Wat zij zegt http://www.watzijzegt.com Tue, 21 Oct 2014 15:36:23 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0 Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/#comments Tue, 21 Oct 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22559 Wat zij zegt

Het was even stil in de Wat zij zegt rubriek maar vandaag kan ik jullie alweer de zestiende editie van Wat zij zegt presenteren. Hierin leg ik andere dames een veelal reisgerelateerde vraag voor. Aan Annemieke, blogger op haar net gelanceerde domein ANNEAU1989.com, vroeg ik welke van haar reizen het meest indruk op haar meest(...)

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Het was even stil in de Wat zij zegt rubriek maar vandaag kan ik jullie alweer de zestiende editie van Wat zij zegt presenteren. Hierin leg ik andere dames een veelal reisgerelateerde vraag voor. Aan Annemieke, blogger op haar net gelanceerde domein ANNEAU1989.com, vroeg ik welke van haar reizen het meest indruk op haar meest gemaakt.

Wat zij zegt #16 Annemieke

Reizen is voor mijn gevoel zoveel meer dan alleen een vakantie. Reizen geeft je een gevoel van vrijheid. Reizen zorgt voor een opeenstapeling van onvergetelijke momenten. Prachtige plekken ontdekken die zoveel mooier zijn dan in reismagazines. Je even mee laten nemen in een geheel nieuwe cultuur. Met smaken in aanraking komen die je nog nooit eerder hebt geproefd. Genieten van het onbekende, je keer op keer laten verassen.

Ja, als je me ergens wakker voor kunt maken, is het een vliegticket naar een onbekende plek. Het is (helaas) niet zo dat ik maandelijks in het vliegtuig stap maar elke keer als ik een nieuwe plek mag ontdekken, kom ik met waardevolle ervaringen en nieuwe indrukken terug. Waarbij er soms ervaringen zijn die langzaam vervagen, maar ook indrukken die je altijd bij blijven.

Mijn reis naar Ghana

Mijn reis naar Ghana is er zo een. Natasja vroeg me welke reis het meeste indruk op mij heeft gemaakt. Ik hoefde hier niet lang over na te denken, want al snel kwam het land Ghana in me op. Ik wilde na mijn studie vier maanden vrijwilligerswerk gaan doen in een ziekenhuis in een Afrikaans land en kwam uit op Ghana. Een relatief veilig land, waar je in de weekenden prima alleen (of met andere vrijwilligers) kunt gaan reizen.

Op de een of andere manier kan ik me de voorbereiding op deze reis niet meer zo goed herinneren. Volgens mij liet ik deze reis volledig op me afkomen en ging ik erheen met het gevoel: waarschijnlijk kan ik me toch niet op deze cultuurshock voorbereiden. Normaal gesproken heb ik als ik op reis ga last van inpak stress die ervoor zorgt dat ik zo gefocust ben dat ik niets vergeet. Ik heb een standaard lijst in mijn hoofd zitten en pas deze aan, aan kou of aan warmte. Dit keer pakte ik van alles in, van safaribroeken, een bikini tot aan een uitgebreide EHBO-kit.

Aankomst in Ghana

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in GhanaWat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Toen ik in Ghana aankwam, werd mijn vermoeden al snel bevestigd: een uitgebreide voorbereiding had de cultuurshock waarschijnlijk niet kunnen voorkomen. Normaal gesproken ben ik na enkele uren altijd wel weer gewend aan de nieuwe plek, maar dit keer gingen er ruim twee weken over heen. Het klimaat, de mensen, het eten, het verkeer, de gewoontes: alles is er anders.

Ik weet het moment nog goed dat ik bij mezelf een soort van innerlijke rust vond. Een soort van Ghana-acceptatie, ik weet niet hoe ik het anders moet beschrijven. Ik zat op de veranda voor het huis van mijn host family mijn kleding te wassen. Wasmachines kennen ze niet, dus ik zat met twee emmers met water, een stuk zeep, op een krukje mijn eigen was te boenen. Ik was alleen, want ik werkte als enigste vrijwilliger bij het ziekenhuisje.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Ik had me in die voorgaande dagen heel eenzaam gevoeld, maar op dat moment kwam er een rust over me heen. Ik keek om me heen en zag mijn buurjongetje spelen met een aapje, hun huisdier. Vervolgens keek ik naast me, waar een hond en twee kleine katjes lagen. En voor me stonden twee mango bomen waar mijn tante (van mijn host family) en ik vanavond waarschijnlijk weer veel mango’s uit zouden halen om ze vervolgens op te eten.

Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en genoot van het moment. Het besef dat ik niets hoefde. Geen agenda, geen afspraken en geen stress. Eigenlijk helemaal niets. Alleen jezelf en de pure natuur om je heen.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in GhanaWat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Ja, als er een reis is die het meeste indruk op me heeft gemaakt, is het Ghana. Het gevoel wat ik had toen ik weer in het vliegtuig stapte terug naar Nederland is onbeschrijfelijk. Een ultiem gelukkig gevoel van rust, zelfverzekerdheid, overwinning en trots. Iets wat je niet na elke reis ervaart.


 

Dat mag met recht een indrukwekkende reis worden genoemd Annemieke, bedankt dat je het hier wilde delen!

Wil jij ook aan het woord komen in deze nieuwe rubriek? Laat het me weten in een reactie hieronder of stuur me even een berichtje! Eerdere edities van Wat zij zegt zijn hier te vinden.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/feed/ 4
7x risotto receptenhttp://www.watzijzegt.com/2014/10/7x-risotto-recepten/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/7x-risotto-recepten/#comments Mon, 20 Oct 2014 04:00:49 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22477 Wat zij zegt

Tal van risotto recepten heb ik in de loop van de tijd geprobeerd en hier online gegooid. Stevige risotto’s die vooral goed smaken tijdens koudere maanden of frisse risotto’s die je zelfs in de zomer op tafel kunt zetten. Tijd om ze eens allemaal bij elkaar te zetten in een handig overzicht. 7x risotto recepten(...)

7x risotto recepten
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Tal van risotto recepten heb ik in de loop van de tijd geprobeerd en hier online gegooid. Stevige risotto’s die vooral goed smaken tijdens koudere maanden of frisse risotto’s die je zelfs in de zomer op tafel kunt zetten. Tijd om ze eens allemaal bij elkaar te zetten in een handig overzicht. 7x risotto recepten voor elk seizoen.

7x risotto recepten

Citroen risotto (v) – Deze frisse risotto met citroen was favoriet zodra ik hem voor het eerst probeerde. Lekker simpel en vooral lekker!

FOODIES: Citroen risotto

Asperge risotto met pistache (v) – Deze asperge risotto met pistache noten past goed bij het zomerseizoen maar kan natuurlijk op elk moment dat je groene asperges kunt krijgen op tafel.

Asperge pistache risotto

Risotto met venkel & citroen (v) – Voor ik deze risotto op tafel zette, had ik nog nooit met venkel gekookt. Een gemis want deze risotto met venkel & citroen is dus echt heerlijk!

FOODIES: Risotto met citroen & venkel

Pompoen risotto met paddestoelen (v) – de perfecte herfst risotto, deze variant met pompoen.

Pompoen risotto met paddestoelen

Risotto met zoete aardappel & courgette (v) – een recept dat ik pas per toeval ontdekte, toen ik zoete aardappel, courgette en risotto in de kast had liggen. Stevig en lekker voor koude avonden.

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette

Pesto risotto met spinazie (v) – Verse pesto, spinazie en champignons en je hebt binnen mum van tijd deze smakelijke pesto risotto op tafel staan.

FOODIES: Risotto pesto spinazie

Risotto met rode bietjes & geitenkaas (v) – last but not least is deze risotto met rode bietjes & geitenkaas. Mooi rood is dus ook nog eens heel lekker!

Risotto met rode bietjes en geitenkaas

Wat is jouw favoriete risotto recept?

Vertel het me in de comments!

7x risotto recepten
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/7x-risotto-recepten/feed/ 18
BLOG: 25/7http://www.watzijzegt.com/2014/10/blog-25-7/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/blog-25-7/#comments Sun, 19 Oct 2014 08:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22428 Wat zij zegt

Tadaah, je dag heeft ineens 25 uur in plaats van de 24 uur die we zo gewend zijn. Waar we zo vaak over klagen, want zaten er maar meer uren in een dag om de dingen te doen waar we nooit aan toe lijken te komen. Dus hier, een uur extra. Een stukje extra dag(...)

BLOG: 25/7
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Tadaah, je dag heeft ineens 25 uur in plaats van de 24 uur die we zo gewend zijn. Waar we zo vaak over klagen, want zaten er maar meer uren in een dag om de dingen te doen waar we nooit aan toe lijken te komen. Dus hier, een uur extra. Een stukje extra dag om te doen wat je zo graag zou willen doen. Dus, wat ga jij doen?

25/7

Wat zou jij doen, als je dag ineens geen 24 maar 25 uur heeft? Een uur meer dan onze dagen nu, waardoor we ineens 25/7 dingen kunnen doen.

Zou je een uur langer werken? Om die steeds groeiende stroom aan e-mails weg te werken, waar je al weken tegenaan hikt en waar maar geen einde aan lijkt te komen, dat plan van aanpak af te ronden en om dan eindelijk die laatste to do’s op je lijst af te kunnen vinken?

Zou je gaan sporten? Een uur meer om meer te bewegen, die stijve spieren flink aan het werk te zetten en alles eruit te zweten om je sportieve doel nog net iets eerder te kunnen bereiken?

Of juist gaan slapen? Inhalen wat je misschien normaal mist, omdat je te weinig uren in je dag hebt en teveel andere dingen op je altijd volle agenda hebt staan? Even een uurtje langer blijven liggen, wegvallen in een diepe slaap, dromen van oneindige dagen en eindeloze nachten…

Of ga je schrijven, een uur langer bloggen, dat dikke boek dat al weken op je nachtkastje ligt nu eindelijk echt gaan lezen, twee afleveringen kijken uit die nieuwe serie waar je iedereen al maanden over hoort?

Of zou je, net als ik, een uur lang gaan bedenken wat je met dat extra uur allemaal gaat doen?

The Making of Harry Potter

Wat zou jij doen als je dagen ineens 25/7 zijn?

Geinspireerd door Daily Post

BLOG: 25/7
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/blog-25-7/feed/ 20
Travel inspiration #14http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-inspiration-14/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-inspiration-14/#comments Fri, 17 Oct 2014 04:00:13 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22432 Wat zij zegt

Nieuwe steden bezoeken is altijd een fijne tijdsbesteding. Mijn laatste stedentrip ging naar New York maar ook in Europa heb ik nog genoeg te ontdekken. Het Poolse Wroclaw bijvoorbeeld, dat werd uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2016 en waar je een stedentrip naartoe kunt winnen! Dat, en meer in deze nieuwe travel inspiration. Travel inspiration(...)

Travel inspiration #14
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Nieuwe steden bezoeken is altijd een fijne tijdsbesteding. Mijn laatste stedentrip ging naar New York maar ook in Europa heb ik nog genoeg te ontdekken. Het Poolse Wroclaw bijvoorbeeld, dat werd uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2016 en waar je een stedentrip naartoe kunt winnen! Dat, en meer in deze nieuwe travel inspiration.

Travel inspiration #14

Win een stedentrip naar Wroclaw

De Poolse stad Wroclaw werd deze week uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2016. Wroclaw heeft nog niet de bekendheid van Warschau en Krakau maar schijnt minstens net zo mooi te zijn. Stedentrip website CityZapper riep de stad ook al uit tot stad van de maand september. Hoog tijd voor een bezoekje dus.

Via de Poolse Organisatie voor Toerisme kun je nu een volledig verzorgde stedentrip naar Wroclaw winnen! De winnaar vliegt samen met een reisgenoot naar Wroclaw en verblijft daar drie nachten in het viersterren Art Hotel in het centrum van de stad. Meedoen kan tot 31 oktober op www.polen.travel/nl.

Travel inspiration #14 Wroclaw Polen

Piekjaar om noorderlicht te aanschouwen

Het zien van het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis, staat bij veel reizigers op hun verlanglijst. Elke elf jaar draait de polariteit van de zon waardoor er meer zonneactiviteit plaatsvindt en de kansen om het noorderlicht te aanschouwen toenemen. De pieken in de jaren eind 2011, begin 2012 en begin 2013 zouden weleens een teken kunnen zijn dat ook deze winter het noorderlicht goed te zien zal zijn.

Naast IJsland is Noord-Noorwegen een van de beste bestemmingen om het noorderlicht te aanschouwen. Tussen oktober en maart heb je op onbewolkte dagen kans om dit natuurverschijnsel te zien. Ook op jouw bucketlist?

Overwinteren in Bretagne

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is Bretagne een prima vakantiebestemming. Uitwaaien op de verlaten stranden, spectaculaire getijden van Frankrijk te aanschouwen. Deze zogeheten grandes marées kun je bijvoorbeeld goed aanschouwen in de baai van Saint Malo, waar de golven zich te pletter slaan tegen de vestingmuren van deze oude piratenstad.

Travel inspiration #14 Saint Malo

Foto Saint Malo door Emmanuel Berthier

Slapen in de oude vuurtoren van Kerbel, vlak bij Port-Louis, is ook geen verkeerd plan. Je moet er 120 treden voor op maar dan heb je ook wel een fenomenaal panoramisch uitzicht over de baai van Quiberon, Lorient en Groix, waar je zelfs vanuit je bed van kunt genieten. Ik hoop alleen wel dat er gordijnen zijn…

Le Phare de Kerbel

SkischoenRun 2014

Geen stiletto run maar een skischoen run staat deze maand op de agenda in Rotterdam! Op 24 oktober kun je meedoen aan deze run, waarvoor je een ruim 100 meter lang parcours dwars door de Rotterdamse Koopgoot moet bedwingen. Er is een mannen- en vrouwen run en de hoofdprijs is een wintersportvakantie ter waarde van €1500,-. Ik sla even over maar je kunt je hier aanmelden.

Wat is jouw laatste reis nieuws?

Travel inspiration #14
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-inspiration-14/feed/ 2
5 tekenen van een snapshot verslavinghttp://www.watzijzegt.com/2014/10/5-tekenen-van-een-snapshot-verslaving/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/5-tekenen-van-een-snapshot-verslaving/#comments Thu, 16 Oct 2014 04:00:55 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22339 Wat zij zegt

Hallo, ik ben Natasja en ik ben snapshot verslaafd. En nu allemaal in koor: Hallo Natasja! Goed, verslaafd is wellicht een tikje overdreven maar als social media fanaat en blogger ben ik toch redelijk vergroeid met mijn telefoon. ’s Nachts zet ik weliswaar het geluid op stil maar het is toch vaak het eerste wat ik(...)

5 tekenen van een snapshot verslaving
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Hallo, ik ben Natasja en ik ben snapshot verslaafd. En nu allemaal in koor: Hallo Natasja! Goed, verslaafd is wellicht een tikje overdreven maar als social media fanaat en blogger ben ik toch redelijk vergroeid met mijn telefoon. ’s Nachts zet ik weliswaar het geluid op stil maar het is toch vaak het eerste wat ik ’s ochtends zie en het laatste voor ik mijn ogen sluit. Daarnaast maak ik bijna dagelijks foto’s van, tja, waarvan eigenlijk niet? 5 tekenen van een snapshot verslaving.

5 tekenen van een snapshot verslaving

Alles moet worden vastgelegd

Uitgebreid gekookt en een mooi opgemaakt bord eten voor je neus? Eerst een foto, hoeveel honger je ook hebt. Op een festival? Vooral even een welfie met vriendinnen. Geen moment gaat voorbij zonder dat je het vastlegt op beeld.

Je baalt als je niet snel genoeg bent

Hoe snel je ook bent, je mist toch nog weleens een moment dat je dolgraag in een foto had willen vastleggen. Meer dan eens heb ik fotomomenten gemist omdat ik niet snel genoeg mijn telefoon uit m’n tas haalde, de cameramodus niet op tijd aan had of mijn photo subject (vaak een kat) er alweer vandoor was. Balen!

Instagram is je grootste vriend & vijand

De ideale plek om je snapshots te delen en die van anderen te bekijken, is natuurlijk Instagram. Foto’s schieten, de perfecte filter kiezen en delen maar! Nadeel is soms natuurlijk wel wanneer je foto niet precies in een vierkant te vangen is, die fantastische foto maar een paar likes krijgt en je achteraf toch liever een andere filter had gekozen.

5 tekenen van een snapshot verslaving

Je kiest je telefoon op camera

Tegenwoordig kun je elk jaar of elke twee jaar wel een nieuw toestel bij je abonnement uitzoeken. En hoewel een sim-only abo een stuk voordeliger zou zijn, kies ik toch bijna altijd voor een nieuw toestel. De camera is daarbij steeds vaker mijn belangrijkste vereiste. Mijn vertrouwde HTC heeft bijvoorbeeld een betere front camera dan achtercamera en werd door velen zelfs al selfie cam van het jaar genoemd, maar is inmiddels ook alweer even oud. De gloednieuwe Galaxy Note 4 met 16-megapixel-camera is misschien wel mijn volgende toestel. Alles voor de beste snapshots!

Selfie stick FTW!

Niets gaat je te ver voor de ideale snapshot, zelfs een selfie stick niet! Ik bedoel, je moet iets over hebben voor de perfecte selfie of die perfecte foto met al je collega’s of vrienden in beeld, toch?

Herken jij je in een van deze tekenen?

Dit artikel bevat een gesponsorde link.
Lees hier mijn disclaimer.

5 tekenen van een snapshot verslaving
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/5-tekenen-van-een-snapshot-verslaving/feed/ 5
Daar gaan we weer. Maar nu echthttp://www.watzijzegt.com/2014/10/daar-gaan-we-weer-maar-nu-echt/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/daar-gaan-we-weer-maar-nu-echt/#comments Wed, 15 Oct 2014 04:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22415 Wat zij zegt

“Ja hoor, ik loop wel mee” zei ik een paar jaar geleden tijdens een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel toen een stel vrienden uit mijn stamkroeg een sponsorloop wilden organiseren. “En natuurlijk lopen we de run van 7,6 kilometer want 5,6 kilometer is nauwelijks een uitdaging!”. Waarna ik de volgende ochtend bedacht dat dat ik(...)

Daar gaan we weer. Maar nu echt
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

“Ja hoor, ik loop wel mee” zei ik een paar jaar geleden tijdens een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel toen een stel vrienden uit mijn stamkroeg een sponsorloop wilden organiseren. “En natuurlijk lopen we de run van 7,6 kilometer want 5,6 kilometer is nauwelijks een uitdaging!”. Waarna ik de volgende ochtend bedacht dat dat ik misschien íets te enthousiast wat geweest. Want 7,6 kilometer rennen? Ik haalde de 0,6 kilometer niet eens!

Toen ik de slaap eenmaal uit mijn ogen had gewreven en de kater verdreven was, bedacht ik dat ik een plan nodig had. Een loopplan wel te verstaan. Want zomaar rennend de weg op gaan, zou ik waarschijnlijk nog geen minuut volhouden. Een rondje speuren op internet bracht me in aanraking met Evy. Evy Gruyaert, de Belgische presentatrice die je met haar Vlaamse accent bemoedigend door alle trainingssessies heen praat. In tien weken van 0 naar 5 kilometer aan één stuk hardlopen, het klinkt bijna makkelijk.

Mijn dates met Evy

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Mijn dates met Evy wierpen toentertijd hun vruchten af, al liep ik na een tijdje met een vriend en liet ik Evy thuis. Ik rende de 7,6 kilometer in ruim 48 minuten en een paar maanden later zelfs 10k tijdens de 20 van Alphen in een tijd van 1:03:53. Misschien geen toptijden maar het euforische gevoel toen ik na tien lange kilometers over de finish rende… ik haal het zelfs nu nog zo voor de geest.

De finish in zicht #10vanalphen
Mijn dates met Evy 10k Natasja

En toen… stopte ik volledig met hardlopen.

Okay, ik probeerde het nog weleens, met wisselend resultaat. Lange sessies op de loopband als ik mijn sportschool weer eens binnen durfde te lopen, een 5,5k waarna ik drie dagen nauwelijks kon lopen wegens lubberende kniebanden omdat ik mijn grenzen zwaar overschreden had… en dan weer tijden niet.

Intussen riep ik keer op keer ‘dat ik zo graag die 10k in Alphen nog eens wilde doen. Volgend jaar echt!’ Je begrijpt, tot op heden is het bij die ene keer gebleven. Tot gisteravond.

De afgelopen weken vond ik eindelijk mijn hardloop vibe weer een beetje terug. Ik begon afgelopen zomer weer voorzichtig met wat rondjes hardlopen en besloot vorige maand om Evy er maar weer eens bij te halen, omdat ik dan toch makkelijker ren. Half november staat namelijk een 7k run op het programma, waar ik samen met zuslief zal gaan rennen. Een race waarvoor we ons een paar maanden geleden inschreven maar waarvoor ik nu pas echt de motivatie heb gevonden om te trainen, late as ever.

Inmiddels heb ik tijdens mijn laatste twee trainingen de vijf kilometer aangetikt en heb ik er dus weer een beetje lol in.

2014 10 Nike+ 5k

En om mijn nog immer aanwezige wedstrijdambitie kracht bij te zetten, schreef ik me gisteravond ook meteen maar in voor de 10k in Alphen aan den Rijn. Mede dankzij deze tweet van Marieke, waardoor ik net dat extra zetje kreeg dat ik nodig had.

Ik heb nog 137 dagen om te trainen. Daar gaan we weer.

Featured photo via

Daar gaan we weer. Maar nu echt
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/daar-gaan-we-weer-maar-nu-echt/feed/ 19
Faves #24 My Nice Listhttp://www.watzijzegt.com/2014/10/faves-24-my-nice-list/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/faves-24-my-nice-list/#comments Tue, 14 Oct 2014 04:00:45 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=20344 Wat zij zegt

Eigenlijk wilde ik deze post the happy list noemen. Je weet wel, naar die blije lijstjes die in allerlei vormen rondzwerven in bloggers-regionen. Als raspessimist vond ik dat altijd een beetje teveel van het blije maar ik wilde er toch maar eens aan geloven. En toen schreef Lianne aka the Self Help Hipster gisteren deze post. En dacht(...)

Faves #24 My Nice List
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Eigenlijk wilde ik deze post the happy list noemen. Je weet wel, naar die blije lijstjes die in allerlei vormen rondzwerven in bloggers-regionen. Als raspessimist vond ik dat altijd een beetje teveel van het blije maar ik wilde er toch maar eens aan geloven. En toen schreef Lianne aka the Self Help Hipster gisteren deze post. En dacht ik, ze heeft helemaal gelijk.

Faves #24 My Nice List

En dus neem ik haar tip ter harte. Juist omdat het zoveel makkelijker is vooral kritisch te zijn en ik daarbij mezelf nog weleens uit het oog verlies, terwijl ik toch best een beetje aardiger voor mezelf mag zijn. En omdat ik Lianne’s blog gewoon vrij briljant vind en iedereen haar blog zou moeten lezen. Dat ook ja.

Wat ik de afgelopen dagen deed waardoor ik mezelf beter voelde?

♥ Eindelijk mezelf een schop onder m’n kont geven (minder nice) en vervolgens voor het eerst in een jaar een 5k rennen (zooo nice)
♥ Mijn laatste New York City diary afschrijven
♥ Een spontane pizza date met een vriendin inplannen
♥ Op zaterdagavond voor 23 uur in bed gaan liggen, omdat ik volledig uitgeteld ben
♥ Een zondagse Harry Potter marathon omdat ik daar zin in heb, ondanks dat ik die films al honderdmiljoenmiljard keer heb gezien
♥ Mezelf trakteren op Tony Chocolonely

The Nice List

♥ Een smoothie met bosvruchten en cacao maken om mee te nemen naar kantoor
♥ Een boodschappentas vol verse groenten halen, omdat ik toch echt weer beter wil gaan eten
♥ Vervolgens een risotto met zoete aardappel, kastanje champignons en witte kaas voor mezelf koken
♥ Mezelf een wijntje gunnen wanneer mijn blog door de #blogpraat review gaat
♥ Trots zijn op mezelf als ik tijdens die review vooral veel positieve reacties op mijn blog krijg
♥ De katten een extra knuffel geven, of ze dat nu willen of niet

Wat deed jij onlangs nog voor jezelf?

(en lees jij de blog van The Self Help Hipster al? Voel je je gegarandeerd beter door, hoe nice is dat)

Featured photo via Purple Sherbet Photography (CC BY 2.0)

Faves #24 My Nice List
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/faves-24-my-nice-list/feed/ 4
TRAVEL: New York City diary III +tipshttp://www.watzijzegt.com/2014/10/new-york-city-diary-iii-tips/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/new-york-city-diary-iii-tips/#comments Mon, 13 Oct 2014 04:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22308 Wat zij zegt

Het mag dan niet mijn eerste bezoek aan NYC zijn, voor vriendin M. is dat het wel. De haast onvermijdelijke toeristenpleisters staan dan ook deze trip weer op het programma. Niet zo erg want ze blijven indrukwekkend. Mijn laatste New York City diary met daarin ons bezoek aan het 9/11 Memorial site, de Brooklyn Bridge(...)

TRAVEL: New York City diary III +tips
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Het mag dan niet mijn eerste bezoek aan NYC zijn, voor vriendin M. is dat het wel. De haast onvermijdelijke toeristenpleisters staan dan ook deze trip weer op het programma. Niet zo erg want ze blijven indrukwekkend. Mijn laatste New York City diary met daarin ons bezoek aan het 9/11 Memorial site, de Brooklyn Bridge en Top of the Rock.

New York City diary III +tips

Een weekend in Manhattan is toch wel even anders dan een weekend thuis. Na onze stapavond op vrijdag besluiten we toch wat langer te blijven liggen. Ook daar is het vakantie voor. Als we eenmaal up & running zijn, reizen we met de metro downtown richting Battery Park en de 9/11 Memorial Site. Moesten we tijdens ons daar vorig jaar nog vooraf voor registreren en betalen, tegenwoordig kun je gratis zo het terrein op.

9/11 Memorial

New York City One World Trade center New York City  9/11 Memorial

Brooklyn Bridge

Na ons indrukwekkende bezoek aan het 9/11 Memorial lopen we richting de Brooklyn Bridge. Twee dagen eerder fietsten we nog aan de andere kant ervan, nu lopen we vanaf Manhattan te midden van een drukke stroom mensen naar het midden van de brug. Het is warm en druk maar met de wind door mijn haren geniet ik van het imposante uitzicht. Wat een stad blijft dit toch ook!

New York Brooklyn Bridge
New York City diary Brooklyn Bridge
New York City diary Brooklyn Bridge Natasja

Vlakbij de Brooklyn Bridge ligt Chinatown, waar we wat ronddwalen en een paar winkels induiken op zoek naar die perfecte jeans. Tijd vliegt zoals elke dag hier voorbij en ineens is de avond alweer aangebroken.

We eten bij Officina Latina (24 Prince St, New York, NY 10012), een Latijns-Amerikaans restaurantje in Nolita waar we onszelf trakteren op biertjes uit Centraal-Amerika, taco’s & guacemole en arepas. Een prima afsluiter van alweer een zonnige en lange dag hier.

NYC Officina Latina NYC Officina Latina

Zondag in Manhattan

Op onze laatste volle dag in Manhattan spenderen we a little too much time in Victoria’s Secret, voor we afreizen naar het Flatiron District. Er is een enorme wereldwijde mars tegen klimaatverandering gaande maar de driehonderdduizend mensen die hiervoor in NYC op de been zijn, weten we vrij simpel te ontlopen. Over grote steden gesproken.

Om nog een keer te genieten van de prachtige New Yorkse skyline besluiten we tot een cocktail op het dakterras van de 230 FIFTH rooftop bar (230 5th Ave, New York, NY 10001). Hier zit je eerste rang tegenover het Empire State Building en omringende skyline. We zien er uiteindelijk de zon ondergaan, waardoor Manhattan langzaam verandert in een canvas van roze en oranje tinten voor de bekende neon verlichting de overhand neemt.

Top Of The Rock

New York City On Top Of The Rock by night
New York City On Top Of The Rock by night
New York City On Top Of The Rock by night
New York City On Top Of The Rock by night Natasja
New York City Radio City Hall

We sluiten de dag af op het Top Of The Rock Observation Deck, bovenop Rockefeller Center. Het is voor het eerst dat ik hier ‘s avonds ben en Manhattan by night toont zich mogelijk nog spectaculairder dan bij daglicht. Een waardige afsluiter van ons verblijf hier, een die wederom nog lang in mijn herinneringen zal ronddwalen.

Good bye New York, until we meet again!

Do’s & don’ts

  • Het 9/11 Memorial is dagelijks geopend tussen 7:30 – 21 uur. Het 9/11 Memorial Museum is elke dag te bezichtigen tussen 9 – 20 uur. Je komt er met de A, C, J, 2, 3, 4 of 5 lijn richting Fulton Street en de 2 en 3 lijn naar Park Place.
  • Koopjeswarenhuis Century 21 is flink overrated: met goed speuren kom je wellicht een koopje of twee tegen maar als je daarvoor deze altijd te drukke, onoverzichtelijke winkel in wilt gaan, wens ik je veel succes.
  • Bij Officina Latina (24 Prince St, New York, NY 10012), een Latijns-Amerikaans restaurantje in Nolita, kun je los gaan op gerechten uit de Pan American Highway regio. Taco’s, guacemole en meer voor betaalbare prijzen.
  • Voor cocktails met uitzicht op het Empire State Building ga je naar 230 FIFTH rooftop bar (230 5th Ave, New York, NY 10001). De Martini cocktails en appetizers zijn een aanrader.
  • Voor nog een spectaculair uitzicht over Manhattan kan ik je het Top of the Rock Observation Deck bovenop Rockefeller Center aanraden. Goedkoper (volwassenen betalen $29) en stukken minder druk dan Empire State Building. Bovendien kun je vanaf hier juist mooie plaatjes schieten van het Empire State Building.

Meer lezen over New York City?

Alle artikelen die ik eerder schreef over NYC zijn hier te vinden.

TRAVEL: New York City diary III +tips
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/new-york-city-diary-iii-tips/feed/ 2