Rumer poetst ‘oude’ liedjes op

Rumer Joyce by Kevin Westenberg - Wat zij zegt

Britse singer-songwriter Rumer kiest oude liedjes en poetst ze op. Zoals ze zelf zegt:

“It’s about passion for other people’s work.”

De van oorsprong Pakistaanse muzikante brengt in 2010 haar debuutalbum Seasons of My Soul op de markt. Dan is ze al tien jaar bezig als artieste: sinds 2000 als zangeres van de Londense indie-popband La Honda en vanaf 2004 aan het hoofd van Rumer & The Denials.

Rumer Joyce by Kevin Westenberg - Wat zij zegt

De eerste single van Seasons of My Soul, ‘Slow’, wordt een hit in Engeland. Zilvergrijze legende Burt Bacharach merkt haar succes op en nodigt haar uit voor een privé-optreden. De ontmoeting krijgt vervolg met het kerstalbum Rumer Sings Bacharach At Christmas. In februari 2011 komt het album uit in Nederland, waar het op de tweede plek in de album charts terecht komt.

Ode aan oude liedjes

Een paar maanden geleden kwam het tweede album uit van Rumer. Boys Don’t Cry bevat twaalf klassiekers uit de jaren ’70. Ze covert meer nummers van soul legendes als Isaac Hayes, Hall & Oates, Todd Rundgren en Gilbert O’Sullivan. De eerste single is een cover van het door Jimmy Webb uitgebrachte P.F. Sloan uit 1970.

Rumer wordt regelmatig vergeleken met Karen Carpenter, voice-wise dan. Haar fluweelzachte en soulvolle stem heeft inderdaad veel weg van de vroegere Carpenters zangeres. Laten we hopen dat deze Rumer een langere carrière voor de boeg heeft. Met zo’n stem kan dat bijna niet anders.

Rumer heeft er in elk geval een fan bij. Luister zelf hieronder naar haar prachtige soul songs; heerlijke liedjes voor een herfstachtige dag!

P.F. Sloan

Sara Smile

Meer over Rumer:

Wat vind jij van deze Rumer?

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin
 

Volg:

2 Reacties

  1. 14 september 2012 / 10:49 AM

    Wat een leuke tip, kende haar niet en is inderdaad een goede tip voor de herfstblues! :)

  2. 11 september 2012 / 13:04 PM

    Ik ben fan!
    Ze heeft echt een ‘oude’ stem, whata good thing is ;)

Ik lees graag wat jij zegt!