full screen background image

Gastblog: De wintermaanden in Berlijn

Gastblog: De wintermaanden in Berlijn

Berlijn is een van die steden waar ik graag nog eens naar toe zou gaan; het staat al tijden op mijn bucket list maar tot op heden ben ik er dus nog nooit geweest. Job van Enjoy-Berlin woont nu bijna twee jaar in Berlijn en weet inmiddels wel wat er te doen is in deze Duitse wereldstad. Daarom heb ik hem gevraagd om jullie te vertellen waarom Berlijn ook in de wintermaanden de moeite is. Wat hij zegt dus!

De wintermaanden in Berlijn

Sinds een paar weken is het alweer behoorlijk koud geworden in zowel Nederland als Berlijn. Ik vind het altijd wel leuk om de temperatuur tussen Nederland en Berlijn te vergelijken en hoop dan natuurlijk dat we het hier beter voor elkaar hebben. Dat is echter niet erg vaak het geval, Nederland is vaak wat warmer als Berlijn.

Maar dat wil niet zeggen dat de wintermaanden in Berlijn niet leuk zijn. Vandaag wil ik op uitnodiging van Natasja jullie wat tips geven voor een trip naar Berlijn in de maanden november en december.

Kerstmarkten

Mijn favoriete activiteit tijdens de wintermaanden zijn absoluut de kerstmarkten. In Nederland hebben ze eigenlijk erg weinig kerstmarkten en daarom is het zeker de moeite om een tripje naar de oosterburen te maken. De kerstmarkten in Berlijn bieden een geweldige sfeer en je kunt er heerlijk van specialiteiten als glühwein, suikernoten, gebakken amandelen genieten. Ook zijn er vaak verschillende kermis-attracties en winterse activiteiten te vinden.

Er zijn erg veel kerstmarkten in Berlijn te vinden maar mijn favorieten zijn de kerstmarkten bij de Gendarmenmarkt en de kermis bij het winkelcentrum Alexa.

Wintermaanden in Berlijn - Watzijzegt.com

Schaatsen en Sleeën

In Berlijn zijn in november en december ook enkele leuke winterse activiteiten te ondernemen. Zo kun je op veel plekken terecht om te schaatsen en zijn er ook verschillende rodelbahnen in de stad te vinden. Je kunt een middagje sleeën goed combineren met een bezoekje aan één van de vele stadsparken want de rodelbahnen zijn vaak in de parken gelegen.

Aanraders zijn bijvoorbeeld Volkspark Friedrichshain en het Mauerpark.

Wintermaanden in Berlijn - Watzijzegt.com

Oud en nieuw

Ook oud en nieuw is iets wat er in een wereldstad als Berlijn anders aan toe gaat als in Nederland. Er zijn natuurlijke enorm veel mogelijkheden en een van de gaafste dingen is waarschijnlijk om te gaan aftellen bij de Brandenburger Tor. Er zijn vanaf 14.00 uur verschillende bandjes, dj’s en activiteiten te vinden en om 24 uur wordt er een massale countdown gehouden. Vorig jaar waren er meer dan een miljoen mensen aanwezig dus dat is zeker een bijzondere ervaring.

Verder zijn er natuurlijk ook vele toffe clubs die voor een hele redelijke prijs een feestje organiseren. In Nederland ben je in de buurtkroeg soms al 25 euro kwijt voor de entree, maar in Berlijn kun je al vanaf 10 Euro in enkele goede clubs terecht. Dus als je nog geen plannen hebt voor de 31ste: Waarom zou je niet een keer Oud en nieuw in Berlijn vieren?

Al met al is het zeker de moeite waard om Berlijn te bezoeken in de wintermaanden. Als Nederlander zul je echt kunnen genieten van een leuke kerstmarkt en ook de kerstsfeer in de stad is gewoon heel gezellig en leuk.

Wat vind jij van Berlijn?

Deze blog is geschreven door Job van Enjoy-Berlin

Ook leuk om te lezenNatasja (1980) was al vroeg een spraakwaterval. Houdt van kaas, tattoos, travel, vodka & tongvallen, maar niet van hobbies. Schrijft graag over gemaakte en te maken reizen, gegeten lekkernijen en ontdekte hotspots, boeken die ze leest, muziek die ze hoort en films die ze ziet. Dat doet ze onder meer op www.watzijzegt.com.