Laat ik voorop stellen: ik hou van bloggen. Maar zoals bij alles, komen daar soms ook dingen bij kijken die wat minder leuk zijn. Onzinnige e-mails, eindeloze onderhandelingen over tientjes, flauwe reacties. Ik zette 15 van de grootste clichés die bloggers niet meer willen horen bij elkaar.

15x Clichés die bloggers níet meer willen horen

Echt, ik hou van bloggen en ben ontzettend blij met mijn blog & lezers. Naast dat ik kan schrijven over onderwerpen waar ik van geniet, heeft het me in allerlei opzichten veel meer opgeleverd dan ik ooit had verwacht. Maar er zitten ook weleens minder leuke kanten aan het bloggen.

Naast talloze e-mails waar je soms alleen maar van wilt gillen (lees vooral de heerlijk herkenbare blog post van Dina hierover!), zijn er nog genoeg andere clichés die menig blogger maar al te bekend in de oren zullen klinken. Van opmerkingen over de redenen waarom je blogt tot onzinnige voorstellen in je inbox, ik zette de grootste clichés die ik on- en offline tegenkom voor je op een rij.

Clichés die bloggers niet meer willen horen

 1. Beste website-beheerder – Wie?
 2. Mijn klant is een autobandenverkoper en vindt jouw website hiervoor echt het ideale promotiekanaal. – In welk universum is dat?
 3. Elke dag bloggen? Maar daar heb je toch helemaal geen tijd voor? – Jij maakt toch ook tijd voor je hobby’s dan wel baan?
 4. Dus jij mag steeds gratis op vakantie en krijgt gratis spullen omdat je stukkies schrijft? Ik ga ook maar eens een blog beginnen. – Joh, moet je doen. Succes!
 5. Ik wil ook graag blogger worden en hier mijn werk van maken. Kun je even jouw vijf+ jaar ervaring in een beknopte e-mail naar mij sturen? – Euh, sorry maar ik geloof dat ik dat toch maar éven niet doe.
 6. Ga je nu alweer op reis? Zwaar leven heb je toch haha! – Ik heb anders net zoveel vakantiedagen als jij, ha ha.
 7. Maar waar schrijf je dan over? – Mijn dagelijkse toiletbezoeken, nou goed?
 8. Het is niet verplicht hoor, vermelden dat het een gesponsorde post betreft. – Nou en? Als ik zeg dat ik het wil vermelden, dan is dat dus een vereiste voor samenwerking.
 9. Wat doe je dan op die blogger-events? We dansen naakt rond een kampvuur en besmeuren onze gezichten met gratis make-up, wat dacht jij dan?
 10. Je staat zeker graag in het middelpunt van de belangstelling? – Het liefst word ik de hele dag op handen gedragen en toegezongen door fans ja.
 11. Beste,
  Met veel plezier hebben we je website bekeken. Aangezien wij zelf ook een website beheren leek het ons leuk om elkaar te vermelden. – Mij niet.
 12. Wij hebben een infografiek samengesteld met een selectie van een van de vele naaktstranden in Spanje. Wij hopen dat u het leuke en handige infografiek vind. – “Ik ga meteen kijken!” zei niemand ooit.
 13. Ik ga een online magazine beginnen en zoek blogs waar ik content vanaf mag halen;  ik heb alvast even een klein stukje van een artikel van jou gebruikt met foto om een indruk te geven. Vind je dat goed? – Dude, wat denk je zelf?! Euh, nee dus. Ja, heel jammer ja. (in dezelfde categorie valt overigens: waarom wil je niet met je content op ons blogplatform waar we verder niet duidelijk vermelden dat we andermans content publiceren, je hoeft er toch niets voor te doen?’)
 14. Ga je ook over mij schrijven dan? – Ben je een beroemdheid of zo dan?
 15. We hebben helaas niet zoveel budget dus kan het ook voor zo goed als gratis? – Dat zal ik ook eens tegen mijn huisbaas zeggen…

Welke blogger-clichés kun jij echt niet meer horen?

bloglovin