Wat zij zegt http://www.watzijzegt.com Sat, 25 Oct 2014 10:35:03 +0000 nl-NL hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0 Rome vs. Paris Travel Stats – een infographichttp://www.watzijzegt.com/2014/10/rome-vs-paris-travel-stats-infographic/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/rome-vs-paris-travel-stats-infographic/#comments Fri, 24 Oct 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22613 Wat zij zegt

Iedereen houdt van reizen. Nou ja, bijna iedereen dan. De spanning die al begint bij het inpakken van je koffer of backpack, de reis er naar toe, het draagt allemaal al bij aan de lol van het reizen. City Wonders vergeleek twee populaire Europese bestemmingen met elkaar – Rome vs. Parijs – en zette de(...)

Rome vs. Paris Travel Stats – een infographic
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Iedereen houdt van reizen. Nou ja, bijna iedereen dan. De spanning die al begint bij het inpakken van je koffer of backpack, de reis er naar toe, het draagt allemaal al bij aan de lol van het reizen. City Wonders vergeleek twee populaire Europese bestemmingen met elkaar – Rome vs. Parijs – en zette de cijfers in een mooie infographic.

Rome vs. Paris Travel Stats

Als reiziger vind ik cijfers over reizen altijd een leuke aanvulling op de gebruikelijke reisinfo. Deze infographic deel ik dan ook graag. Een paar opvallende cijfers uit het onderzoek dat City Wonders uitvoerde:

Rome

  • Toerisme groeide met 5% in 2013 in vergelijking met het jaar ervoor (12,6 miljoen bezoekers vs 11,9 miljoen) – bron: Bilateral Tourism Authority of Lazio
  • Maar liefst 5,5 miljoen mensen bezochten de Vaticaanse Musea
  • Juli is de heetste maand met gemiddeld 24°C, januari met 8°C de koudste en  november is de natste maand – bron: holiday-weather.com
  • Voor een espresso betaal je gemiddeld zo’n 80 cent

Parijs

  • Meer dan 32 (!) miljoen mensen bezochten Parijs in 2013 – bron: Daily Mail
  • De natste maand is mei – bron: holiday-weather.com
  • Het Louvre werd door 9,2 miljoen mensen bezocht in 2013 – bron: discovery-zone.com
  • Bijna 7 miljoen mensen bezochten de Eiffeltoren – bron: toureiffel.paris

Rome vs. Paris Travel Stats Infographic

Rome Vs. Paris Travel Stats Infographic

Welke van deze twee steden zou jouw voorkeur hebben?

Bron: CityWonders.com

Rome vs. Paris Travel Stats – een infographic
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/rome-vs-paris-travel-stats-infographic/feed/ 6
7x Hotspots in New York Cityhttp://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspots-in-new-york-city/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspots-in-new-york-city/#comments Thu, 23 Oct 2014 04:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21989 Wat zij zegt

Dat New York City bruist, zal niemand ontkennen. De stad die nooit slaapt, telt meer hotspots dan je waarschijnlijk in een jaar kunt bezoeken. Dat ontdekte ik ook weer tijdens mijn laatste verblijf in deze wereldstad. Toch kan ik je wel een paar tips geven voor tried & tested spots die zeker de moeite van(...)

7x Hotspots in New York City
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Dat New York City bruist, zal niemand ontkennen. De stad die nooit slaapt, telt meer hotspots dan je waarschijnlijk in een jaar kunt bezoeken. Dat ontdekte ik ook weer tijdens mijn laatste verblijf in deze wereldstad. Toch kan ik je wel een paar tips geven voor tried & tested spots die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. 7 hotspots in New York City, waar je je kunt onderdompelen in die typische big city vibe.

7x Hotspots in New York City

Lunch

Friedman’s Lunch

Voor betaalbaar home made comfort food ben je bij Friedmans Lunch op de juiste plek. Naast lunch kun je hier ook terecht voor ontbijt en diner, allemaal bereid met biologische seizoensgebonden ingrediënten.

Friedman’s Lunch in Chelsea Market 75 9th Ave, New York, NY 10011 (www.friedmanslunch.com) &
Friedman’s 31st (Midtown West, 132 West 31st Street, New York, NY 10001

Friedman's Lunch - Hotspots in New York City

Mazzola Bakery and Cafe

Ontdekt tijdens een fietstocht door Brooklyn, deze fijne lunchspot: bij Mazzola Bakery haal je onder meer goedgevulde turkey, roast beef en veggie sandwiches. Probeer ook vooral het lard bread (niet geschikt voor vegetariërs).

192 Union St, Brooklyn, NY 11231 (www.mazzolabakeryandcafe.com)

Mazzola Bakery Brooklyn, NYC

Dinner & drinks

Buddakan

Bij het grote publiek bekend geworden door een verschijning in Sex and the City is Buddakan een populaire spot in de Meatpacking District. Niet goedkoop maar garant voor een avond heerlijk Aziatisch dineren met onder meer dim sum. En als je het barpersoneel een lol wilt doen, bestel dan iets anders dan een Cosmopolitan ;-)

75 9th Ave, New York, NY 10011 (www.buddakannyc.com)

Buddakan Manhattan, New York

Officina Latina

Officina Latina is een klein en populair Latijns-Amerikaans restaurantje in Nolita waar gerechten geïnspireerd op de Pan-American Highway op de kaart staan. Ga hier zeker heen als je liefhebber bent van taco’s, guacemole, arepas en biertjes uit Centraal- en Zuid-Amerika.

24 Prince St, New York, NY 10012 (www.oficinalatinanyc.com)

NYC Officina Latina

Rooftop bars & dancing

230 FIFTH

Een toeristentrekker die in veel reisgidsen vermeld staat, maar het uitzicht vanaf de 230 FIFTH rooftop bar is dan ook schitterend. Recht tegenover het Empire State Building zit je eerste rang om Manhattan door de zonsondergang langzaam van roze en oranje tinten naar de bekende neon verlichting te zien kleuren. De Martini cocktails en appetizers zijn een aanrader.

230 5th Ave, New York, NY 10001 (www.230-fifth.com)

230 FIFTH Manhattan, New York

STK Rooftop Bar

Gespot vanaf de High Line vonden we de rooftop bar van STK in het Meatpacking District. Cocktails en stoere gerechten (ik spotte een gigantische steak op iemands bord) terwijl je onder tientallen lichtjes kan genieten van de (ondergaande) zon. Tip: probeer vooral tijdens happy hour langs te gaan, dat scheelt aanzienlijk op je rekening.

26 Little West 12th St, New York, NY 10014 (togrp.com/reservation/stk-rooftop)

New York City diary - STK Rooftop

Le Bain

Zin in een paar dansjes? Ga dan naar Le Bain, de penthouse disco & rooftop bar van The Standard Hotel in het Meatpacking District. Okay, je bubbels krijg je geserveerd in plastic glazen maar je kunt dansen naast (of in) een jacuzzi terwijl je uitkijkt over de Hudson River en Manhattan!

848 Washington St, New York, NY 10014 (www.standardhotels.com/high-line/meetings-events/le-bain-rooftop)

Manhattan from Le Bain, New York City

Meer lezen over New York City?

Alle artikelen die ik eerder schreef over NYC, zijn hier te vinden.

Wat zijn jouw hotspots in New York City?

7x Hotspots in New York City
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspots-in-new-york-city/feed/ 6
Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/#comments Tue, 21 Oct 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22559 Wat zij zegt

Het was even stil in de Wat zij zegt rubriek maar vandaag kan ik jullie alweer de zestiende editie van Wat zij zegt presenteren. Hierin leg ik andere dames een veelal reisgerelateerde vraag voor. Aan Annemieke, blogger op haar net gelanceerde domein ANNEAU1989.com, vroeg ik welke van haar reizen het meest indruk op haar meest(...)

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Het was even stil in de Wat zij zegt rubriek maar vandaag kan ik jullie alweer de zestiende editie van Wat zij zegt presenteren. Hierin leg ik andere dames een veelal reisgerelateerde vraag voor. Aan Annemieke, blogger op haar net gelanceerde domein ANNEAU1989.com, vroeg ik welke van haar reizen het meest indruk op haar meest gemaakt.

Wat zij zegt #16 Annemieke

Reizen is voor mijn gevoel zoveel meer dan alleen een vakantie. Reizen geeft je een gevoel van vrijheid. Reizen zorgt voor een opeenstapeling van onvergetelijke momenten. Prachtige plekken ontdekken die zoveel mooier zijn dan in reismagazines. Je even mee laten nemen in een geheel nieuwe cultuur. Met smaken in aanraking komen die je nog nooit eerder hebt geproefd. Genieten van het onbekende, je keer op keer laten verassen.

Ja, als je me ergens wakker voor kunt maken, is het een vliegticket naar een onbekende plek. Het is (helaas) niet zo dat ik maandelijks in het vliegtuig stap maar elke keer als ik een nieuwe plek mag ontdekken, kom ik met waardevolle ervaringen en nieuwe indrukken terug. Waarbij er soms ervaringen zijn die langzaam vervagen, maar ook indrukken die je altijd bij blijven.

Mijn reis naar Ghana

Mijn reis naar Ghana is er zo een. Natasja vroeg me welke reis het meeste indruk op mij heeft gemaakt. Ik hoefde hier niet lang over na te denken, want al snel kwam het land Ghana in me op. Ik wilde na mijn studie vier maanden vrijwilligerswerk gaan doen in een ziekenhuis in een Afrikaans land en kwam uit op Ghana. Een relatief veilig land, waar je in de weekenden prima alleen (of met andere vrijwilligers) kunt gaan reizen.

Op de een of andere manier kan ik me de voorbereiding op deze reis niet meer zo goed herinneren. Volgens mij liet ik deze reis volledig op me afkomen en ging ik erheen met het gevoel: waarschijnlijk kan ik me toch niet op deze cultuurshock voorbereiden. Normaal gesproken heb ik als ik op reis ga last van inpak stress die ervoor zorgt dat ik zo gefocust ben dat ik niets vergeet. Ik heb een standaard lijst in mijn hoofd zitten en pas deze aan, aan kou of aan warmte. Dit keer pakte ik van alles in, van safaribroeken, een bikini tot aan een uitgebreide EHBO-kit.

Aankomst in Ghana

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in GhanaWat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Toen ik in Ghana aankwam, werd mijn vermoeden al snel bevestigd: een uitgebreide voorbereiding had de cultuurshock waarschijnlijk niet kunnen voorkomen. Normaal gesproken ben ik na enkele uren altijd wel weer gewend aan de nieuwe plek, maar dit keer gingen er ruim twee weken over heen. Het klimaat, de mensen, het eten, het verkeer, de gewoontes: alles is er anders.

Ik weet het moment nog goed dat ik bij mezelf een soort van innerlijke rust vond. Een soort van Ghana-acceptatie, ik weet niet hoe ik het anders moet beschrijven. Ik zat op de veranda voor het huis van mijn host family mijn kleding te wassen. Wasmachines kennen ze niet, dus ik zat met twee emmers met water, een stuk zeep, op een krukje mijn eigen was te boenen. Ik was alleen, want ik werkte als enigste vrijwilliger bij het ziekenhuisje.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Ik had me in die voorgaande dagen heel eenzaam gevoeld, maar op dat moment kwam er een rust over me heen. Ik keek om me heen en zag mijn buurjongetje spelen met een aapje, hun huisdier. Vervolgens keek ik naast me, waar een hond en twee kleine katjes lagen. En voor me stonden twee mango bomen waar mijn tante (van mijn host family) en ik vanavond waarschijnlijk weer veel mango’s uit zouden halen om ze vervolgens op te eten.

Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en genoot van het moment. Het besef dat ik niets hoefde. Geen agenda, geen afspraken en geen stress. Eigenlijk helemaal niets. Alleen jezelf en de pure natuur om je heen.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in GhanaWat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Ja, als er een reis is die het meeste indruk op me heeft gemaakt, is het Ghana. Het gevoel wat ik had toen ik weer in het vliegtuig stapte terug naar Nederland is onbeschrijfelijk. Een ultiem gelukkig gevoel van rust, zelfverzekerdheid, overwinning en trots. Iets wat je niet na elke reis ervaart.


 

Dat mag met recht een indrukwekkende reis worden genoemd Annemieke, bedankt dat je het hier wilde delen!

Wil jij ook aan het woord komen in deze nieuwe rubriek? Laat het me weten in een reactie hieronder of stuur me even een berichtje! Eerdere edities van Wat zij zegt zijn hier te vinden.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/feed/ 7
7x risotto receptenhttp://www.watzijzegt.com/2014/10/7x-risotto-recepten/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/7x-risotto-recepten/#comments Mon, 20 Oct 2014 04:00:49 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22477 Wat zij zegt

Tal van risotto recepten heb ik in de loop van de tijd geprobeerd en hier online gegooid. Stevige risotto’s die vooral goed smaken tijdens koudere maanden of frisse risotto’s die je zelfs in de zomer op tafel kunt zetten. Tijd om ze eens allemaal bij elkaar te zetten in een handig overzicht. 7x risotto recepten(...)

7x risotto recepten
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Tal van risotto recepten heb ik in de loop van de tijd geprobeerd en hier online gegooid. Stevige risotto’s die vooral goed smaken tijdens koudere maanden of frisse risotto’s die je zelfs in de zomer op tafel kunt zetten. Tijd om ze eens allemaal bij elkaar te zetten in een handig overzicht. 7x risotto recepten voor elk seizoen.

7x risotto recepten

Citroen risotto (v) – Deze frisse risotto met citroen was favoriet zodra ik hem voor het eerst probeerde. Lekker simpel en vooral lekker!

FOODIES: Citroen risotto

Asperge risotto met pistache (v) – Deze asperge risotto met pistache noten past goed bij het zomerseizoen maar kan natuurlijk op elk moment dat je groene asperges kunt krijgen op tafel.

Asperge pistache risotto

Risotto met venkel & citroen (v) – Voor ik deze risotto op tafel zette, had ik nog nooit met venkel gekookt. Een gemis want deze risotto met venkel & citroen is dus echt heerlijk!

FOODIES: Risotto met citroen & venkel

Pompoen risotto met paddestoelen (v) – de perfecte herfst risotto, deze variant met pompoen.

Pompoen risotto met paddestoelen

Risotto met zoete aardappel & courgette (v) – een recept dat ik pas per toeval ontdekte, toen ik zoete aardappel, courgette en risotto in de kast had liggen. Stevig en lekker voor koude avonden.

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette

Pesto risotto met spinazie (v) – Verse pesto, spinazie en champignons en je hebt binnen mum van tijd deze smakelijke pesto risotto op tafel staan.

FOODIES: Risotto pesto spinazie

Risotto met rode bietjes & geitenkaas (v) – last but not least is deze risotto met rode bietjes & geitenkaas. Mooi rood is dus ook nog eens heel lekker!

Risotto met rode bietjes en geitenkaas

Wat is jouw favoriete risotto recept?

Vertel het me in de comments!

7x risotto recepten
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/7x-risotto-recepten/feed/ 18
BLOG: 25/7http://www.watzijzegt.com/2014/10/blog-25-7/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/blog-25-7/#comments Sun, 19 Oct 2014 08:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22428 Wat zij zegt

Tadaah, je dag heeft ineens 25 uur in plaats van de 24 uur die we zo gewend zijn. Waar we zo vaak over klagen, want zaten er maar meer uren in een dag om de dingen te doen waar we nooit aan toe lijken te komen. Dus hier, een uur extra. Een stukje extra dag(...)

BLOG: 25/7
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Tadaah, je dag heeft ineens 25 uur in plaats van de 24 uur die we zo gewend zijn. Waar we zo vaak over klagen, want zaten er maar meer uren in een dag om de dingen te doen waar we nooit aan toe lijken te komen. Dus hier, een uur extra. Een stukje extra dag om te doen wat je zo graag zou willen doen. Dus, wat ga jij doen?

25/7

Wat zou jij doen, als je dag ineens geen 24 maar 25 uur heeft? Een uur meer dan onze dagen nu, waardoor we ineens 25/7 dingen kunnen doen.

Zou je een uur langer werken? Om die steeds groeiende stroom aan e-mails weg te werken, waar je al weken tegenaan hikt en waar maar geen einde aan lijkt te komen, dat plan van aanpak af te ronden en om dan eindelijk die laatste to do’s op je lijst af te kunnen vinken?

Zou je gaan sporten? Een uur meer om meer te bewegen, die stijve spieren flink aan het werk te zetten en alles eruit te zweten om je sportieve doel nog net iets eerder te kunnen bereiken?

Of juist gaan slapen? Inhalen wat je misschien normaal mist, omdat je te weinig uren in je dag hebt en teveel andere dingen op je altijd volle agenda hebt staan? Even een uurtje langer blijven liggen, wegvallen in een diepe slaap, dromen van oneindige dagen en eindeloze nachten…

Of ga je schrijven, een uur langer bloggen, dat dikke boek dat al weken op je nachtkastje ligt nu eindelijk echt gaan lezen, twee afleveringen kijken uit die nieuwe serie waar je iedereen al maanden over hoort?

Of zou je, net als ik, een uur lang gaan bedenken wat je met dat extra uur allemaal gaat doen?

The Making of Harry Potter

Wat zou jij doen als je dagen ineens 25/7 zijn?

Geinspireerd door Daily Post

BLOG: 25/7
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/blog-25-7/feed/ 25
Travel inspiration #14http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-inspiration-14/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-inspiration-14/#comments Fri, 17 Oct 2014 04:00:13 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22432 Wat zij zegt

Nieuwe steden bezoeken is altijd een fijne tijdsbesteding. Mijn laatste stedentrip ging naar New York maar ook in Europa heb ik nog genoeg te ontdekken. Het Poolse Wroclaw bijvoorbeeld, dat werd uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2016 en waar je een stedentrip naartoe kunt winnen! Dat, en meer in deze nieuwe travel inspiration. Travel inspiration(...)

Travel inspiration #14
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Nieuwe steden bezoeken is altijd een fijne tijdsbesteding. Mijn laatste stedentrip ging naar New York maar ook in Europa heb ik nog genoeg te ontdekken. Het Poolse Wroclaw bijvoorbeeld, dat werd uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2016 en waar je een stedentrip naartoe kunt winnen! Dat, en meer in deze nieuwe travel inspiration.

Travel inspiration #14

Win een stedentrip naar Wroclaw

De Poolse stad Wroclaw werd deze week uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2016. Wroclaw heeft nog niet de bekendheid van Warschau en Krakau maar schijnt minstens net zo mooi te zijn. Stedentrip website CityZapper riep de stad ook al uit tot stad van de maand september. Hoog tijd voor een bezoekje dus.

Via de Poolse Organisatie voor Toerisme kun je nu een volledig verzorgde stedentrip naar Wroclaw winnen! De winnaar vliegt samen met een reisgenoot naar Wroclaw en verblijft daar drie nachten in het viersterren Art Hotel in het centrum van de stad. Meedoen kan tot 31 oktober op www.polen.travel/nl.

Travel inspiration #14 Wroclaw Polen

Piekjaar om noorderlicht te aanschouwen

Het zien van het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis, staat bij veel reizigers op hun verlanglijst. Elke elf jaar draait de polariteit van de zon waardoor er meer zonneactiviteit plaatsvindt en de kansen om het noorderlicht te aanschouwen toenemen. De pieken in de jaren eind 2011, begin 2012 en begin 2013 zouden weleens een teken kunnen zijn dat ook deze winter het noorderlicht goed te zien zal zijn.

Naast IJsland is Noord-Noorwegen een van de beste bestemmingen om het noorderlicht te aanschouwen. Tussen oktober en maart heb je op onbewolkte dagen kans om dit natuurverschijnsel te zien. Ook op jouw bucketlist?

Overwinteren in Bretagne

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is Bretagne een prima vakantiebestemming. Uitwaaien op de verlaten stranden, spectaculaire getijden van Frankrijk te aanschouwen. Deze zogeheten grandes marées kun je bijvoorbeeld goed aanschouwen in de baai van Saint Malo, waar de golven zich te pletter slaan tegen de vestingmuren van deze oude piratenstad.

Travel inspiration #14 Saint Malo

Foto Saint Malo door Emmanuel Berthier

Slapen in de oude vuurtoren van Kerbel, vlak bij Port-Louis, is ook geen verkeerd plan. Je moet er 120 treden voor op maar dan heb je ook wel een fenomenaal panoramisch uitzicht over de baai van Quiberon, Lorient en Groix, waar je zelfs vanuit je bed van kunt genieten. Ik hoop alleen wel dat er gordijnen zijn…

Le Phare de Kerbel

SkischoenRun 2014

Geen stiletto run maar een skischoen run staat deze maand op de agenda in Rotterdam! Op 24 oktober kun je meedoen aan deze run, waarvoor je een ruim 100 meter lang parcours dwars door de Rotterdamse Koopgoot moet bedwingen. Er is een mannen- en vrouwen run en de hoofdprijs is een wintersportvakantie ter waarde van €1500,-. Ik sla even over maar je kunt je hier aanmelden.

Wat is jouw laatste reis nieuws?

Travel inspiration #14
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-inspiration-14/feed/ 3
5 tekenen van een snapshot verslavinghttp://www.watzijzegt.com/2014/10/5-tekenen-van-een-snapshot-verslaving/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/5-tekenen-van-een-snapshot-verslaving/#comments Thu, 16 Oct 2014 04:00:55 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22339 Wat zij zegt

Hallo, ik ben Natasja en ik ben snapshot verslaafd. En nu allemaal in koor: Hallo Natasja! Goed, verslaafd is wellicht een tikje overdreven maar als social media fanaat en blogger ben ik toch redelijk vergroeid met mijn telefoon. ’s Nachts zet ik weliswaar het geluid op stil maar het is toch vaak het eerste wat ik(...)

5 tekenen van een snapshot verslaving
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Hallo, ik ben Natasja en ik ben snapshot verslaafd. En nu allemaal in koor: Hallo Natasja! Goed, verslaafd is wellicht een tikje overdreven maar als social media fanaat en blogger ben ik toch redelijk vergroeid met mijn telefoon. ’s Nachts zet ik weliswaar het geluid op stil maar het is toch vaak het eerste wat ik ’s ochtends zie en het laatste voor ik mijn ogen sluit. Daarnaast maak ik bijna dagelijks foto’s van, tja, waarvan eigenlijk niet? 5 tekenen van een snapshot verslaving.

5 tekenen van een snapshot verslaving

Alles moet worden vastgelegd

Uitgebreid gekookt en een mooi opgemaakt bord eten voor je neus? Eerst een foto, hoeveel honger je ook hebt. Op een festival? Vooral even een welfie met vriendinnen. Geen moment gaat voorbij zonder dat je het vastlegt op beeld.

Je baalt als je niet snel genoeg bent

Hoe snel je ook bent, je mist toch nog weleens een moment dat je dolgraag in een foto had willen vastleggen. Meer dan eens heb ik fotomomenten gemist omdat ik niet snel genoeg mijn telefoon uit m’n tas haalde, de cameramodus niet op tijd aan had of mijn photo subject (vaak een kat) er alweer vandoor was. Balen!

Instagram is je grootste vriend & vijand

De ideale plek om je snapshots te delen en die van anderen te bekijken, is natuurlijk Instagram. Foto’s schieten, de perfecte filter kiezen en delen maar! Nadeel is soms natuurlijk wel wanneer je foto niet precies in een vierkant te vangen is, die fantastische foto maar een paar likes krijgt en je achteraf toch liever een andere filter had gekozen.

5 tekenen van een snapshot verslaving

Je kiest je telefoon op camera

Tegenwoordig kun je elk jaar of elke twee jaar wel een nieuw toestel bij je abonnement uitzoeken. En hoewel een sim-only abo een stuk voordeliger zou zijn, kies ik toch bijna altijd voor een nieuw toestel. De camera is daarbij steeds vaker mijn belangrijkste vereiste. Mijn vertrouwde HTC heeft bijvoorbeeld een betere front camera dan achtercamera en werd door velen zelfs al selfie cam van het jaar genoemd, maar is inmiddels ook alweer even oud. De gloednieuwe Galaxy Note 4 met 16-megapixel-camera is misschien wel mijn volgende toestel. Alles voor de beste snapshots!

Selfie stick FTW!

Niets gaat je te ver voor de ideale snapshot, zelfs een selfie stick niet! Ik bedoel, je moet iets over hebben voor de perfecte selfie of die perfecte foto met al je collega’s of vrienden in beeld, toch?

Herken jij je in een van deze tekenen?

Dit artikel bevat een gesponsorde link.
Lees hier mijn disclaimer.

5 tekenen van een snapshot verslaving
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/5-tekenen-van-een-snapshot-verslaving/feed/ 5
Daar gaan we weer. Maar nu echthttp://www.watzijzegt.com/2014/10/daar-gaan-we-weer-maar-nu-echt/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/daar-gaan-we-weer-maar-nu-echt/#comments Wed, 15 Oct 2014 04:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22415 Wat zij zegt

“Ja hoor, ik loop wel mee” zei ik een paar jaar geleden tijdens een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel toen een stel vrienden uit mijn stamkroeg een sponsorloop wilden organiseren. “En natuurlijk lopen we de run van 7,6 kilometer want 5,6 kilometer is nauwelijks een uitdaging!”. Waarna ik de volgende ochtend bedacht dat dat ik(...)

Daar gaan we weer. Maar nu echt
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

“Ja hoor, ik loop wel mee” zei ik een paar jaar geleden tijdens een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel toen een stel vrienden uit mijn stamkroeg een sponsorloop wilden organiseren. “En natuurlijk lopen we de run van 7,6 kilometer want 5,6 kilometer is nauwelijks een uitdaging!”. Waarna ik de volgende ochtend bedacht dat dat ik misschien íets te enthousiast wat geweest. Want 7,6 kilometer rennen? Ik haalde de 0,6 kilometer niet eens!

Toen ik de slaap eenmaal uit mijn ogen had gewreven en de kater verdreven was, bedacht ik dat ik een plan nodig had. Een loopplan wel te verstaan. Want zomaar rennend de weg op gaan, zou ik waarschijnlijk nog geen minuut volhouden. Een rondje speuren op internet bracht me in aanraking met Evy. Evy Gruyaert, de Belgische presentatrice die je met haar Vlaamse accent bemoedigend door alle trainingssessies heen praat. In tien weken van 0 naar 5 kilometer aan één stuk hardlopen, het klinkt bijna makkelijk.

Mijn dates met Evy

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Mijn dates met Evy wierpen toentertijd hun vruchten af, al liep ik na een tijdje met een vriend en liet ik Evy thuis. Ik rende de 7,6 kilometer in ruim 48 minuten en een paar maanden later zelfs 10k tijdens de 20 van Alphen in een tijd van 1:03:53. Misschien geen toptijden maar het euforische gevoel toen ik na tien lange kilometers over de finish rende… ik haal het zelfs nu nog zo voor de geest.

De finish in zicht #10vanalphen
Mijn dates met Evy 10k Natasja

En toen… stopte ik volledig met hardlopen.

Okay, ik probeerde het nog weleens, met wisselend resultaat. Lange sessies op de loopband als ik mijn sportschool weer eens binnen durfde te lopen, een 5,5k waarna ik drie dagen nauwelijks kon lopen wegens lubberende kniebanden omdat ik mijn grenzen zwaar overschreden had… en dan weer tijden niet.

Intussen riep ik keer op keer ‘dat ik zo graag die 10k in Alphen nog eens wilde doen. Volgend jaar echt!’ Je begrijpt, tot op heden is het bij die ene keer gebleven. Tot gisteravond.

De afgelopen weken vond ik eindelijk mijn hardloop vibe weer een beetje terug. Ik begon afgelopen zomer weer voorzichtig met wat rondjes hardlopen en besloot vorige maand om Evy er maar weer eens bij te halen, omdat ik dan toch makkelijker ren. Half november staat namelijk een 7k run op het programma, waar ik samen met zuslief zal gaan rennen. Een race waarvoor we ons een paar maanden geleden inschreven maar waarvoor ik nu pas echt de motivatie heb gevonden om te trainen, late as ever.

Inmiddels heb ik tijdens mijn laatste twee trainingen de vijf kilometer aangetikt en heb ik er dus weer een beetje lol in.

2014 10 Nike+ 5k

En om mijn nog immer aanwezige wedstrijdambitie kracht bij te zetten, schreef ik me gisteravond ook meteen maar in voor de 10k in Alphen aan den Rijn. Mede dankzij deze tweet van Marieke, waardoor ik net dat extra zetje kreeg dat ik nodig had.

Ik heb nog 137 dagen om te trainen. Daar gaan we weer.

Featured photo via

Daar gaan we weer. Maar nu echt
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/daar-gaan-we-weer-maar-nu-echt/feed/ 19