Londen in vier dagen

Londen is één van mijn favoriete steden, in Europa en zelfs daarbuiten. Het was dan ook heerlijk om er vorige maand een lang weekend door te brengen en de stad samen met een vriendin weer te verkennen.

Londen in vier dagen

Na een halve dag reizen per bus, trein, vliegtuig en express trein, stapten we uit op King’s Cross station. Reizen maakt hongerig dus een heerlijke panini bij Benugo ging voor de bagage drop-off in ons hotel. Dat lag om de hoek van King’s Cross en St. Pancras station. Erg praktisch want met de underground ben je zo in central Londen.

I love the London Underground!

King's Cross Station - London - Watzijzegt.comT

Hip Shoreditch in Londen

Of de wijk Shoreditch nog steeds hot & happening is, wordt door sommigen betwist. Maar de driehoek tussen Old Street, Great Eastern Street en Shoreditch High Street trekt nog steeds hordes trendy types.

Lees ook mijn Weekend Guide To Shoreditch

Wij streken neer bij McQueen in een van de luxe lounge banken. Terwijl wij genoten van een paar heerlijke cocktails, stroomde McQueen langzaam vol met hippe Londenaren die hier het einde van hun werkweek vierden.

McQueen, 55-60 Tabernacle street, EC2A 4AA, www.mcqueen-shoreditch.co.uk

Londen - Shoreditch - Wat zij zegt McQueen - London - Watzijzegt.com

Nog een aanrader: The Book Club (100-106 Leonard Street, EC2A 4RH) waar je ook aan cocktails met tongue-in-cheek namen kunt zippen. Helaas waren we pas aan het eind van de middag vrij om Londen in te gaan. Dan hadden we nog wat meer tijd gehad om rond te neuzen in de vele charmante winkeltjes die Shoreditch High Street rijk is.

Shoppen in stijl in Londen

Londen is een leuke shop stad dus een flinke shopsessie stond natuurlijk op ons programma. Hoewel het shoppen in dé shopping street van Londen, Oxford Street, op zaterdag geen originele bezigheid is, blijft het leuk om rond te snuffelen in  typisch Britse ketens als Topshop.

Leukste must-visit winkel? De gloednieuwe Victoria’s Secret store die onlangs in New Bond Street werd geopend! Gezien de bizarre drukte in de store, lijkt deze eerste VS vestiging in Europa meteen een doorslaand succes.

Gespot in Oxford Street

Wait - London - Watzijzegt.com
Owl shopping - London - Watzijzegt.com

Behind the scenes of Harry Potter

Geeks als we zijn, was een bezoek aan de Warner Bros Studio’s de belangrijkste reden voor ons bezoek aan Londen. Twee Harry Potter fans kun je namelijk niet blijer maken dan met een heuse Behind the scenes of Harry Potter tour!

Kaarten moeten vooraf worden aangeschaft voor dit bezoek aan de filmstudio’s waar een groot deel van de films is opgenomen. Talloze sets, de Great Hall, kostuums & make-up, props uit de films en allerlei how did they do it filmpjes waren eigenlijk teveel om in krap drie uur te kunnen zien. Maar wij hadden een top middag, zeker een aanrader voor HP fans! Probeer dan wel op eigen vervoer te gaan, zodat je alle tijd hebt.

Diagon Alley, by far de coolste straat van Londen ;-)

Diagon Alley - London - Watzijzegt.com Diagon Alley, Harry Potter - London - Watzijzegt.com

Vier dagen Londen betekent vier dagen veel lopen, veel metro en veel zien! Al moet ik bekennen dat dit de eerste keer is dat ik Londen verliet zonder de Big Ben gezien te hebben. Oops ;-) Mooie to do voor de volgende keer!

Meer lezen over Londen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: