Snelle hap: pasta pesto

Een snelle hap staat vooral doordeweeks vaak op mijn menu. De snelle hap van vandaag? Een easy spaghetti met verse pesto en citroen. Verse pesto blijkt, in tegenstelling tot wat ik eerder dacht, eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te maken. En het is nog lekkerder ook. Dus aan de slag!

Snelle hap: pasta pesto

Pesto maak ik normaal gesproken niet zelf, maar na een inspirerende blog post van IkbenIrisniet durfde ik het aan en besloot ik het zelf ook maar eens te proberen. En het was een eitje! Of pesto dus.

Ingrediënten voor de pesto
groene blaadjes (basilicum, rucola, je kunt in feite overal pesto van maken: ik gebruikte mesclun en een restje platte peterselie)
handje pijnboompitten
teentje knoflook
extra vierge olijfolie
zwarte olijven
zout & peper

Pasta pesto - Watzijzegt.com

Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het geheel tot alles is fijn gemalen. De pesto moet goed smeuïg en glanzend zijn. Voeg extra vierge olijfolie toe, net zoveel tot je deze smeuïgheid bereikt.

Pasta pesto - Watzijzegt.com

Zelf pesto maken is vooral een kwestie van proeven en eigen smaak, dus wil je liever wat meer of minder van een van de ingrediënten gebruiken, doe dat gerust.

Pasta pesto - Watzijzegt.com

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente en giet af. Pers de citroen uit en giet het sap over de pasta. Serveer de pasta met een paar flinke scheppen pesto en garneer met wat zwarte olijven en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Pasta pesto - Watzijzegt.com

Okay, de zelfgemaakte pesto ligt hier begraven onder een berg kaas maar het smaakte dus prima!

Maak jij je eigen pasta pesto?

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin
 

Meer lezen?