Unique Shopping Points van Scandinavische hoofdsteden

Een Scandinavische stad als bestemming voor een shopping tripje is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar geloof me, het kan er prima! De Unique Shopping Points van Scandinavische hoofdsteden op een rij.

Unique Shopping Points van Scandinavische hoofdsteden

Zo vind je in Kopenhagen de langste shopping straat van heel Europa, zijn de winkelopeningstijden in Oslo langer dan waar ook en is het Zweedse Stockholm dé bakermat van de hipste merken van nu.

Kopenhagen

Kopenhagen is een echt shopping walhalla, waar je voor elk shophart wel iets kunt vinden. Van gigantische shoppingcentra tot unieke boetiek winkels met lokale merken en vintage vondsten, dikke kans dat je hier dik slaagt.

Lees ook: Wat te doen in Kopenhagen: 13 ideeën voor elk budget

De twee grootste winkelcentra bevinden zich in Strøget, de langste shopping straat van heel Europa. Hier kun je je uitleven in de Deense Bijenkorf alternatieven Det Ny Illum en Magasin du Nord. Het jongere publiek kan terecht in het Frederiksberg shopping center. Ook voor designer brands als Chanel, Gucci en Louis Vuitton en kleinere boetieks met lokale merken ga je naar Strøget. Uiteraard mag ook de grootste H&M van heel Scandinavië hier niet ontbreken.

Ik shopte zelf al eens in Kopenhagen en scoorde onder meer een fijne bling ring van Deens sieradenmerk Dyrberg/Kern.

Shoppen in Kopenhagen - Dyrberg/Kern

Oslo

Door de noordelijke ligging is Oslo gedurende de lange koude wintermaanden vaak gehuld in duisternis. Niet gek dat de Noren shoppen tot één van hun lievelingsbezigheden rekenen. Winkels in Oslo zijn dan ook langer open dan in de meeste andere Scandinavische steden. Doordeweeks sluiten de winkels meestal pas om 20 uur en op zaterdag om 18 uur. Bovendien gaan winkels al om 9 uur open, wat dan weer vroeger is dan in de meeste andere Europese steden.

Noorse sweaters horen er natuurlijk ook bij! Bekende adressen voor deze eye catchers (of foute kersttruien, maar net wat je smaak is) zijn onder meer Dale of Norway en de Oslo Sweater shop.

Stockholm

Stockholm is zonder meer dé creatieve hoofdstad van Scandinavië. Bekende merken als ACNE, Hope en V Avenue Shoe Repair zijn allemaal hip & happening en hebben hun roots in Stockholm. Daarnaast vind je ook hier veel trendy boetieks die kleding, interieur en koffie & drankjes combineren.

Grandpa is een voorbeeld van zo’n crossover: naast kleding voor mannen & vrouwen shop je er vintage spulletjes voor je huis. Te vinden in zowel Söder (Södermannagatan 21) en Kungsholmen (Fridhemsgatan 43).

Stockholm GrandpaGRANDPA KUNGSHOLMEN

Foto’s via Grandpa

Getting there

Fijn is dat de meeste Scandinavische hoofdsteden op slechts een paar uurtjes vliegen van ons kikkerlandje vandaan liggen. Je bent er dus zo! Onder meer KLM en SAS vliegen dagelijks vanuit Amsterdam naar de drie Scandinavische hoofdsteden.

Dus, wanneer staat jouw volgende shopping trip gepland?

5 reacties

  1. Wat leuk en fijn dat met van natuurlijk materialen gemaakte meubels is ingericht ;-)
    Als ik daar een keer op holiday ben zal ik zeker hiernaar toe gaan. Het is mooi en groot en ziet er leuk uit.

    Fijn weekend Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: