Doen in Amersfoort: lentetips

Wat te doen in Amersfoort: 7 leuke lentetips

Amersfoort ligt precies in het midden van Nederland. De stad heeft een historische binnenstad, kent bijzondere architectuur, een rijkgevulde evenementenkalender en is ook nog eens omgeven door prachtige natuur. Zeven keer doen in Amersfoort deze lente.

Wat te doen in Amersfoort: 7 leuke lentetips

Mijn eerste kennismaking met Amersfoort was meteen een goede, tijdens een ouderwetse speurtocht met collega’s. Een prima manier om de stad een beetje te leren kennen en bekende trekpleisters te zien. Binnenkort ook op pad in Amersfoort? Sla deze zeven bezienswaardigheden en activiteiten dan niet over!

1. Bezoek het vernieuwde Mondriaanhuis

Begin maart ging het volledig nieuw ingerichte Mondriaanhuis in Amersfoort weer open voor publiek. In het voormalige geboortehuis van Piet Mondriaan kun je nu op een museale manier kennismaken met de werken van en de persoon Piet Mondriaan.

Mondriaanhuis
Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort
www.mondriaanhuis.nl

2. Leuk(st)e winkelstad

Amersfoort wordt geregeld genoemd als een van de leukste winkelsteden van Nederland. In en rondom de binnenstad vinden naast de naast de reguliere waren-, vis- en groentemarkten ook regelmatig leuke markten plaats. Daarnaast is het elke zondag koopzondag.

Er komen geregeld nieuwe winkels bij dus uit gewinkeld ben je er nooit.

3. Idyllisch Amersfoort: Muurhuizen

Genoeg van het winkelen? Loop dan vooral even door naar de Muurhuizen, een historische straat die het oude centrum van de stad omringt en Amersfoort op haar meest idyllisch laat zien!

Woensdag = woonsdag ? I have this thing with pretty houses! #woensdagiswoonsdag

Een bericht gedeeld door Amersfoort (@tijdvooramersfoort) op

4. Waterstad Amersfoort

Amersfoort is een echte waterstad, waar veel straten en grachten nog dezelfde loop hebben als tijdens de Middeleeuwen. Een vaartocht over het water is dan ook de ideale manier om de bezienswaardigheden van de stad te ontdekken!

Maak een stadswandeling langs de schilderachtige straatjes met smalle grachten, bruggetjes en stadspoorten of verken Amersfoort vanaf het water met de Waterlijn.

Rondvaarten Waterlijn
Krommestraat 5, 3811 CA Amersfoort

5. Lunch & Borrel Amersfoort

Minibroodjes voor een eerlijke prijs die worden geserveerd door 56-plussers en WAJONG’ers, dat is het concept van Lunch & Borrel Amersfoort. Je kunt er de hele dag terecht voor een laat ontbijt, lunch, snack of een drankje. Lekker lunchen met Hollandse ‘tapas’ en een maatschappelijk verantwoord tintje dus.

Lunch & Borrel
Mooierstraat 61-63, 3811EB Amersfoort
www.lunchenborrel.com

#perfectie #cappuccino #amersfoort #mooierplein #horeca #lunchenborrel #horecaamersfoort #tiktak #tiktakkoffie

Een bericht gedeeld door Lunch & Borrel (@lunchenborrel) op

6. Verjaardagswandeling

Jarig? Maak een verjaardagswandeling in Amersfoort! Op vertoon van je ID-kaart krijg je bij allerlei winkels en cafés in de Amersfoortse binnenstad leuke presentjes. Je kunt onder meer terecht bij het Mondriaanhuis voor een setje kunstkaarten, een huisgemaakt gebakje of koekje bij Hartig en een lekker kopje koffie of thee bij SEM en Brood en Zoets.

7. Borrelen op De Hof

De Hof is een van de twee grote pleinen in Amersfoort. Hier ga je heen voor de leukste kroegen en terrasjes. Nu de lente is begonnen, staan hopelijk ook de zonnige terrassen weer voor je snel klaar!


Doen in Amersfoort: 7 leuke lentetips

Wat zijn jouw leukste (lente)tips voor Amersfoort?

Deze lezerstips kwamen al binnen:

  • Spoffin – Street Arts Festival Spoffin wordt elk jaar georganiseerd in het laatste weekeinde van augustus. Tijdens dit internationale festival voor straat- en locatietheater wordt de Amersfoortse binnenstad een groot podium voor jong en oud!
  • Kunsthal KAdE –  Museum KAdE (Eemplein 77 (Eemhuis)) ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 17 uur.
  • Meer  zoete trek? Voor milkshakes en taarten moet je bij Jillicious Goods zijn. En American style pancakes bij The Blueberry schijnen ook de moeite waard.

Lees ook: Uit eten in Amersfoort: favoriete hotspots en restaurants

16 reacties
  1. Superleuke tips! Ben altijd op zoek naar nieuwe locaties in eigen land om een dagje van te maken. Dankzij je verslag staat Amersfoort in de lijst voor dit jaar :)

  2. Oh wat leuk! Ik ben net op tijd jarig voor al die presentjes. Ga het gelijk in mijn agenda zetten, dat ik dan naar Amersfoort terug moet.

    Ook een aanrader: de milkshakes en taarten bij Jillicious Goods. Oh en de pannenkoekjes bij The Blueberry.

  3. Heel toevallig. Ben net aan het kijken voor een overnachting in Amersfoort (hebben er op zondag in de buurt een afspraak). Op zaterdag lekker shoppen en gebruik maken van deze tips. Toevallig ook een tip voor een leuke overnachtingsplek?

    1. Zelf nog niet overnacht in Amersfoort, maar iemand tipte me het Mercure, en dan eten bij 22high of ietsjes verder bij Dara :)

  4. Woon van kleins af aan. Idd een heerlijke stad. Sinds afgelopen weekend ook een nieuwe inwoner rijker: in het nabij gelegen dierenpark Amersfoort is een klein olifantje geboren. Op kraamvisite bij een olifant gaan is heeeel bijzonder. :)

    1. Dat geloof ik! Las dat er zo’n vijfduizend namen waren ingestuurd, benieuwd welke naam ‘ie uiteindelijk krijgt ♥

  5. Ooit ben ik daar geweest voor een bruiloft, zo mooi! Zei toen nog, hier moet ik vaker heen… goed blog, nu heb ik zeker een reden om te gaan :-) liefs, josine

  6. Ik krijg meteen kriebels om naar Amersfoort te gaan, ik mis de stad. Ik heb er een jaartje gewoond, en 6 jaar gestudeerd. Ik vind het zo een fijne stad. Misschien ga ik binnenkort wel naar het mondriaanhuis. Daar ben ik nog niet eerder geweest. Mijn favoriete plek is toch wel het KaDe museum op het eemplein!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen