Liefde voor Toscane

Ik hou van Toscane. Toen ik er jaren geleden voor het eerst kwam, werd ik op slag verliefd op deze prachtige Italiaanse regio. Uren slenteren door prachtige stadjes met een rijke geschiedenis, de hele dag door goddelijke maaltijden, wijn en koffie en ga zo maar door. Liefde voor Toscane!

Liefde voor Toscane

Favoriete herinneringen?

Renaissancestad Florence in al haar glorie bewonderen vanaf de Santa Maria del Fiore, ofwel de Duomo van Firenze. Of de uitkijken over het water terwijl je tussen de verkopers op Ponte Vecchio loopt.

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Liefde voor Florence - Watzijzegt.com

Zalig Siena

Slenteren door Siena over het achthoekige plein en de prachtige cathedraal bewonderen. De middeleeuwse stad ligt op een heuvelen wordt gedomineerd door het silhouet van de Duomo, waar je lekker door de kleine smalle straatjes kunt dwalen. Twee keer per jaar staat het stadje op z’n kop door de beroemde Palio middenin de stad.

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Idyllisch San Gimignano

Na de grote toeristenstroom door de idyllische straten van San Gimignano wandelen en de vele torens van het stadje bewonderen. ’s Ochtends vroeg uit het raam van je appartementje kijken en onverwacht een weids uitzicht voor je neus krijgen. Dezelfde ochtend genieten van de prachtige omgeving terwijl de kerkklokken op de achtergrond luiden. Of met een fles wijn, lokale kaas, vers brood en aardbeien een hele middag van de zon genieten in een van de akkertjes net buiten de stadsmuren.

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Lieflijk Lucca

Uitkijken over de rode dakpannen van Lucca, terwijl je tussen de bomen op de Torre Guinigi, ook wel de tree topped tower van Lucca, staat. Het middeleeuwse centrum van Lucca is nagenoeg autovrij, heerlijk om rond te wandelen dus. Ook bijzonder: een wandeling over de oude stadsmuren, waar we vanaf onze hostelkamer in een oud klooster direct op uitkeken.

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Als enige bezoekers in een klein kerkje in een zijstraatje van Lucca genieten van de stilte en de zon die prachtig door de kerkramen valt.

Liefde voor Toscane - Watzijzegt.com

Hoe staat het met jouw liefde voor Toscane?

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin 

5 reacties

  1. Toscane, maar eigenlijk heel Italië, heeft al heel lang mijn hart gestolen. Ik heb, ook in Tosane, een aantal jaar gewoond. En ik moest lang turen naar je vijfde foto. Die heuvels, dat dak, de mist….het was precies mijn uitzicht. Toen ik geitenyoghurt, pruimen op siroop uit de tuin en andere eigen baksels voorzette, aan toeristen die er ook hun hart verloren, of ophaalden. Sicilië is, nu ik er geweest ben, mijn favoriet, maar Toscane blijft altijd prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: