The world according to me #48 over mindfulness en Mechelen

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste nieuwtjes & artikelen die ik tegenkwam. Deze week: op zoek naar mindfulness en de groeten uit Mechelen!

The world according to me #48

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van hot naar her rennen, afspraken en fysieke ongemakken. Dat laatste klinkt erger dan het is; door terugkerende schouder- en rugproblemen ben ik weer eens onder behandeling van een fysiotherapeut. Omdat er nogal veel spanning in mijn lijf blijkt te zitten waar ik zelf eigenlijk wat verbaasd over was, suggereerde hij dat ik misschien eens moest kijken naar mindfulness. 

Op zoek naar mindfulness

Ik dacht zelf meer aan yoga of Pilates maar omdat mijn hoofd en lijf blijkbaar niet helemaal in dezelfde state of mind zijn, leek hem dat beter. Ik besloot mijn Twitter-netwerk te raadplegen en kreeg in eerste instantie vooral de app Headspace aangeraden.

Een app die ik ooit al eens heb geïnstalleerd, zonder veel effect want verder dan de eerste twee sessies kwam ik niet. Ik waagde een nieuwe poging, terwijl ik thuis op de bank zat. Na twee minuten volgde nog acht minuten aan één stuk gapen… dus ik was of heel ontspannen of gewoon heel moe. En uiteraard bleef het tot nu toe bij deze sessie, dus dat schiet ook al lekker op.

… en geluk

Het toeval wilde dat ik de dag erna een seminar had over zoeken naar geluk. Niet dat ik nu ineens mijn hele leven omgooi en op zoek ga naar mezelf, een beetje verdieping en nieuwe inzichten kan nooit kwaad.

En zo slecht doe ik het blijkbaar niet want hoewel de spreekster geen gevoelige snaar wist te raken, herkende ik veel van haar verhaal uit de persoonlijke coachingsgesprekken die ik afgelopen winter voerde. Toch ga ik me de komende tijd wel proberen te verdiepen in het concept van mindfulness en beter voor mezelf zorgen. Dus als je nog tips hebt, laat het me vooral weten!

Blogtrip naar Mechelen

Schreef ik onlangs nog dat ik dit jaar nog geen trip had gemaakt, kreeg ik prompt een uitnodiging voor een bezoek aan Mechelen in mijn inbox. Leuk, want Mechelen is een van die Belgische steden die ik nog op mijn lijstje had staan voor een bezoek!

En dus reed ik afgelopen vrijdag naar Mechelen, waar ik in 24 uur kennismaakte met de geschiedenis van de stad, heerlijke Belgische biertjes en lekker eten.

De Grote Markt in MechelenThe world according to me #48 Sava in MechelenBiertjes drinken in Mechelen bij zonsondergangThe world according to me #48 over Mechelen

Samen met Sanne proosten op een geweldig uitzicht over Mechelen!

Ik heb nog stijve kuiten van 538 treden omhoog lopen, maar het uitzicht wat het waard! Binnenkort lees je meer over deze leuke stad, dus stay tuned!

Lovely links

Wat staat er op jouw agenda deze week?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen, on the road stories (en catspam).

 

5 reacties

  1. Ik ben mss een béétje bevooroordeeld, maar wat maak je toch altijd prachtige foto’s!! Schitterende oude gebouwen vs jouw gezicht door die deur. Mooie sfeerbeelden ook altijd. Jammer dat ik zelf niet meer reizen wil, maar dmv jouw picjes ‘reis’ ik altijd een beetje mee ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: