5 handige reistips voor 2017: zo reis je het voordeligst!

Volgend jaar voordelig op reis? Boek je vakantie dan op een zondag in januari! En niet alleen je vakantie: 2017 zou weleens een goed jaar kunnen zijn om die ultieme droomreis te maken. Vijf praktische tips om volgend jaar zo voordelig mogelijk op reis te gaan.

5 handige reistips voor 2017: zo reis je het voordeligst!

Met nog maar een week te gaan tot een kraakvers reisjaar, vliegen de trendvoorspellingen en lijstjes voor 2017 je ongetwijfeld om de oren. En hoewel die lijstjes je wellicht gestolen kunnen worden, kun je van sommige reistips nooit genoeg hebben. Zo ook van deze tips om zo voordelig mogelijk op reis te gaan want, wie wil daar nu niet op besparen?

Voordelig op reis in 2017

Expedia en de Airlines Reporting Corporation (ARC) analyseerden wereldwijde data en vliegreistrends uit 2016 en kwamen zo met een rapport vol analyses en voorspellingen voor 2017. Zo zouden reizigers in het nieuwe jaar het beste op een zondag hun vakantie boeken en daarmee de grootst mogelijke besparing realiseren.

Bovendien is 2017 een optimaal jaar voor reizigers om hun droomreis te plannen en uit te voeren. Prijzen van vliegtickets daalden in het afgelopen jaar en staan daardoor nu op het laagste punt sinds 2013; een trend waarvan wordt verwacht dat deze doorzet in 2017.

Tip 1: Plan en boek je droomreis in 2017

De prijzen van vliegtickets voor vluchten binnen een bepaalde regio – zoals Europa, Noord-Amerika, etc. – zijn gedurende het afgelopen jaar gedaald. Voor een enkele reis economy-vlucht werd een gemiddelde daling van vier procent gezien. Retourtickets voor economy-vluchten lieten een gemiddelde daling zien van vijf procent. In Europa bedroeg deze prijsdaling voor economy-vluchten (zowel enkele reis als retour) vier procent.

Ook diverse intercontinentale vluchten werden goedkoper, al gold dat vooral voor vluchten van Zuid-Amerika naar Zuidoost-Azië (31% goedkoper) en vanuit Zuid-Amerika en China naar Zuid-Europa (15%).

Deze prijsdalingen zetten zich waarschijnlijk voort in 2017, waardoor komend jaar weleens het jaar van jouw droomreis kan zijn!

Reistips voor 2017: Voordelig op reis in 2017

Met tickets naar Nieuw-Zeeland in de pocket maak ik in 2017 zeker een droomreis!

Tip 2: Boek in januari

Vertrek je vanaf een Europese luchthaven? Dan is januari de beste maand om vliegtickets te boeken. Tenzij je naar de Verenigde Staten vliegt, dan is september de beste maand om je reis te boeken.

Daarnaast is de kans op de beste deal voor vluchten en hotels het grootst wanneer je meer dan 21 dagen van tevoren je reis boekt. Voor reizen binnen Europa wordt meer dan 85 dagen aangeraden, van Europa naar de VS 180 dagen en van Europa naar Azië 171 dagen.

Tip 3: Kies de zondag voor het kopen van tickets

Het trendrapport laat verder zien dat het weekend – en dan specifiek de zondag – voor Nederlanders en andere Europeanen het beste moment van de week is om een voordelige reis te boeken. Vrijdag blijkt wereldwijd de slechtste dag om een reis te boeken. Een verklaring hiervoor is te vinden bij zakenreizigers, die vooral tijdens de werkdagen van de week hun vluchten boeken.

Bij vluchten naar de VS kunnen besparingen tot circa vijftig procent oplopen door op zondag te boeken in vergelijking met de laatste dag van de werkweek. Reizigers die vanaf een Europese luchthaven binnen Europa op vakantie gaan, kunnen circa 30 procent besparen door op zondag te boeken. Vliegen naar de VS kan een besparing opleveren van 22 procent door op zondag te boeken; voor Azië geldt een besparing van 13 procent.

Tip 4: Verbreed je horizon en kies een andere bestemming

Er vertrekken steeds meer vliegtuigen met meer stoelen naar meer bestemmingen. Bestemmingen die vroeger (te) duur klonken, worden nu goedkoper door een toename van vliegverkeer en opties voor reizigers. Luchthavens in Cuba en Vietnam verwerkten in 2016 ruim 50 procent meer vluchten dan het jaar ervoor.

Ook Mexico City en Dubai namen in populariteit toe en zullen naar verwachting in 2017 blijven groeien in populariteit. Tot slot zagen ook India en China afgelopen jaar een enorme groei in vliegverkeer.

India: mijn bezoek aan Delhi en Agra

Vlieg jij volgend jaar voordelig naar India?

Tip 5: Bespaar meer door een vlucht en hotel tegelijkertijd te boeken

Reizigers zijn vaak geneigd om eerst een vlucht te boeken en zich daarna pas te oriënteren op een hotel; iets dat ik de afgelopen jaren zelf geregeld heb gedaan. Dat blijkt echter lang niet altijd de meest voordelige manier! Het zou soms wel tot 100 euro* te kunnen schelen, wanneer je een combinatie van vlucht en hotel boekt.

* Gemiddelde besparing van 1 januari 2016 t/m 3 november 2016 op Expedia.nl, in vergelijking met het apart boeken van vlucht en hotel.

5 handige reistips voor 2017: zo reis je het voordeligst!

Meer weten?

Het trendrapport ‘New Heights for Air Travel’ is tot stand gekomen via een samenwerking tussen Expedia Inc. en de Airlines Reporting Corporation (ARC). Het onderzoek bevat informatie uit een analyse van miljarden vluchtgegevens wereldwijd en zijn afkomstig van de aan Expedia Inc. gekoppelde websites en andere bronnen, zoals de International Air Transport Association (IATA), Diio Mi en de Airline Tariff Publishing Company (ATPCO).

Het volledige trendrapport is te vinden op de Expedia.com Viewfinder Travel blog.

Heb jij al reizen op de planning staan voor 2017?

8 reacties

  1. Hallo Natasja,
    Leuke tips. In april wil ik naar Vietnam. En heel toevallig heb ik gisteravond, op vrijdag dus, een ticket geboekt. Ik zocht al een paar weken en ineens dook die via FB op. Ben toen rechtstreeks naar de maatschappij gegaan en ben nog wat goedkoper uit. Doordat ik de boekingskosten niet betaal van de reseller. En dat was 103 dagen voor vertrek :)
    Heel fijne feestdagen en enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: