Een Kopenhagen citytrip staat op menig wensenlijstje en ook ik kan niet wachten om deze stad nog eens te bezoeken na mijn eerste kennismaking een paar jaar geleden. Ik geef je wat te doen in Kopenhagen tips voor elk budget, inclusief gratis doen in Kopenhagen!

13x Wat te doen in Kopenhagen

Deense hoofdstad Kopenhagen is een populaire stedentrip bestemming en dat is niet vreemd: de stad is groot genoeg voor een metropool-gevoel en toch klein genoeg om op je gemak te verkennen. De stad staat bekend om design, mode en een industriële look.

Budgetvriendelijk wordt dan weer niet zo snel toegeschreven aan deze havenstad, maar dat hoeft echter niet altijd een probleem te zijn. Wat te doen in Kopenhagen: 13 ideeën voor elk budget!

Gratis doen in Kopenhagen

Hoewel Denemarken geen goedkope bestemming is, kun je in Kopenhagen ook met een klein budget prima uit de voeten. Een paar dingen die je gratis of tegen een betaalbare prijs kunt doen.

 1. Ronddwalen door de Botanische Tuinen van Kopenhagenkassen vol tropische planten en prachtige buitentuinen
 2. Den Lille Havfrue – Overschat en kleiner dan je denkt, maar het beeld van de Kleine Zeemeermin kun je toch eigenlijk niet overslaan.
 3. Nationalmuseet – Net als in vele grote steden is ook in Kopenhagen het Nationaalmuseet, ofwel het nationale museum, gratis toegankelijk van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 – 17:00 uur.
 4. SANDEMAN’s New Copenhagen Tours – Ook in Kopenhagen vind je de gratis stadswandelingen onder begeleiding van een lokale gids. Tijdens het zomerseizoen kun je dagelijks om 11 uur aansluiten bij de rondleiding die begint bij het Københavns Rådhus (1599 København V).Hoewel de wandeling zelf gratis is, wordt een fooi aan de gids wel gewaardeerd.
 5. Struinen door Strøget – een beetje window shoppen door de langste voetgangersstraat van Europa kost je geen cent.

Gratis doen in Kopenhagen: breng een bezoek aan de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen
Nyhavn in Kopenhagen

Foto Nyhavn door Roman Pfeiffer (CC BY-ND 2.0)

Betaalbaar doen in Kopenhagen

Niet gratis, maar alsnog goed betaalbaar zijn deze vijf activiteiten:

 1. Fietsen door de oude stad – Net als wij zijn ze in Kopenhagen verzot op fietsen! Huur een fiets en verken op een relaxte manier de stad op twee wielen.
 2. Drankjes doen in Nyhavn – Hoewel je de meeste cafés in het populaire Nyhavn beter links kunt laten liggen wegens hoge toeristenprijzen is het wel leuk hier een drankje te doen. Veel Denen nemen zelf een drankje mee en gaan aan de kade zitten kletsen. Vooral leuk in de zomer.
 3. Eten bij BOB – dit restaurant, gelegen in het populaire Meatpacking District en voorheen bekend als BioMio, richt zich op biologische voeding en kan ik je van harte aanbevelen!
 4. Paludan Bogcafe – Eten voor minder dan 100 DKK? Het kan bij Paludan Bogcafe (Fiolstræde 10-12, 1171 København K), waar je gerust je eigen boek of eentje uit het cafe kunt lezen terwijl je geniet van een kop koffie of salade met brood.
 5. Boottocht over de kanalen – Net als in Amsterdam vind je in Kopenhagen talloze kanalen én aanbieders van boottochten, waarmee je de stad vanaf het water kunt ontdekken.

Nyhavn in Kopenhagen

Luxe in Kopenhagen

Geen budget waar je je aan hoeft te houden maar flink wat centen om stuk te slaan? Dan ben je in Kopenhagen zeker op de juiste plek! Ga los op Deens Design of verwen je smaakpapillen met de New Nordic Cuisine die door wereldberoemde noma chefs René Redzepi en Claus Meyer groot werd gemaakt. 3 luxe tips:

 1. Shoppen bij Hay HouseHay House (Østergade 61, 2, 1100 København K) is hét Deense designmerk op gebied van interieur. Moderne meubels en onconventionele & unieke producten om je huis mee te decoreren vind je hier.
 2. All that glitters is not gold – Zeker niet bij Deense sieradenontwerpers. Zilver, brons en andere bijzondere materialen zijn populair bij de ontwerpers, net als gerenommeerde merken als Ole Lynggaard Copenhagen (Ny Østergade 4, 1101 København K), Georg Jensen Silver en Dyrnberg/Kern waarvan een ring om mijn vinger prijkt.
 3. Eten bij noma – In 2015 werden maar liefst 18 Michelin sterren verdeeld onder 15 restaurants in Kopenhagen. Restaurant noma staat inmiddels al jaren bekend als beste restaurant ter wereld en is zeker een bezoekje waard (zolang het nog open is). Niet vergeten om ruim vóór je bezoek te reserveren.

Eten bij noma Kopenhagen
Foto door cyclonebill (Marv med syltede grøntsager) (CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons)

Bewaar op Pinterest

Wat te doen in Kopenhagen: 13 ideeën voor elk budget

Wat te doen in Kopenhagen: 13 ideeën voor elk budget

Stedentrip Kopenhagen: 13 ideeën voor elk budget

Wat kun jij nog aanraden in Kopenhagen?