Fusilli pasta salade met zalm

Fusilli zalm salade - Watzijzegt.com

Toen ik onlangs een avondje met vrienden had afgesproken, was het oorspronkelijke plan dat we uit eten zouden gaan. Onvoorziene omstandigheden zorgden er echter voor dat we bij iemand thuis afspraken en er ineens gekookt moest worden. Ik maakte deze fusilli pasta salade met zalm. Lekker!

Fusilli pasta salade met zalm

Fusilli pasta salade met zalm - Watzijzegt.com

Ingrediënten (voor 4-5 personen)

350-400 gr fusilli
200 gr gerookte zalmreepjes
250 ml zure room
250 gr cherrytomaatjes
2-3 stengels bos- of lenteuitjes
1 courgette
100 gr feta of witte kaas
1-2 rode peper(s)
sap van een halve citroen
olijfolie
dille
peper & zout

Kook de fusilli in ruim water met wat zout gaar, volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afkoelen in een grote (sla)kom. Snijd intussen de courgette, de bosuitjes en de rode peper(s) in plakjes.

Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de courgette, het witte gedeelte van de bosuitjes en de rode peper een paar minuten tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en giet af met koud water; meng daarna door de afgekoelde pasta.

Snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Pers het sap uit een halve citroen. Verbrokkel de feta tot kleine stukjes. Meng nu alle overgebleven ingrediënten samen door de pasta: de zure room, cherrytomaatjes, feta, gerookte zalmreepjes en citroensap.

Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Giet eventueel nog een scheut olijfolie door de salade, mocht je hem te droog vinden. Garneer met wat gesneden dille.

Eet smakelijk!

Fusilli pasta salade met zalm - Watzijzegt.com

Variaties

 • In plaats van cherrytomaatjes kun je ook zongedroogde tomaten gebruiken;
 • Feta kun je ook vervangen voor mozzarella of geitenkaas;
 • Voor meer pit kun je eventueel nog wat (gedroogde) chili vlokken toevoegen.

Heb jij een favo pasta salade?

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin

  Dit vind ik leuk

4 Reacties

 1. Moniek
  16 juni 2013 / 17:58 PM

  Lekker recept! Alleen tussen de ingrediënten wordt de feta niet vermeld. Wel in de beschrijving van het gerecht maar daar kwam ik pas later achter ;) Wij moeten het dus even zonder de feta doen! Maar ook heerlijk hoor!

  • 17 juni 2013 / 08:38 AM

   Whoops, fijn dat je het even meldt, ga het meteen aanpassen! Gelukkig smaakte het alsnog goed :)