full screen background image

Travelspot: La Source Bleue

Travelspot: La Source Bleue

Een schattige cottage annex hotelletje, prachtig gelegen naast een riviertje en een azuurblauwe bron waar je direct uit kunt drinken, omringd door bossen in een landelijke omgeving. Zie jij het al voor je? En zou je niet dolgraag in zo’n cottage willen slapen? Dat kan! Hôtel Restaurant La Source Bleue in het hart van de Franse Champagne streek is een lieflijke én luxueuze plek om de nacht door te brengen. Of liever meer want het is echt goed vertoeven hier!

Travelspot: La Source Bleue

La Source Bleue in het Franse Gudmont Villiers sur Marne dankt haar naam aan de knalblauwe bron die naast de voormalige windmolen ligt. Het water uit de bron wordt gebruikt in het hotel en stroomt er zelfs uit de kraan. Bijzonder en lekker! Het restaurant opende in 1996 en is sindsdien een bekende gastronomische trekpleister. Om gasten meer te kunnen bieden dan alleen een goede maaltijd zijn er elf hotelkamers én een ‘suite’ cottage bijgebouwd, compleet met keukentje, woonkamer en jacuzzi.

Het hotel ligt in de Haute-Marne regio en wordt omringd door bossen en 5 ha natuurschoon. Pak de fiets en verken de omgeving, bezoek het Château de Voltaire in Cirey-sur-Blaise, het nabijgelegen Lac du Der of ga vliegvissen. Meer zin in ontspanning? Dan kun je zelfs een Ayurvedic massage met organische producten boeken. Het hotel organiseert daarnaast regelmatig piano bars en thema avonden. Genoeg mogelijkheden voor een paar dagen genieten in de Franse Champagne-Ardenne dus.

Hôtel La Source Bleue

La Source Bleue  - Watzijzegt.com
La Source Bleue  - Watzijzegt.com
La Source Bleue  - Watzijzegt.com
La Source Bleue  - Watzijzegt.com
La Source Bleue  - Watzijzegt.com
La Source Bleue - Watzijzegt.comLa Source Bleue - Watzijzegt.comLa Source Bleue - Watzijzegt.com

Restaurant

Genieten van een uitgebreid ontbijt met vers gekookte eitjes, croissants, gerookte zalm of uitgebreid tafelen met de moderne cuisine van chef-kok François Thuillier, een van de ruim 300 wijnen en een heuse kaasbar.

Nom!

La Source Bleue - Watzijzegt.com
La Source Bleue - Watzijzegt.com
La Source Bleue - Watzijzegt.comLa Source Bleue - Watzijzegt.com
La Source Bleue - Watzijzegt.com

La Source Bleue Hotel-Restaurant

De twaalf hotelkamers zijn stuk voor stuk comfortabel, modern ingericht en voorzien van fijne bedden en een prachtige badkamer. Mét rain shower of bad, fijn! Prijzen per nacht beginnen bij €75 per nacht, ontbijt niet inbegrepen.

Zelf overnachten in La Source Bleue? Bezoek hun website voor meer informatie en reserveringen. Ik hou deze spot in elk geval in m’n achterhoofd!

Wat is jouw favoriete travelspot?

You can follow me on Bloglovin‘, FacebookInstagram, and Twitter

Ook leuk om te lezenNatasja (1980) was al vroeg een spraakwaterval. Houdt van kaas, tattoos, travel, vodka & tongvallen, maar niet van hobbies. Schrijft graag over gemaakte en te maken reizen, gegeten lekkernijen en ontdekte hotspots, boeken die ze leest, muziek die ze hoort en films die ze ziet. Dat doet ze onder meer op www.watzijzegt.com.