Wat zij zegt http://www.watzijzegt.com Sat, 20 Sep 2014 14:17:10 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0 TRAVEL: New York snapshotshttp://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-new-york-snapshots/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-new-york-snapshots/#comments Sat, 20 Sep 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21952 Wat zij zegt

Alweer de vierde keer en toch went het nooit: New York City overweldigt, bruist en omarmt je. Dagen lijken hier veel langer te duren en het voelt alsof we hier alweer een eeuwigheid zijn. Het city leven in snapshots. New York snapshots Verblijf voor deze week Empire State of Mind. Lunch at Friedmans, Chelsea Market.(...)

TRAVEL: New York snapshots
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Alweer de vierde keer en toch went het nooit: New York City overweldigt, bruist en omarmt je. Dagen lijken hier veel langer te duren en het voelt alsof we hier alweer een eeuwigheid zijn. Het city leven in snapshots.

New York snapshots

image

Verblijf voor deze week

image

Empire State of Mind.

image

Lunch at Friedmans, Chelsea Market.

image

The High Line ❤

image

image

Brooklyn verkennen per fiets!

image

Blogmeet met Saskia! (ciaotutti.nl)

image

Brooklyn Bridge.

image

Studie van een meisje (Vermeer), Metropolitan Museum of Art.

image

Selfie op de trappen van het Met.

image

Prachtig Central Park.

image

Een herfstplaatje in Central Park.

image

Manhattan by night, vanuit een rooftop bar.

Zomaar een paar kiekjes van de afgelopen dagen. Meer over mijn belevenissen volgt snel, maar eerst nog even volop onderdompelen in mijn vakantiegevoel.

Wil je meer NYC snapshots zien, hou dan vooral mijn Instagram in de gaten!

TRAVEL: New York snapshots
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-new-york-snapshots/feed/ 8
BOEK: Het Rosie Project – Graeme Simsionhttp://www.watzijzegt.com/2014/09/boek-rosie-project-graeme-simsion/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/boek-rosie-project-graeme-simsion/#comments Fri, 19 Sep 2014 04:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21543 Wat zij zegt

De debuutroman Het Rosie Project van Australisch schrijver Graeme Simsion stond al een tijdje op mijn leeslijst. Niet in de minste plaats wegens de hoofdpersoon Don Tillman: superintelligent, docent genetica, goede kok… en behept met het Asperger syndroom. Met Asperger in de familie was ik dan ook erg nieuwsgierig naar deze populaire roman. BOEK: Het(...)

BOEK: Het Rosie Project – Graeme Simsion
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

De debuutroman Het Rosie Project van Australisch schrijver Graeme Simsion stond al een tijdje op mijn leeslijst. Niet in de minste plaats wegens de hoofdpersoon Don Tillman: superintelligent, docent genetica, goede kok… en behept met het Asperger syndroom. Met Asperger in de familie was ik dan ook erg nieuwsgierig naar deze populaire roman.

BOEK: Het Rosie Project – Graeme Simsion

Als verstokte vrijgezel is Don op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Zo’n vragenlijst is in zijn ogen namelijk de perfecte manier om teleurstellingen en ongemakkelijke situaties als ‘Het Abrikozenijs Fiasco’ te voorkomen en het ‘Echtgenote Probleem’ op te lossen. Daarbij wordt hij geholpen door een van zijn weinige vrienden, Gene, en Rosie, een jonge studente die probeert uit te vinden wie haar vader is.

Het Rosie Project

BOEK: Het Rosie Project - Graeme Simsion
 Het Rosie Project - Graeme Simsion
 Het Rosie Project - Graeme Simsion

Door de onmogelijke eisen die hoofdpersoon Don aan zijn toekomstige echtgenote stelt, is er natuurlijk geen enkele vrouw die eraan voldoet. Zo moet ze niertjes lusten en altijd stipt op tijd zijn, terwijl ze haar BMI ter plekke moet kunnen uitrekenen.

De jonge Rosie wordt door Gene aan hem gekoppeld maar hun date verloopt rampzalig en ze wordt meteen van de lijst als mogelijke echtgenote geschrapt. Toch blijven zij contact houden voor ‘Het Vader project’, waarbij Don helpt Rosie’s biologische vader te zoeken. Tijdens hun beider zoektochten worden steeds meer grenzen verlegd en leert Don een heel andere kant van zichzelf kennen.

Aanrader

Was ik in mijn vorige boek nog ruim een jaar bezig, Het Rosie Project las ik in een enkele zondag uit! Simsion wist de zoektocht van Don op humoristische wijze neer te pennen waardoor je pagina na pagina blijft mee leven en wilt weten wat er verder nog gebeurt. De nonchalante observaties en opmerkingen van Don maken je bijna altijd aan het lachen: zo luidt zijn antwoord op de vraag of hij al eens seks heeft gehad: “Natuurlijk, alleen ik denk dat het toch wat ingewikkelder wordt wanneer je een tweede persoon toevoegt.”

Heerlijk boek voor een nazomer dag op het strand of een weekend cocoonen deze herfst!

Heb jij Het Rosie Project al gelezen?

ZELF IN HUIS HALEN?

 
 
 

BOEK: Het Rosie Project – Graeme Simsion
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/boek-rosie-project-graeme-simsion/feed/ 10
Travel inspiration #11http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-inspiration-11/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-inspiration-11/#comments Thu, 18 Sep 2014 04:00:35 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21927 Wat zij zegt

Klaar om weer even weg te dromen bij een kersverse dosis travel inspiration? Overwinteren in een afgelegen berghut in Noorwegen, een eigen dorp in Turkije of kans maken op een weekendje in de favoriete wijk in Londen? Je leest het in alweer de elfde editie van deze reisinspiratie rubriek. Ready, set, go! Travel inspiration #11(...)

Travel inspiration #11
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Klaar om weer even weg te dromen bij een kersverse dosis travel inspiration? Overwinteren in een afgelegen berghut in Noorwegen, een eigen dorp in Turkije of kans maken op een weekendje in de favoriete wijk in Londen? Je leest het in alweer de elfde editie van deze reisinspiratie rubriek. Ready, set, go!

Travel inspiration #11

Bijzondere berghut in Noorwegen

Altijd al eens in een berghut in Noorwegen willen verblijven? Deze net geopende Rabothytta hut in Hemnes van Den Norske Turistforening (DNT, de grootste outdoor organisatie in Noorwegen) is een bijzonder mooi exemplaar. De berghut ligt op 1.200 meter hoogte en is enkel te voet of per ski’s bereikbaar. Behalve een exclusieve locatie heeft de berghut een superstrak, uniek design dat werd gebaseerd op het omringende ruige gebergte. Een moderne structuur met grote ramen zorgt voor een spectaculair uitzicht over de Okstindan gletsjer.

Berghurt Rabothytta Noorwegen
Berghurt Rabothytta Noorwegen

Huur een verlaten dorp in Turkije

Altijd al een eigen dorp willen hebben? Op 23 oktober zal het verlaten Turkse dorp Kayaköy door het Ministerie van Cultuur en Toerisme worden geveild. De hoogste bieder mag daarna maar liefst 49 jaar lang het reilen en zeilen in het dorp bepalen en krijgt meteen de rechten om er hotels en andere toeristenfaciliteiten te bouwen.

Voorwaarde is wel dat je ook opdraait voor de restauratie van het verlaten dorp, dat bijna een eeuw door haar Griekse bewoners werd verlaten.

Verlaten dorp Kayaköy in Turkije

Foto via Bekir Topuz (CC BY 2.0)

Selfie festival in Boekarest

Net als ik ook zo’n fan van selfies? Dan wil je misschien een stedentrip naar Boekarest plannen. Daar opent op 15 november namelijk de allereerste selfie tentoonstelling ter wereld! In de Grimberg Art Galleries zullen 300 selfies worden tentoongesteld. Organisator BestSelfie.ro zal in samenspraak met een jury zelfs een prijs van €1000 uitreiken aan de winnaar van de beste selfie! Je kunt nog meedoen ;-)

Win een weekend in Londen met Rough Guides

Reizigerscommunity Rough Guides laat leden nu kans maken op een weekendje in hun favoriete wijk in Londen. Het enige dat je moet doen, is je favoriete wijk benoemen en je maakt kans op een weekend in een hip hotel en een leuke tour of activiteit.

Meedoen kan hier.

London by az1172 - Wat zij zegt

Foto via az1172 (CC BY-SA 2.0)

En waar gaat jouw volgende reis heen?

Travel inspiration #11
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-inspiration-11/feed/ 6
Sunday Runday IIhttp://www.watzijzegt.com/2014/09/sunday-runday-ii/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/sunday-runday-ii/#comments Mon, 15 Sep 2014 08:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21949 Wat zij zegt

Na mijn eerste Sunday Runday post moest ik deze week wel aan de bak. Twee keer trok ik mijn hardloopschoenen aan en probeerde ik langzaam wat kilometers te maken. Een update. Sunday Runday II Met de progressie die ik moet maken de komende weken, besloot ik toch Evy en haar Start to Run programma maar(...)

Sunday Runday II
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Na mijn eerste Sunday Runday post moest ik deze week wel aan de bak. Twee keer trok ik mijn hardloopschoenen aan en probeerde ik langzaam wat kilometers te maken. Een update.

Sunday Runday II

Met de progressie die ik moet maken de komende weken, besloot ik toch Evy en haar Start to Run programma maar weer af te stoffen. Tijdens mijn laatste runs merkte ik dat ik meer bezig was met het aantal meters dat ik aflegde dan met het daadwerkelijk rennen en een prettig hardloop ritme vinden.

Met Start to Run werk je een gericht programma af, waarbij je het rennen en wandelen telkens afwisselt. Het rennen lukt me in deze opbouwfase beter wanneer iemand me vertelt wanneer ik mag lopen en mag wandelen, dan wanneer ik daar zelf over na moet denken.

Sunday Runday Natasja

Twee keer rennen met Evy

Twee lessen met Evy resulteerde in twee rondjes hardlopen waarbij ik eindelijk weer eens een afstand over de 3 kilometer aantikte. Stiekem baal ik nog van deze korte afstandjes en vind ik het nog niet zoveel voorstellen. Maar tijdens mijn 3,27 k run op vrijdagochtend vond ik eindelijk weer eens mijn hardloop flow en herinnerde me waarom ik hardlopen ooit wel leuk vond. Fijn, want dat gevoel wil ik graag weer terug!

Mijn zondagochtend run begon wegens hoofdpijn wat later dan gepland maar zorgde voor een nieuw ‘record': in mijn langste run sinds ik met Nike+ train rende ik 3,5 k. Goed, daarmee ben ik pas op de helft van de afstand die ik moet halen in november maar het begin is er. Finally!

Sunday Runday - Runs this week

Met mijn vakantie in het vooruitzicht zal mijn trainingsschema waarschijnlijk wat vertraging oplopen. Maar het idee dat mijn eerstvolgende run in Central Park zal plaatsvinden, is toch wel ultiem blij makend!

Happy running!

Sunday Runday II
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/sunday-runday-ii/feed/ 15
FOODIES: 7x favoriete herfstgerechtenhttp://www.watzijzegt.com/2014/09/7x-favoriete-herfstgerechten/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/7x-favoriete-herfstgerechten/#comments Sun, 14 Sep 2014 08:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21715 Wat zij zegt

Ik zal het niet te hard roepen maar stiekem is de herfst mijn favoriete seizoen. Op de momenten dat ik compleet natgeregend door weer en tegenwind op de fiets zit, denk ik daar anders over maar verder… de prachtige herfstkleuren die je overal ziet, de krakend frisse lucht ‘s ochtends en vooral, mijn favoriete herfstgerechten die(...)

FOODIES: 7x favoriete herfstgerechten
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Ik zal het niet te hard roepen maar stiekem is de herfst mijn favoriete seizoen. Op de momenten dat ik compleet natgeregend door weer en tegenwind op de fiets zit, denk ik daar anders over maar verder… de prachtige herfstkleuren die je overal ziet, de krakend frisse lucht ‘s ochtends en vooral, mijn favoriete herfstgerechten die ik eindelijk weer met goed fatsoen op tafel kan zetten! Ik verheug me nu al op deze zeven maaltijden.

7x favoriete herfstgerechten

5 Ingrediënten Chili

Met maar vijf ingrediënten maak je deze yummy chili. Kun je meteen opwarmen na zo’n koude herfstdag, brr.

5 Ingredient Chilli -by Megan Gordon

Broccoli avocado soep

Een stevig soepje, deze broccoli avocado soep die je in een handomdraai op tafel zet. Fijn voor iemand als ik die steevast uit kantoor thuiskomst met honger en lang niet altijd zin heeft om een uur voor zichzelf in de keuken te staan.

Het recept vind je hier.

Broccoli avocado soep

Risotto met zoete aardappel & courgette

Een recente ontdekking is deze risotto met zoete aardappel & courgette (die je overigens ook prima met pompoen kunt eten): heerlijk voor een grauwe herfstavond.

Het recept kun je hier vinden.

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette

Pasta met spinazie, geitenkaas & paddestoelen

Vooral de paddenstoelen maken dit pasta gerecht met spinazie & geitenkaas een ultiem herfstgerecht.

Hier het recept, dat ik ooit ontdekte via Two Peas and Their Pod (Maria and Josh Lichty) / CC BY-NC-SA 3.0.

Pasta met spinazie, geitenkaas & paddestoelen

Pompoen risotto

Pompoen risotto, need I say more? Een gerecht mét risotto én pompoen! Rood wijntje erbij en hop, top maaltijd!

Het recept vind je hier.

Pompoen Risotto met paddestoelen - Watzijzegt.com

Tomaat basilicum soep

Nog een soepje en meteen een all time favoriet: tomaten basilicum soep. Rode vlekken niet inbegrepen in het recept.

Herfstgerecht: Tomaat basilicum soep

Pizza Primavera met pompoen en geitenkaas

Herfst is nu eenmaal het perfecte pompoenseizoen dus deze pizza primavera met geroosterde pompoen, geitenkaas en rucola is een mooie afsluiter voor deze lijst. Recept is hier te vinden.

Pizza Primavera - Wat zij zegt

Wat is jouw favoriete herfstgerecht?

FOODIES: 7x favoriete herfstgerechten
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/7x-favoriete-herfstgerechten/feed/ 9
Vakantie en andere vrijdag favorietenhttp://www.watzijzegt.com/2014/09/vakantie-vrijdag-favorieten/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/vakantie-vrijdag-favorieten/#comments Fri, 12 Sep 2014 11:00:19 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21889 Wat zij zegt

Alweer vrijdag en wat deze vrijdag voor mij persoonlijk nog beter maakt: het is de eerste dag van mijn zomervakantie! Eindelijk tijd om uit te slapen, de ragebol op mijn hoofd bij te laten werken door de kapper, een weekend propvol feestjes & afspraken en eindelijk mijn NYC reisgidsen weer in mijn koffer te gooien! Hoera(...)

Vakantie en andere vrijdag favorieten
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Alweer vrijdag en wat deze vrijdag voor mij persoonlijk nog beter maakt: het is de eerste dag van mijn zomervakantie! Eindelijk tijd om uit te slapen, de ragebol op mijn hoofd bij te laten werken door de kapper, een weekend propvol feestjes & afspraken en eindelijk mijn NYC reisgidsen weer in mijn koffer te gooien! Hoera voor vakantie en andere vrijdag favorieten die ik graag met jullie deel!

Vakantie en andere vrijdag favorieten

Adam Levine & Jimmy Fallon

Maroon 5 zanger Adam Levine heb ik niet per se hoog zitten, al kan ik niet ontkennen dat ik de clip bij hun hitsingle Moves Like Jagger meer dan eens heb bekeken, en niet dankzij zijn zangkunst. Maar dit filmpje, waarin hij op de bank bij Jimmy Fallon zomaar even zijn muzikale talenten uit zijn mouw schudt, heb ik inmiddels óók al tig keer gekeken. Ik zit inmiddels ook al dagen met The Muffin Man, Eddie Vedder style in m’n hoofd. Fijn.

Shake time

Deze roze shake met frambozen, een schepje cacao en eiwitpoeder, amandelmelk en havervlokken die ik vanochtend voor mijn hardlooprondje maakte, smaakte meer dan prima! Ik moet toch echt weer vaker aan de smoothies ‘s ochtends, ideaal om zo snel wat gezonde voeding binnen te krijgen.

Frambozen cacao shake

Lewis Watson

Britse singer-songwriter Lewis Watson heeft zijn debuutalbum uitgebracht. Een fijne plaats voor dit seizoen en ik luister het dus regelmatig op Spotify. Al gezien trouwens dat je kaartjes kunt winnen voor zijn concert op 7 oktober in Eindhoven? Je kunt nog mee doen tot 25 september!

WIN: 2x2 tickets voor Lewis Watson in concert

Math for grownups

Exactly my kind of math :’) Te flauw maar ik kan niet ontkennen dat ik er te vaak deze redenering op na hou.

Vrijdag favorieten - math for grownups

Vakantie: NYC, here I come

Last but definitely not least: New York City! Over een paar dagen vlieg ik met een vriendin richting the Big Apple! Ergens is nog steeds niet helemaal tot me doorgedrongen dat ik volgende week gewoon weer door de straten van Manhattan wandel. Ons programma raakt inmiddels ook al aardig gevuld. Zo gaan we fietsen door Brooklyn, eten bij Buddakan (hoe SATC!) en krijgen we een toer door het Met Museum.

Zelf wil ik minstens een keer mijn hardloopschoenen aantrekken voor een run door Central Park. Ons hotel zit er dit keer maar twee blokken vandaan en ik vond het vorig jaar zó gaaf! Dat moet gewoon nog eens, zeker met mijn strakke hardloopschema voor de Zevenheuvelennacht in het vooruitzicht.

Central Park goes herfst - Watzijzegt.com
Running in Central Park - Watzijzegt.com

Wat zijn jouw vrijdag favorieten?

Vakantie en andere vrijdag favorieten
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/vakantie-vrijdag-favorieten/feed/ 4
WIN: 2×2 tickets Lewis Watson in concerthttp://www.watzijzegt.com/2014/09/win-tickets-lewis-watson-in-concert/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/win-tickets-lewis-watson-in-concert/#comments Thu, 11 Sep 2014 04:00:41 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21848 Wat zij zegt

Britse singer-songwriter Lewis Watson timmert flink aan de weg. Ik ontdekte hem vorig jaar al bij de Mahogany Sessions waar hij akoestisch een nummer ten gehore bracht. Inmiddels is het ‘piepjonge broekie’ weer een jaartje ouder en staat hij volgende maand in de Effenaar in Eindhoven. En ik mag daar kaarten voor weggeven! WIN: 2×2(...)

WIN: 2×2 tickets Lewis Watson in concert
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Britse singer-songwriter Lewis Watson timmert flink aan de weg. Ik ontdekte hem vorig jaar al bij de Mahogany Sessions waar hij akoestisch een nummer ten gehore bracht. Inmiddels is het ‘piepjonge broekie’ weer een jaartje ouder en staat hij volgende maand in de Effenaar in Eindhoven. En ik mag daar kaarten voor weggeven!

WIN: 2×2 tickets Lewis Watson in concert

De 21-jarige Britse singer-songwriter Lewis Watson begon zijn carrière zoals zoveel van de huidige generatie jonge artiesten: op YouTube. Hij zette covers van bekende artiesten online en kreeg daarop zulke goede reacties dat hij een EP opnam. Deze EP trok de aandacht van platenmaatschappij Warner die hem vervolgens een platencontract aanbood. Meer EP’s met illustere titels als it’s got four sad songs on it btw ep en losse singles volgden en afgelopen juli kwam zijn debuutalbum The Morning uit, waarmee hij nu door Europa & de Verenigde Staten toert.

Op dinsdag 7 oktober treedt hij op in Effenaar in Eindhoven. In samenwerking met de Effenaar mag ik 2×2 plekken op de gastenlijst van dit concert weggeven!

WIN: 2x2 tickets voor Lewis Watson in concert

Hoe maak je kans?

Heel simpel:

1. Laat in de comments een reactie achter waarom je graag naar dit concert wilt
2. Deel deze actie online (via Facebook, Google+ of Twitter) door middel van de sharing buttons onder deze post

Simpel toch? Je kunt tot en met woensdag 24 september een reactie achterlaten. Daarna zullen de twee winnaars via Facebook bekend gemaakt worden. Die worden vervolgens, met een +1, op de gastenlijst voor het concert van Lewis in Effenaar in Eindhoven gezet.

Noteer 7 oktober vast in je agenda dus! En luister intussen hier vast naar het debuutalbum van Lewis Watson:

Doe jij ook mee?

WIN: 2×2 tickets Lewis Watson in concert
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/win-tickets-lewis-watson-in-concert/feed/ 3
TRAVEL: 5x doen in Oostendehttp://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-5x-doen-in-oostende/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-5x-doen-in-oostende/#comments Tue, 09 Sep 2014 10:00:24 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21854 Wat zij zegt

Voor liefhebbers van strand, zee, gastronomie en cultuur is het Belgische Oostende een prima uitvalsbasis voor een paar dagen weg. Deze badplaats biedt namelijk bijna alles, van culinair genieten bij toprestaurants tot uitwaaien aan de kust, zoals ik zelf vorige maand al mocht ervaren tijdens een weekendje weg. 5x doen in Oostende. TRAVEL: 5x doen(...)

TRAVEL: 5x doen in Oostende
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Voor liefhebbers van strand, zee, gastronomie en cultuur is het Belgische Oostende een prima uitvalsbasis voor een paar dagen weg. Deze badplaats biedt namelijk bijna alles, van culinair genieten bij toprestaurants tot uitwaaien aan de kust, zoals ik zelf vorige maand al mocht ervaren tijdens een weekendje weg. 5x doen in Oostende.

TRAVEL: 5x doen in Oostende

À L’Ostendaise

Van 29 juni 2013 tot 30 september 2014 vindt een speciaal culinair jaar plaats waarbij culinaire liefhebbers de Oostendse gastronomie door de ogen van vissers kunnen (her)ontdekken. Vlaamse vissers dagen Oostendse chef-koks elke maand weer opnieuw uit om creatief aan de slag te gaan met vis- en schaaldieren van eigen zeebodem, de zogeheten À L’Ostendaise.

Het resultaat? Een speciaal vis-menu dat vier weken op de kaart van de deelnemende restaurants staat. Op sommige dagen schuift de visser zelfs aan tafel aan om te vertellen over zijn leven op zee.

Behalve proeven van heerlijke vismenu’s, kan je deelnemen aan ‘De Visveiling achter de schermen’, maritieme wandelingen en meer activiteiten rondom de visserswereld.

Eten bij Bistro Mathilda

Met het Ontdekken & Proeven menu van Bistro Mathilda maak je kennis met alles wat Oostende culinair te bieden heeft: verse vis, lokale ham, hippe desserts en goede wijnen. Voor €35 krijg je een amuse, drie gangen en drie wijntjes voor je neus. Smakelijke aanrader.

Bistro Mathilda, Leopold II-laan 1
8400 Oostende (+32 59 51 06 70)
www.bistromathilda.be

Bistro Mathilda Oostende

Midnight Love Tour

Bijna iedereen kent soul singer Marvin Gaye. Maar wat veel mensen waarschijnlijk niet weten, is dat deze Amerikaanse ster de roem in zijn thuisland ontvluchtte en in Oostende op zoek ging naar rust. Tijdens zijn verblijf bij een Vlaams gezin vindt hij ook die rust en schrijft hij er uiteindelijk zelfs zijn hit Sexual Healing. Audiotours kun je reserveren via Visit Oostende.

Met de Midnight Love Tour ga je zelf op stad met een audiogids en wandel je in eigen tempo langs tal van voor Gaye belangrijke plekken in Oostende.

Uitwaaien op het strand

Bij een bezoek aan een badplaats mag uitwaaien op het strand natuurlijk niet ontbreken. Oostende kent enkele brede, goudgele stranden met een lange boulevard en openbare voorzieningen die een dagje strand compleet maken. Snuif de zilte zeelucht op en laat de wind door je haren waaien!

A day at the beach (Oostende) - Natasja

Wandelen langs de Visserskaai

De Visserskaai is de kade die grenst aan het centrum van Oostende. Naast wandelaars & fietsers die hierlangs van station naar stad fietsen, vind je hier talloze viskraampjes en de Vistrap waar je verse (en soms minder verse) vis kunt kopen. De Vistrap is de vismarkt van Oostende waar de verse vangst van de dag verkocht wordt. In de zomer is dit dé plek om overheerlijke Noordzeegarnalen te kopen.

Visserskaai Oostende

Wat zou jij doen in Oostende?

TRAVEL: 5x doen in Oostende
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-5x-doen-in-oostende/feed/ 13