Reis door Nieuw-Zeeland als een Hobbit? Jazeker, deze geek ziet een langgewenste droomreis dit jaar in vervulling gaan en laat zich dan ook graag inspireren door Lord of the Rings en Middle-earth! Vijf dingen die een Hobbit zeker zou doen in Nieuw-Zeeland.

Zo reis je door Nieuw-Zeeland als een Hobbit

Lord of the Rings en Nieuw-Zeeland worden dankzij Peter Jackson tegenwoordig in één adem genoemd. Stond Nieuw-Zeeland voor die tijd al op menig bucket list, dankzij de twee Tolkien-trilogieën werd het land helemaal een droombestemming voor velen.

Ook ik verheug me nu al op mijn kennismaking met deze droombestemming en kan niet wachten om al die prachtige plekken met eigen ogen te zien. Deze vijf dingen zou een Hobbit doen in Nieuw-Zeeland, het echte Middle-earth.

5. Paradise Safari, Queenstown

“They’re taking the hobbits to Isengard,” en door naar de bossen van Lothlorien, in Paradise! Paradijs is dus echt te vinden in Nieuw-Zeeland. In dit gebied op het Zuidereiland werden diverse films en tv-series opgenomen.

Je komt er met een (huur)auto of onder begeleiding van tour operators die je tot hele dagen mee op pad nemen in het paradijs.

Paradijs in Nieuw-Zeeland, het bestaat echt!

Foto: Shutterstock

4. Weta Cave Workshop tour, Wellington

Middle-earth zou zonder de inspanningen van Weta Workshop niet bestaan. Dankzij de talloze geweldige film props, kostuums, miniaturen en andere creaties van deze Nieuw-Zeelandse workshop werden Lord of the Rings en The Hobbit tot leven zijn gebracht.

Tegenwoordig kun je de workshop bezoeken en met een beetje mazzel zelfs zien hoe hun werk tot stand komt.

Een must voor Hobbit-fans: Weta Cave Workshop tour, Wellington

Foto: Weta Workshop (CC BY-ND 4.0)

3. The Food Forages Picnic, Nelson

Hobbits zijn net als ik: #nevernoteating. Nelson staat bekend als een van de zonnigste regio’s in Nieuw-Zeeland en profiteert daardoor dan ook van een geweldig klimaat voor de productie van onder meer wijn en bier.

Een food forages picnic waarbij je zelf de lekkerste, lokale ingrediënten uit Nelson en omgeving verzameld, is dan ook de perfecte Hobbit activiteit.

2. Capital Craft Beer Tour, Wellington

Hobbits houden van bier! En ook daar kun je in Nieuw-Zeeland prima van genieten. Tijdens een Capital Craft Beer Tour maak je kennis met de beste bieren en lekkerste hapjes van Wellington en leer je van alles over de achtergrond en bereiding ervan. Ik heb nu al zin in een proeverij!

Maak een Capital Craft Beer Tour in Wellington, Nieuw-Zeeland

Foto: Visa Wellington On a Plate (CC BY-ND 4.0)

1. Hobbiton Movie Set, Matamata

De favoriete plek van een Hobbit is… thuis. En dankzij de immense populariteit van de Lord of the Rings en The Hobbit films werd uiteindelijk besloten dat de filmset bezocht kan worden.

Geld in het laatje voor de uitbaters en een droom in vervulling voor de fans! Want wie wil er nu niet rondlopen in Hobbiton? Ik wel!

“A hobbit’s favourite place is home”

Zo reis je door Nieuw-Zeeland als een Hobbit: op de set in HobbitonZo reis je door Nieuw-Zeeland als een Hobbit: op de set in HobbitonZo reis je door Nieuw-Zeeland als een Hobbit // How To Travel Like A Hobbit In New Zealand

Zo reis je door Nieuw-Zeeland als een Hobbit // How To Travel Like A Hobbit In New Zealand

Foto’s: Hobbiton Movie Set

Zou jij door Nieuw-Zeeland willen reizen als een Hobbit? Of heb je een van deze dingen al gedaan? Laat het me weten!

Bron: Tourism New Zealand