Netflix serie tips #3 Broadchurch, Hart of Dixie en Chef’s Table

Ik ben niet de enige die het zegt maar jemig, slaan we de zomer gewoon over dit jaar? Er is wel een voordeel aan regenachtige avonden & weekenden: genoeg tijd voor Netflix serie marathons! Ik geef je drie Netflix serie tips.

Netflix serie tips #3

Heb jij ook zo’n zin in de aankomende herfstvakantie? Grapje natuurlijk maar ondanks dat de zomer net is begonnen, lijken we dat seizoen dit jaar gewoon over te slaan. Enige voordeel daaraan is dat je tijdens regenachtige avonden en weekenden meer dan genoeg tijd hebt voor een paar flinke Netflix serie marathons.

Broadchurch

Beklemmend, een tikje donker en spannend, dat is het Britse misdaaddrama Broadchurch. In deze anders zo stille badplaats wordt een 11-jarige jongen dood gevonden op het strand. Het blijkt al snel om moord te gaan en dat zorgt voor flink wat onrust in de stad. Niemand blijkt namelijk zonder geheimen.

David Tennant (Dr. Who held!) als Detective Inspector Alec Hardy en Olivia Colman als Detective Sergeant Ellie Miller spelen de hoofdrollen. Ik keek het eerste seizoen in twee dagen uit en moet hoognodig tijd inplannen om het tweede seizoen ook te kijken. En luisteren, want de muziek van Ólafur Arnalds is ook bijzonder de moeite waard.

Aanrader!

Broadchurch

In Amerika werd de serie trouwens ook gefilmd en uitgezonden onder de naam Gracepoint, met David Tennant als Detective Emmett Carver en Anna Gunn als Detective Ellie Miller.

Hart of Dixie

Eéntje voor de vrouwen, deze serie tip. Hart of Dixie is namelijk zo’n ultieme all American komisch drama over het lief en leed van inwoners van Bluebell. In de hoofdrol: de New Yorkse Zoe Hart (Rachel Bilson) die haar droom om hartchirurg te worden in duigen ziet vallen en het snelle leven verruilt voor een leven als huisarts in een plattelandsdorpje in het zuidoosten.

Romances, ruzies, intriges, alles wat je verwacht in een typische vrouwenserie om lekker weg te kijken. En vergeet vooral de mooie mannen die geregeld en volkomen nuttig (kuch) met ontbloot bovenlijf rondlopen niet, want hallo Wade Kinsella (Wilson Bethel)!

Helaas werd de serie na het vierde seizoen stop gezet maar dat betekent dat er alsnog vier seizoenen zijn om je mee te vermaken. Onder meer te zien op Netflix USA.

Meer over: Hart of Dixie

Chef’s Table

Iets heel anders dan bovengenoemde series is de culinaire docu-serie Chef’s Table. In zes afleveringen worden zes wereldberoemde chef-koks gevolgd, terug naar hun roots en in de keuken.

Onder meer Osteria Francescana‘s Massimo Bottura en Francis Mallmann worden gevolgd op hun culinaire weg. Heerlijke serie voor foodies en andere voedselfanaten. Er staat nu één seizoen op Netflix maar er schijnt een tweede in de maak te zijn.

Niet kijken als je honger hebt!

Meer over: Chef’s Table

Meer serie tips?

Of bekijk hier al mijn Netflix tips.

Welke Netflix series kun jij aanraden?

11 reacties

  1. Het is inmiddels duidelijk zomer qua temperatuur ;)

    Van deze series heb ik Chef’s Tabel gezien en die was erg boeiend, ben wel van plan om een keer naar L.A. te gaan om in dat Japanse restaurant te gaan eten.

  2. Broadchurch moest ik wel even inkomen, maar toen ik er eenmaal in zat..! Ben benieuwd naar het tweede seizoen. Ik zit nu zelf weer helemaal in Pretty Little Liars en Orange is the New Black, al moet ik bij die laatste er wel weer even inkomen. Gaat een beetje traag.

  3. Hart of Dixie vond ik erg vermakelijk, een echte aanrader voor een marathon! En Broadchurch zag ik volgens mij laatst ook op tv. Ik dacht eerst dat de serie best traag ging (een hele serie om 1 moord op te lossen??), maar ik ben nu toch wel erg benieuwd!

    1. 8 afleveringen om een moord op te lossen is inderdaad misschien wat lang maar ik vond het helemaal niet traag, heel indringend juist! Wel heel benieuwd wat ik van het tweede seizoen kan verwachten.

  4. Hart of Dixie & Broadchurch lijken me allebei heel erg cool, maar ik ben op dit moment nog bezig met 4 andere lopende series.. Oeps! Ik zet ze wel op mijn lijstje natuurlijk :)

  5. Ik zal eens kijken of deze ook op Netflix DE beschikbaar zijn! Ik volg nu zelf Sons of Anarchy (heerlijke mannen), Grace & Frankie en Orange is the New Black. Moet wel zeggen dat seizoen 3 van OITNB érg tegenvalt :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: