TERRASSPECIAL: Dit zijn de leukste terrasjes voor die heerlijke zomerdagen

TERRAS SPECIAL: Dit zijn de leukste terrasjes voor die heerlijke zomerdagen (2022)

Met alweer een paar zonnige dagen achter de rug heb jij ongetwijfeld ook al enige tijd doorgebracht op een terras. Maar waar kun je nu het best die heerlijke zomerdagen door te brengen? Ik vroeg eens rond en vond de leukste terrasjes in Nederland!

Dit zijn de leukste terrasjes in Nederland voor die heerlijke zomerdagen

Van Middelburg en Rotterdam tot Breda en Deventer, dit zijn de leukste terrasjes om te genieten van die heerlijke zomerdagen!

Conservatorium Hotel, Amsterdam

Het Conservatorium Hotel in Amsterdam is een begrip. Te vinden achter het Museumplein is het mooie terras op de binnenplaats van het Conservatorium Hotel een oase van rust in onze drukke hoofdstad.

Van Baerlestraat 71, Amsterdam

Stadsvilla Sonsbeek, Arnhem

In het “mooiste stadspark van Nederland” ligt Stadsvilla Sonsbeek. Dit stadspark in Arnhem is een populaire plek, met name bij lekker weer. Strijk neer op het terras van het Grand Café van de Stadsvilla en geniet van lunch, borrel en diner. In het weekend wordt vanaf 10.00 uur ontbijt geserveerd.

Boterhal, Breda

Danique van The Wandering Mind: “Mijn absoluut favoriete terras is op de Grote Markt in Breda. Ik ga daar altijd het liefst bij de Boterhal zitten voor een lekker koud verrassingsbiertje of een goede lunch.”

Het terras ligt deels in de schaduw door de bomen die er staan, wat in de zomer juist heel aangenaam is. En mocht je toch volledig in de zon willen zitten, dan zijn er volop andere gezellige terrasjes aan de Grote Markt te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Boterhal (@boterhal)

Belgische biercafé Bruxelles, Breda

Een andere favoriet van Danique is het terras van het Belgische biercafé Bruxelles aan de Havermarkt, of een van de vele terrassen aan de waterkant van de haven, waar je bootjes door de gracht voorbij ziet varen en uitkijkt op het historische Spanjaardsgat.

De Jaren, Amsterdam

Café de Jaren is al bijna 30 jaar te vinden in de binnenstad van Amsterdam, tussen Muntplein en het Muziektheater en is een favoriet van Arjan. Aan de achterzijde ligt het café aan de Amstel en de Kloveniersburgwal, waar de zonnige terrassen zich bevinden op de begane grond en de eerste etage. Dankzij de aanlegsteiger is het café ook per boot bereikbaar. Ideaal voor warme zomerdagen!

Nieuwe Doelenstraat 20, 1012 CP Amsterdam. Restaurant dagelijks geopend. Café zondag t/m donderdag van 08.30 – 01.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur geopend.

Mooi weer!

Een bericht gedeeld door Café de jaren (@cafedejaren) op

De Zwarte Silo (voorheen Fooddock), Deventer

In Deventer is een van de mooiste terrassen te vinden. Dit sfeervolle restaurant in het oosten van het land had eerst alleen zitplaatsen binnen, maar is vorig jaar uitgebreid met een terras. Niet zomaar een terras, maar eentje die echt past bij het industriële karakter van de omgeving waar De Zwarte Silo staat.

Saskia tipt: “Naast (het voormalige) Fooddock is een oud schip geplaatst en daar is het terras op gemaakt. Je zit dus letterlijk in de haven. Met binnen handbereik alle heerlijke gerechten en drankjes die bij De Zwarte Silo te koop zijn. Wees er wel op tijd bij, er is beperkt plek op dit bijzondere terras.”

Zuiderzeestraat 2, 7411 MC Deventer. Vrijdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur.

Café Cuisine St. Maxime, Deventer

Een stukje Parijs in Deventer, zo omschrijft Café Cuisine St. Maxime zichzelf. Dit gezellige café ligt in het Lebuïnuskwartier, het culturele hart van Hanzestad Deventer. Hier zit je goed voor een lekkere koffie met gebak van Holtkamp, een uitgebreide lunch of goed glas wijn met borrelplank. Lekker bij zonnig weer en zelfs bij een spatje regen zit je droog onder de grote parasols.

St. Maxime, Nieuwe Markt 37, Grote Kerkhof 33-34, Deventer

Ontdek hier meer hotspots in Deventer >>

Fausto Bike & Coffee, Schoonhoven

Een sportieve prestatie afsluiten doet schrijver én racefietser Aniek graag bij wielercafé Fausto: “Als het weer een beetje goed is, stap ik op de fiets om via de Lekdijk naar Schoonhoven te fietsen. De bestemming: het piepkleine maar fijne terras van Fausto Bike & Coffee. Vernoemd naar de wielrenner Fausto Coppi is het café dan ook gevuld met fietsframes en oude wielerfoto’s. Maar waar ik vooral naar uitkijk? De vers gebrande koffie en overheerlijke taart die ik er iedere keer bestel!”

Voorhaven 1, 2871 CH Schoonhoven 

Coffee ride to Fausto in Schoonhoven today ? #faustobikecoffee #faustocoppi

Een bericht gedeeld door Aniek Rooderkerken (@travelwriternl) op

MaMa Kelly, Den Haag

Bij MaMa Kelly in Den Haag is het in het voorjaar en de zomer heerlijk toeven op het imposante terras aan het water. Hier kun je niet alleen heel easy voor de deur parkeren, maar ook kun je ontzettend handig met je boot aanleggen!

Dus naast lunchen en borrelen, kun je hier op de mooiste dagen van het jaar ook tot laat in de avond genieten van kip en kreeft op het zonovergoten terras.

MaMa Kelly, Saturnusstraat 100, 2516 AH DEN HAAG, www.mama-kelly.nl. 7 dagen per week geopend.

Sunny Sundays are the best! ☀?#mamakellydenhaag

Een bericht gedeeld door MaMa Kelly Den Haag (@mamakellydenhaag) op

Lola, Rotterdam

Geniet deze zomer van Spaanse smaken op het terras van Lola Bar & Kitchen aan het levendige Witte de Withplein in Rotterdam. Zittend tussen het groen vind je verkoeling dankzij de sangria’s (tip: de Josephine!), cocktails en wijnen. Bestel Lola’s zomerse pinchos en tapas er bij en vier de zomer!

Schiedamse Vest 56, 3011 BD Rotterdam, www.hellolola.nl

De Drie Gezusters, Groningen

In Groningen vind je veel terrassen, maar het gezelligste terras is volgens Kirsten toch wel die van de Drie Gezusters. Niet heel origineel, maar wel hét terras waar stadjers en studenten samen komen op zonnige dagen. De locatie pal aan de Grote Markt is ideaal om mensen te kijken!

Grote Markt 36-39, 9711 LV Groningen

Pier 15, Breda

Miriam tipt Pier 15 in Breda: “Altijd veel leuks te doen en zon tot ‘ie onder gaat!” Pier15 is het indoor skatepark van Breda waar je kunt skateboarden en inline skaten maar heeft ook een bar waar regelmatig bandjes optreden, een evenementen-locatie én een buitenterras!

TERRASSPECIAL: Pier 15 in Breda

Foto’s door Miriam Mieras

Backyard, Rotterdam

Voor verfrissende cocktails en vegan gerechten in Rotterdam ga je naar ‘A Bistro, A Bar & A Backyard’. Backyard’.  De ‘achtertuin’ van Rotterdam centrum werd een paar jaar geleden geopend en omgeven door groen, heerlijk in de zomer!

Leukste terrassen: Outside Backyard Rotterdam

Proeflokaal De Swarte Leeuw, Rotterdam

Dit proeflokaal is gevestigd in de iconische Laurenskerk. Het restaurant vind je in een vleugel van de Gotische kerk en het terras is gelegen aan het Grotekerkplein. De Swarte Leeuw biedt de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van het centrum en heeft een terras waar je de gehele dag in de zon kunt zitten.

Op de kaart staan eenvoudige gerechten van hoge kwaliteit, lekkere koffie met zoete lekkernijen, goede huiswijn én een groot aantal abdijbieren voor de liefhebber!

Adres: Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam

TERRASSPECIAL: Proeflokaal De Swarte Leeuw, Rotterdam

Stadshaven Brouwerij, Rotterdam

De nieuwe hotspot in de Rotterdamse Merwehaven deze zomer is het terras van Stadshaven Brouwerij. De Stadshaven Brouwerij is een nieuwe, gewaagde craft-bierbrouwerij in het Rotterdamse Makers District. Per jaar wordt hier 2 miljoen liter bier gebrouwen en afgevuld op fles, blik of fust. Hiermee is de Stadshaven Brouwerij de op één na grootste craft-bierbrouwerij van Nederland.

Adres: Galileistraat 24, 3029 AM Rotterdam

Terras van Stadshaven Brouwerij: nieuwe hotspot in Rotterdamse Merwehaven

Het terras van Stadshaven Brouwerij is de nieuwe hotspot in de Rotterdamse Merwehaven

Dankzij de bedrijvigheid in de haven is er altijd wat te zien vanaf het terras. Loodsboten meren continu af -en aan en de watertaxi stopt voor de deur. Het terras beslaat maar liefst 750 vierkante meter, heeft plek voor 300 gasten en dankzij de ligging op het zuiden, zijn gasten de hele dag voorzien van zonneschijn. De grote, centrale buitenbar voorziet de gast van in-house gebrouwen (speciaal)bieren.

Er is een uitgebreide kaart voor iedere smaak, of je nu komt voor een lunch, snelle hap of om lang te tafelen, veganistisch eet of gaat voor een steak van de houtskoolgrill.

De Kloveniersdoelen, Middelburg

Middelburg heeft heel veel leuke terrassen, zowel op de Markt als aan het water waar je heerlijk kunt genieten van een lekker drankje. Maar het leukste terras vind je volgens Carolien bij De Houttuinen.

“Achter het restaurant in het monumentale pand vind je een grote besloten tuin waar je heerlijk kunt borrelen of dineren. Er staan ook heerlijke strandstoelen voor het echte Zeeland-gevoel. Kinderen kunnen schommelen en spelen met het vele speelgoed in de tuin. Ook leuk: er vinden regelmatig optredens plaats. Met recht een heerlijke plek voor een mooie zomerse dag!”

Achter de Houttuinen 30, 4331 NJ Middelburg. Dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 – 23.00 uur.

TERRASSPECIAL: Kloveniersdoelen in Middelburg

Hotel Eleanor, Middelburg

Nog een hotspot in Middelburg: Boutique Hotel Eleanor is de perfecte uitvalsbasis om het pittoreske Middelburg te ontdekken. Na een dag struinen door deze gemoedelijke Zeeuwse stad strijk je neer op het zonnige terras van Eleanor, waar je heerlijk kunt vertoeven in de zon. Eleanor is tevens de allereerste cocktailbar van Zeeland, dus liefhebbers van heerlijke cocktails zijn hier aan het juiste adres.

Na de drankjes geen zin meer om naar huis te rijden? Blijf lekker slapen in het boutique hotel en plof neer in één van de luxueuze suites of hotelkamers.

Nog een hotspot in Middelburg: Boutique Hotel Eleanor ©MissPublicity

Nog een hotspot in Middelburg: Boutique Hotel Eleanor mét cocktailbar ©MissPublicity

Brasserie Het Nieuwe Jachthuis, Hoog Soeren

Gelegen op het mooiste punt van het pittoreske Hoog Soeren met zicht op de voormalige dorpsbrink en de monumentale kapel en de glooiende akkervelden, door de dorpelingen “klein Zwitserland ” genoemd. Heerlijk genieten van de zon op de Veluwe hier dus!

Hoog Soeren 55, Hoog Soeren, www.brasseriehetnieuwejachthuis.nl

Moeke, Nederland

Bij Moeke is het altijd feest, ook tijdens de zomermaanden. Moeke heeft zojuist twee nieuwe vestigingen geopend; in Nijkerk en in Enschede. Dus naast Delft, Rhenen en Breda kun je nu ook daar terecht voor een goede bak koffie, een lekkere lunch, een uitgebreid diner of een drankje tussendoor!

Deze zomer gaat het natuurlijk vooral om de terrassen, met een lekker bord eten uit de Moeke’s keuken. Voor meer info over de verschillende vestigingen ga je naar moeke.nl.

Café de Zaak, Utrecht

Stéphanie luncht graag in Utrecht maar heeft een duidelijke favoriet. Café De Zaak ligt midden in het centrum van Utrecht, op steenworp afstand van de Dom en de Oudegracht. Een echt Utrechts café met een heerlijk zonnig terras waar je schouder aan schouder zit met de locals. Op de kaart staan tal van verschillende speciaalbiertjes, maar op een zomerse dag hebben ze vaak ook huisgemaakte limonade in de aanbieding.

“Het leuke aan Café De Zaak is dat je er je eigen eten mee mag nemen. Haal dus tussen de middag dus zeker een lunch to go in een van de vele broodjeszaken en geniet ervan op het terras van De Zaak.”

Korte Minrebroederstraat 9, 3512 GG Utrecht

TERRASSPECIAL: Café de Zaak in Utrecht

PROOST!, Wageningen

Een persoonlijke favoriet is het terras van borrelbar PROOST! in Wageningen. Hier zit je relaxed op een van de loungebanken of aan een tafeltje, met lekkere biertjes en cocktails op de kaart. Aanrader is de binnentuin waar je ‘s zomers heerlijk buiten kunt zitten!

5 Mei Plein 13, 6701 DW Wageningen. Dinsdag t/m zaterdag vanaf 16:00 uur geopend. Keuken sluit om 00:00 uur.

Waar liggen volgens jou nu echt de leukste terrasjes? Wat is jouw favoriete terras?

Bron: Cafés Almere, Den Haag en Rotterdam via MissPublicity

Dit artikel verscheen voor het eerst in 2018 en wordt met enige regelmatig geactualiseerd

5 reacties
  1. Hopelijk mag het straks weer helemaal: genieten van terrasjes. Ik zit in Rotterdam altijd graag op een van de terrassen bij de kubuswoningen. Je hebt daar volop de keuze tussen verchillende sfeervolle etablissementen waar je lekker kunt eten aan de waterkant. Prachtig uitzicht op het water en op het Witte Huis met de karakteristieke kubuswoningen op de achtergrond. Echt Rotterdam.

  2. Gelukkig is de Lente weer aangebroken en lopen we richting de Zomer. Super mooi weer om weer heerlijk op het terras een Biertje te drinken.

    Overigens een super mooi blog om te lezen. :)

  3. Wat een leuk idee zo’n overzicht! Mooie foto’s ook (zoals altijd natuurlijk)!
    Als ex-Tilburger mis ik wel twee nieuwe supertoffe plekken in de stad hier ;-)
    De geheel vernieuwde Piushaven (met terrasjes recht aan het water) en ook de Spoorzone (restaurants en kroegen in voormalige werk- en opslagplaatsen t.b.v. het treinverkeer en ook een oude wagon) zijn echt de moeite waard!
    Zo’n lijst is natuurlijk eindeloos, maar ik ben supertrots op mijn oude stad :-D

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen