstad met haar indrukwekkende geschiedenis op mijn bucket list te zetten.

24 uur in Berlijn
Inmiddels bracht ik krap 24 uur in Berlijn door en kan ik een vinkje zetten op mijn bucketlist √ 

#7 Giza, Egypte

Al meer dan 4500 jaar trotseren deze giganten de tand des tijds. De piramides van Giza zijn de enige overlevende monumenten van de Zeven Oude Wereldwonderen. Niet vreemd dat een oud Arabisch gezegde luidt dat “man fears time, but time fears the pyramids“.

Piramide in Egypte

#8 Buenos Aires, Argentinië

Een kosmopolitische metropool en hoog op mijn bucket list: Buenos Aires. Deze Argentijnse stad is modern en elegant, maar ook doorspekt met koloniale architectuur en sjofele buurten. Verleidelijke tango’s, barrio’s, spectaculaire voetbalwedstrijden, Buenos Aires heeft het allemaal. Mensen schijnen verliefd te worden op deze stad, en dat wil ik ook!

tango na rua 2

#9 Tromsø, Noorwegen

Het Parijs van het Noorden en de Gateway to the Arctic, zo wordt Tromsø ook wel omschreven. Bruisend en bekend om het noorderlicht dat je hier regelmatig kunt waarnemen. De stad ligt in het Noorse gedeelte van Lapland, een regio die ik sowieso graag nog eens bezoek.

#10 Havana, Cuba

Geen typische toeristentrekker maar een levendige en authentieke stad, dat is Havana (of Habana). Beroemd door de rumba, vintage American cars met Russische Lada motor en natuurlijk historische helden als Che Guevara en Ernest Hemingway, staat deze Caribische stad op mijn verlanglijstje.

Welke steden staan er op jouw bucket list?

18 Reacties

 1. Marco
  30 maart 2013 / 16:15 PM

  6 van deze steden gezien… Machu Picchu was erg indrukwekkend. Havanna daarin tegen niet… ik hoop dat Kaapstad nummer 11 is op je lijst… waanzinnige stad.

 2. 21 maart 2013 / 12:13 PM

  Mooi lijstje, veel steden staan ook op mijn lijstje. Las Vegas en San Francisco heb ik al eens bezocht. De een heel gemoedelijk en gezellig, de ander een bizarre feeststad. Beide erg leuk om te bezoeken, zeker eens doen! Praag gaan we deze zomer bezoeken. Op mijn wishlist staan steden in Australië en Nieuw Zeeland. Die laatste gaan we komend jaar bezoeken!

 3. 19 januari 2013 / 22:15 PM

  Wat een heerlijk lijstje! Zelf alleen maar Berlijn gezien, waar ik over twee maanden weer naar toe ga, maar de rest staat ook op mijn lijstje :)

 4. 17 oktober 2012 / 10:46 AM

  Berlijn en Kyoto, helemaal mee eens! Ik vind zelf Tel Aviv ook een heel gave stad, heel veel te zien/doen, en ook heel veel goede restaurants. (en niet ver van andere interessante plekken zoals Jeruzalem). Andere favorieten zijn Wellington (NZ) en Barcelona.

 5. 15 oktober 2012 / 20:09 PM

  Wishlists te over. Ik maakte twee verre reizen maar vergat daarbij de mooiste steden. In Iran zou ik graag Shiraz bezoeken. Helaas valt Damascus in Syrië af, schijnt erg bijzonder te zijn. Ook ik hou het liever bij Europa, was wel twee dagen in Buenos Aires en had het niet willen missen maar dat vond ik net een beetje een mini Europa. Wenen was verrassend en jong, je kunt er prima fietsen, net als in Sevilla. Kleine, overzichtelijke, maar toch bruisende steden. Istanbul is niet echt klein, maar ga ik graag er graag nog eens naar terug. Palermo is ook een must, net als veel andere Zuid-Italiaanse steden. Berlijn is the best maar Amsterdam mag niet onbrken en, waarom niet, nu we toch over klein en overzichtelijk hebben: Groningen. Volgens mij zit ik al lang op tien maar Madrid, Londen of een wat kleinere bruisende stad in Engeland lijkt me ook mooi. Nu vergat ik Marseille…nou ja, er is ook zo veel moois te zien in de wereld.

  • 16 oktober 2012 / 12:36 PM

   Ik had hier ook prima een top 15, top 20 of zelfs top 100 van kunnen maken. Maar dan werd de post wel erg lang ;-) Goede suggesties overigens: Palermo, Wenen, hallo bucketlist!

 6. Jetty
  3 oktober 2012 / 11:36 AM

  Alleen Praag en Berlijn bezocht van dit lijstje. Verder op mijn lijstje ook Machu Picchu, maar die staat voor 2013 op de planning. Verder nog Kuala Lumpur, Singapore, Sydney, Lissabon, Budapest en wil heel graag (en snel) nog een keer naar London. Ben ik 17 jaar geleden geweest en kan ik me weinig van herinneren….

 7. 25 september 2012 / 18:16 PM

  Mooie lijst, zie wat overeenkomsten :) Mijn bucketlist lijkt hoe meer ik reis alleen maar langer te worden!
  Grappig trouwens dat jij behalve Japan niet echt Azie op je lijst hebt. Express, of ben je daar al geweest?

  Ik hou heel graag naar Patagonie/Argentinie, Fins Lapland en Tokyo gaan. Verder merk ik dat ik heel Europees ben, gelukkig zijn daar ook nog genoeg plekken die ik moet ontdekken :)

  • 25 september 2012 / 18:23 PM

   Ik had hier ook ’20 steden’ of ’30 steden’ van kunnen maken, maar dat werd wat lang ;-) Misschien een top 100 over een tijdje!

   En het klopt wat je zegt over het ontbreken van Aziatische steden. Om de een of andere reden trekken die me minder. Misschien moet ik er eens wat meer in verdiepen. Maar ik heb ook nog minstens half Europa om te ontdekken! Fins Lapland, Oost-Europa, Portugal, allemaal nog niet gezien!

  • 26 september 2012 / 16:19 PM

   Ik ben ook erg Europees. Geen trek in Azië, maar wel Buenos Aires, Argentinië en San Fransisco; de meest Europese steden in Amerika (verder hoef ik er niet te zijn).

   Moet eerlijk bekennen dat mijn enige uitstapje buiten Europa het Aziatische deel van Istanbul is… En Tenerife, maar dat is puur geografisch ;)

 8. 14 september 2012 / 22:41 PM

  Mooi lijstje! Ik heb er nog geen één van bezocht.. ;)

  Ik wil graag nog de continenten Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Oceanie bezoeken. Een voorkeur voor steden heb ik eigenlijk niet echt…

 9. 8 september 2012 / 19:59 PM

  Van bovenstaande steden heb ik Las Vegas al eens mogen bezoeken, een bizare stad. Op mijn bucketlist staan (o.a.) Perth, Washington, Nice, Tokyo en Valencia.

  • 9 september 2012 / 10:20 AM

   Die steden mogen ook op mijn bucket list! Binnenkort maar eens een Steden voor je bucket list, part II ;-)

 10. Mariska
  7 september 2012 / 11:54 AM

  Ik schrijf in 2012 Gent, Berlijn, Parijs, Lissabon en Boedapest bij op mijn Done-lijstje. En dan blijft er nog een heleboel van jouw lijstje over.

  • 9 september 2012 / 10:19 AM

   Dat is een aardig rijtje, nice! Lissabon staat ook op mijn bucket list maar paste niet meer in het lijstje ;-) En Parijs wil ik dolgraag weer eens naar terug!

 11. 3 september 2012 / 18:54 PM

  O.a. Machu Picchu, Praag en Istanbul lijken me wel wat, en naar Rome wil ik ooit terug.

 12. 3 september 2012 / 16:40 PM

  Ik heb inmiddels aardig wat steden bezocht vanwege werk en vakantie. En door schade en schande ziet mijn lijstje van wat ik kan aanraden er behoorlijk anders uit. Zo ben ik o.a. in Toronto, Chicago, Vancouver, Edmonton, Sao Paulo en Belo Horizonte geweest op het Amerikaanse continent. En ik vond het niet veel soeps. Niet vreemd dat de Amerikanen zo graag naar Europa komen. In Azië ben ik in HongKong, Macao, Krung Thep en Kaohsiung geweest. Krung Thep en Macao zijn aanraders.

  Kyiv vond ik ook een mooie stad. Praag heb ik bezocht ruim voor de val van de muur. Net als in Edinburg en andere Britse steden zag veel zwart van de aanslag. Zit in de gebruikte steensoort. Je moet er erg veel geld in stoppen om die een beetje aanslagvrij te houden. Barcelona, Oslo, Dublin en Napels en Athene vond ik ook niet super. Behalve dat er in Athene de mooie Akreopolis staat.

  Mijn voorkeur gaat tegenwoordig uit naar kleinere wandelsteden. Venetië is mooi maar te druk met touristen. Carcassonne en Mont Saint Michel hebben daar ook last van. Toch zijn ze het bekijken waard net als de bovenstad van Bergamo, Bamberg, Goslar, Rothenburg/Tauber en Nördlingen.

 13. 3 september 2012 / 16:23 PM

  Oh ik ben nog in geen enkele stad hiervan geweest, hopelijk komt daar snel verandering in! Praag lijkt me erg mooi :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *