Wat zij zegt http://www.watzijzegt.com Fri, 31 Oct 2014 21:47:26 +0000 nl-NL hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0 TRAVEL: Curaçao snapshotshttp://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-curacao-snapshots/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-curacao-snapshots/#comments Fri, 31 Oct 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22758 Wat zij zegt

Het eerste wat ik van Curaçao ervaar, is de overweldigende hitte die me tegemoet slaat zodra ik het vliegtuig uitstap. Een voorproefje van wat ons de komende dagen te wachten staat. Inmiddels ben ik krap anderhalve dag op dit mooie eiland maar het voelt als veel langer. Curaçao snapshots Curaçao voert me mee. De heuvels […]

TRAVEL: Curaçao snapshots
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Het eerste wat ik van Curaçao ervaar, is de overweldigende hitte die me tegemoet slaat zodra ik het vliegtuig uitstap. Een voorproefje van wat ons de komende dagen te wachten staat. Inmiddels ben ik krap anderhalve dag op dit mooie eiland maar het voelt als veel langer.

Curaçao snapshots

Curaçao voert me mee. De heuvels over, naar uitkijkpunten waardoor ik de prachtige blauwe wateren die het eiland omringen kan bewonderen. Onder water, waar ik tientallen vissen onder me langs zie schieten. Over het water, scheurend en bonkend over de golven met een jetski. Op mijn bord, waar de koraalduivel en basilicumijs vechten om de aandacht van mijn smaakpapillen.

Oh Curaçao, ik kan niet wachten om je beter te leren kennen.

Dushi Curaçao

wpid-dsc_0796.jpg

Dushi Curacao

wpid-dsc_0844.jpg

wpid-dsc_0862.jpg

wpid-dsc_0913.jpg

wpid-dsc_0904.jpg

wpid-dsc_0923.jpg

wpid-dsc_0921.jpg

wpid-dsc_0954.jpg

Ben jij weleens op Curaçao geweest?

TRAVEL: Curaçao snapshots
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/travel-curacao-snapshots/feed/ 10
Hotspot: Marco Pierre White Steakhouse Newcastlehttp://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspot-marco-pierre-white-steakhouse-newcastle/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspot-marco-pierre-white-steakhouse-newcastle/#comments Thu, 30 Oct 2014 05:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22307 Wat zij zegt

Britse chef-kok Marco Pierre White is geen onbekende in de internationale wereld van de cuisine. Ooit de jongste chef-kok met drie Michelin sterren, is hij inmiddels een bekende verschijning in kookprogramma’s als Masterchef Australia en zijn eigen Marco Pierre White’s Kitchen War. Daarnaast is zijn naam verbonden aan diverse restaurants. Afgelopen zomer dineerde ik bij […]

Hotspot: Marco Pierre White Steakhouse Newcastle
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Britse chef-kok Marco Pierre White is geen onbekende in de internationale wereld van de cuisine. Ooit de jongste chef-kok met drie Michelin sterren, is hij inmiddels een bekende verschijning in kookprogramma’s als Masterchef Australia en zijn eigen Marco Pierre White’s Kitchen War. Daarnaast is zijn naam verbonden aan diverse restaurants. Afgelopen zomer dineerde ik bij Marco Pierre White Steakhouse Newcastle, een hotspot in het Engelse Newcastle upon Tyne.

Marco Pierre White Steakhouse Newcastle

MPW Steakhouse and Grill, zoals het restaurant ook wel genoemd wordt, richt zich op betaalbare maar luxe cuisine. Het restaurant is gevestigd in Hotel Indigo en heeft een strakke, informele uitstraling.

Na bestudering van de menukaart kiezen we onze voor- en hoofdgerechten. Ik ga voor een klassieke garnalencocktail, soms gewoon schandalig lekker, terwijl mijn tafelgenoot kiest voor de zalm. Het hoofdgerecht volgt snel. Voor onze neus krijgen we de smoked haddock (schelvis) with poached egg, new potatoes & beurre blanc, de fillet of sea bass met saffron, chorizo, lemon & chilli butter sauce. We sluiten het uitgebreide diner af met een sharing dessert plate waardoor je kunt genieten van een bord vol Engelse toetjes toppers en verse aardbeien. Yum.

Drie gangen à la carte

Een 3-gangen à la carte heb je al vanaf €35,- per persoon, dat is exclusief wijn of andere drankjes. Het restaurant biedt zowel ontbijt, lunch als diner aan. Op zondag is er een speciaal lunchmenu. Reserveren is aan te raden en kan onder meer via de website van het restaurant worden gedaan.

De bediening is attent en vriendelijk, de wijn vloeit rijkelijk en het eten is meer dan smaakvol! Onze glazen zijn gedurende de avond nauwelijks leeg en hoewel we in een steak restaurant zitten, blijken ook de visgerechten heerlijk. Ik kan je een etentje hier in elk geval van harte aanraden!

MPW Steakhouse and Grill

2-8 Fenkle Street, Newcastle upon Tyne, NE1 5XN

Marco Pierre White Steakhouse Bar & Grill Newcastle
Marco Pierre White Steakhouse Bar & Grill Newcastle
Marco Pierre White Steakhouse Bar & Grill Newcastle
Marco Pierre White Steak and Grill
Marco Pierre White Steak and Grill
Marco Pierre White - Hake
Marco Pierre White Steakhouse Bar & Grill Newcastle

Ben jij al eens in Newcastle geweest?

Hotspot: Marco Pierre White Steakhouse Newcastle
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspot-marco-pierre-white-steakhouse-newcastle/feed/ 1
4 veelgestelde vragen aan solo reizigershttp://www.watzijzegt.com/2014/10/veelgestelde-vragen-aan-solo-reizigers/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/veelgestelde-vragen-aan-solo-reizigers/#comments Tue, 28 Oct 2014 05:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22620 Wat zij zegt

Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst alleen een lange reis ging maken, kreeg ik regelmatig dezelfde vragen te horen: is dat niet eng en hoe ga je dat in je eentje doen dan? Vragen die ik mezelf ook wel had gesteld maar waar ik na tien weken solo reizen prima antwoord op […]

4 veelgestelde vragen aan solo reizigers
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst alleen een lange reis ging maken, kreeg ik regelmatig dezelfde vragen te horen: is dat niet eng en hoe ga je dat in je eentje doen dan? Vragen die ik mezelf ook wel had gesteld maar waar ik na tien weken solo reizen prima antwoord op kan geven. Een paar van de veelgestelde vragen aan solo reizigers.

4 veelgestelde vragen aan solo reizigers

Ben je niet bang om alleen te zijn?

Nee, eigenlijk niet. Sterker nog, ik ben tijdens mijn reis Down Under eigenlijk bijna geen moment alleen geweest. Natuurlijk heb ik ook weleens moeite gehad om contact te  leggen met andere reizigers. Zo was ik in de eerste dagen van mijn reis nog zo overdonderd door de lange reis, een jetlag en het feit dat ik in m’n uppie aan de andere kant van de wereld stond dat ik nog niet zo in die backpackers flow terecht kwam. Maar zodra ik mijn eerste trip naar de volgende stad maakte en drie dagen in een busje met andere backpackers zat, heb ik geen moment moeite gehad om reisvrienden te maken.

Er waren heus weleens momenten die ik graag met een goede vriend of vriendin had willen delen, maar je zult versteld staan van hoe snel je ‘bond’ met mensen die je net hebt ontmoet.

Timehop: Whitsundays - Natasja

Maar is het niet gevaarlijk?

Alleen reizen kan zeker gevaarlijk zijn, maar niet per se gevaarlijker dan wanneer je met meer mensen reist. Het is ook sterk afhankelijk van waar je reist. Ik koos bewust voor een Westers land, grotendeels omdat ik dolgraag naar Australië wilde maar deels ook omdat ik me graag in een herkenbare cultuur wilde begeven.

Daarnaast geldt overal hetzelfde: weet waar je heen gaat en loop zelfverzekerd over straat, check tour-operators en reisorganisaties voor je ermee op pad of in zee gaat, ga niet ‘s avonds laat alleen donkere steegjes door. En het belangrijkst: vertrouw je gevoel. Heb je het idee dat er iets niet in de haak is? Doe het niet, of probeer zo snel mogelijk als veilig is onder de situatie waar je in zit uit te komen. Net zoals je thuis zou doen dus.

Hoe kom je dan andere reizigers tegen?

Sommige landen lijken gewoon gemaakt om te backpacken, zoveel hostels en reizigersorganisaties kun je er vinden. Hostels zijn daarnaast een van de makkelijkste plekken om andere reizigers tegen te komen. Je ontmoet altijd mensen in je slaapzaal en de algemene ruimtes.

En dat geldt niet alleen voor veelbezochte landen als Australië. Je hoeft vaak maar een bus of trein in te stappen of met een georganiseerde tour mee te gaan en je hebt er weer een paar nieuwe reisvrienden bij. Ook korte stedentrips lenen zich prima voor solo reizigers. Je komt altijd wel iemand tegen, waar je ook bent.

Timehop: Whitsundays - Watzijzegt.com

Waarom ga je eigenlijk alleen op reis?

Daarop kan ik een simpel antwoord geven: waarom niet? Waarom zou je alleen (pun intended) kunnen reizen als je met iemand anders bent? Los van dat ik als vrijgezel lang niet altijd een reisgenoot heb, is er ook helemaal niets mis met reizen in je eentje. Je kunt zelf doen waar je zin in hebt, of dat nu een hele dag door een natuurpark trekken is of twee dagen aan het zwembad van je hostel.

Voor mij persoonlijk was het daarnaast een soort nu of nooit moment: ik wilde graag eens weten hoe het zou zijn om alleen op reis te gaan, zonder bekenden om me heen, met alleen me, myself, and I. Het is voor mij inmiddels alweer een paar jaar geleden maar nog steeds een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan!

Solo reizen, ik kan het echt iedereen aanraden!

Wat ik tot nu toe leerde van reizen - Natasja Glasshouse Mountains

Uitkijkend over de Glass House Mountains in Queensland, Australië. En ja, dat is modder op mijn voorhoofd ;-)

Ben jij weleens alleen op reis geweest?

4 veelgestelde vragen aan solo reizigers
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/veelgestelde-vragen-aan-solo-reizigers/feed/ 7
PERSONAL: Life is made of the little moments IIhttp://www.watzijzegt.com/2014/10/life-is-made-of-the-little-moments-ii/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/life-is-made-of-the-little-moments-ii/#comments Mon, 27 Oct 2014 05:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22590 Wat zij zegt

Ik heb regelmatig van die dagen. Dat ik een oneindige to do list heb, een huis vol rommel die nodig opgeruimd moet worden, een lege koelkast en nog duizend-en-één andere dingen waar ik nog aan wil beginnen… Die drie boeken naast mijn bed, die artikelen in draft eindelijk afmaken en inplannen omdat er weer een […]

PERSONAL: Life is made of the little moments II
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Ik heb regelmatig van die dagen. Dat ik een oneindige to do list heb, een huis vol rommel die nodig opgeruimd moet worden, een lege koelkast en nog duizend-en-één andere dingen waar ik nog aan wil beginnen… Die drie boeken naast mijn bed, die artikelen in draft eindelijk afmaken en inplannen omdat er weer een perstrip op de agenda staat, een berg wasgoed waar bijna niet meer overheen te kijken valt.

Life is made of the little moments II

Zoveel te doen dat het me soms lam slaat en ik alleen maar onderuit gezakt op mijn bank of in bed kan blijven hangen. Niet de moeite van het bloggen waard, of misschien juist wel? Die kleine momenten daartussen maken alles namelijk gewoon weer goed.

“Some moments are nice, some are
nicer, some are even worth
writing about.”

― Charles Bukowski, War All the Time

Life is made of the little moments…

Life is made of the little moments II Sunday breakfast

… when I make a perfect Sunday breakfast for myself.

Life is made of the little moments II Sunset

… when I see the sun going down on me during an evening run.

Life is made of the little moments II Double date Tony

… when I have  a double date with Tony.

Life is made of the little moments II Harry

… when this guy falls asleep on my lap.

Life is made of the little moments II Sunday blogging

… when despite a head full of too many thoughts and many other things to do, I finally find the peace and quite in my head to sit down and blog.

Wat waren jouw little moments van afgelopen week?

PERSONAL: Life is made of the little moments II
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/life-is-made-of-the-little-moments-ii/feed/ 10
5 redenen om Benidorm te bezoekenhttp://www.watzijzegt.com/2014/10/5-redenen-om-benidorm-te-bezoeken/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/5-redenen-om-benidorm-te-bezoeken/#comments Sun, 26 Oct 2014 05:00:08 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22621 Wat zij zegt

Het Spaanse Benidorm is al jarenlang een bekende vakantiebestemming maar gaat gebukt onder een grijs imago. Daarom werd de afgelopen jaren een charmeoffensief ingezet. De badplaats is niet slechts een overwinteringsoord voor senioren maar ook een ideale bestemming voor jongeren en iedereen die op zoek is naar een betaalbare Spaanse bestemming die voor elk wat […]

5 redenen om Benidorm te bezoeken
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Het Spaanse Benidorm is al jarenlang een bekende vakantiebestemming maar gaat gebukt onder een grijs imago. Daarom werd de afgelopen jaren een charmeoffensief ingezet. De badplaats is niet slechts een overwinteringsoord voor senioren maar ook een ideale bestemming voor jongeren en iedereen die op zoek is naar een betaalbare Spaanse bestemming die voor elk wat wils biedt. Ik zette 5 redenen om Benidorm te bezoeken voor je op een rij.

5 redenen om Benidorm te bezoeken

1. De stranden

Badplaats Benidorm telt vijf stranden met fijn, lichtgekleurd zand, uitkijkend over een diepblauwe zee en omringd door palmbomen en rotsen. Net een postkaart, zo mooi soms. De stranden variëren van drukbezocht en uitgestrekt tot klein en rustig. Voor elk wat wils dus.

Meer over de stranden van Benidorm vind je hier.

Benidorm Levante strand Faves: Poniente strand in Benidorm Baai van Mal Pas, Benidorm

2. De zee

Voor watersportliefhebbers is Benidorm een absoluut walhalla. Naast zwemmen in zee kun je het zo gek niet bedenken of je vindt het op het water: diepzeeduiken, jetskiën, kajakken, kitesurfen, parapenten, water- en kabelskiën, wake boarden, zeilen, noem maar op.

Watersporten ten top, het kan allemaal op Levante strand van april t/m oktober.

Bruisend Benidorm - Op de jetski

3. De natuur

Bij Benidorm denk je ongetwijfeld eerst aan zon en strand. Maar wist je dat je net buiten het centrum al prachtig natuurgebieden kunt vinden?

Berggebieden Sierra de Aitana en Puig Campana, natuurpark Serra Helada, het Mascarat ravijn, de Rots van Ifach of de watervallen van Algar zijn slechts een paar van de bijzondere natuur sights die je rondom Benidorm kunt bezoeken.

Benidorm kustlijnBenidorm-plog-013-illa-mitjana

4. De cuisine

Bij cuisine denk je waarschijnlijk ook niet direct aan Benidorm. Maar als je de boulevard links laat liggen, kom je al snel geweldige restaurants tegen waar je tegen betaalbare prijzen heerlijk kunt eten!

Visrestaurants waar de vangst van de dag op het menu staat, gastrobars waar je tussen de locals kunt genietenvan de moderne Spaanse keuken en traditionele recepten uit de keuken van Benidorm.

Deze 10 culinaire hotspots in Benidorm laten je gegarandeerd genieten van de Spaanse cuisine, van moderne twist aan Spaanse klassiekers tot overheerlijke tapas waar je niet genoeg van krijgt.

La Tapería de Aurrera - Le Sol

5. Het nachtleven

Het uitgaansleven is niet in de laatste plaats een goede reden om naar Benidorm te gaan. Van spectaculaire dinner shows tot cocktail lounges, rooftop bars en enorme discotheken, het bruisende nachtleven van Benidorm weet je ongetwijfeld te bekoren.

Benidorm nightlife
Ik zeg het je: Benidorm is hot!

En, ben je al overtuigd?

5 redenen om Benidorm te bezoeken
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/5-redenen-om-benidorm-te-bezoeken/feed/ 7
Rome vs. Paris Travel Stats – een infographichttp://www.watzijzegt.com/2014/10/rome-vs-paris-travel-stats-infographic/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/rome-vs-paris-travel-stats-infographic/#comments Fri, 24 Oct 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22613 Wat zij zegt

Iedereen houdt van reizen. Nou ja, bijna iedereen dan. De spanning die al begint bij het inpakken van je koffer of backpack, de reis er naar toe, het draagt allemaal al bij aan de lol van het reizen. City Wonders vergeleek twee populaire Europese bestemmingen met elkaar – Rome vs. Parijs – en zette de […]

Rome vs. Paris Travel Stats – een infographic
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Iedereen houdt van reizen. Nou ja, bijna iedereen dan. De spanning die al begint bij het inpakken van je koffer of backpack, de reis er naar toe, het draagt allemaal al bij aan de lol van het reizen. City Wonders vergeleek twee populaire Europese bestemmingen met elkaar – Rome vs. Parijs – en zette de cijfers in een mooie infographic.

Rome vs. Paris Travel Stats

Als reiziger vind ik cijfers over reizen altijd een leuke aanvulling op de gebruikelijke reisinfo. Deze infographic deel ik dan ook graag. Een paar opvallende cijfers uit het onderzoek dat City Wonders uitvoerde:

Rome

  • Toerisme groeide met 5% in 2013 in vergelijking met het jaar ervoor (12,6 miljoen bezoekers vs 11,9 miljoen) – bron: Bilateral Tourism Authority of Lazio
  • Maar liefst 5,5 miljoen mensen bezochten de Vaticaanse Musea
  • Juli is de heetste maand met gemiddeld 24°C, januari met 8°C de koudste en  november is de natste maand – bron: holiday-weather.com
  • Voor een espresso betaal je gemiddeld zo’n 80 cent

Parijs

  • Meer dan 32 (!) miljoen mensen bezochten Parijs in 2013 – bron: Daily Mail
  • De natste maand is mei – bron: holiday-weather.com
  • Het Louvre werd door 9,2 miljoen mensen bezocht in 2013 – bron: discovery-zone.com
  • Bijna 7 miljoen mensen bezochten de Eiffeltoren – bron: toureiffel.paris

Rome vs. Paris Travel Stats Infographic

Rome Vs. Paris Travel Stats Infographic

Welke van deze twee steden zou jouw voorkeur hebben?

Bron: CityWonders.com

Rome vs. Paris Travel Stats – een infographic
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/rome-vs-paris-travel-stats-infographic/feed/ 6
7x Hotspots in New York Cityhttp://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspots-in-new-york-city/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspots-in-new-york-city/#comments Thu, 23 Oct 2014 04:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21989 Wat zij zegt

Dat New York City bruist, zal niemand ontkennen. De stad die nooit slaapt, telt meer hotspots dan je waarschijnlijk in een jaar kunt bezoeken. Dat ontdekte ik ook weer tijdens mijn laatste verblijf in deze wereldstad. Toch kan ik je wel een paar tips geven voor tried & tested spots die zeker de moeite van […]

7x Hotspots in New York City
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Dat New York City bruist, zal niemand ontkennen. De stad die nooit slaapt, telt meer hotspots dan je waarschijnlijk in een jaar kunt bezoeken. Dat ontdekte ik ook weer tijdens mijn laatste verblijf in deze wereldstad. Toch kan ik je wel een paar tips geven voor tried & tested spots die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. 7 hotspots in New York City, waar je je kunt onderdompelen in die typische big city vibe.

7x Hotspots in New York City

Lunch

Friedman’s Lunch

Voor betaalbaar home made comfort food ben je bij Friedmans Lunch op de juiste plek. Naast lunch kun je hier ook terecht voor ontbijt en diner, allemaal bereid met biologische seizoensgebonden ingrediënten.

Friedman’s Lunch in Chelsea Market 75 9th Ave, New York, NY 10011 (www.friedmanslunch.com) &
Friedman’s 31st (Midtown West, 132 West 31st Street, New York, NY 10001

Friedman's Lunch - Hotspots in New York City

Mazzola Bakery and Cafe

Ontdekt tijdens een fietstocht door Brooklyn, deze fijne lunchspot: bij Mazzola Bakery haal je onder meer goedgevulde turkey, roast beef en veggie sandwiches. Probeer ook vooral het lard bread (niet geschikt voor vegetariërs).

192 Union St, Brooklyn, NY 11231 (www.mazzolabakeryandcafe.com)

Mazzola Bakery Brooklyn, NYC

Dinner & drinks

Buddakan

Bij het grote publiek bekend geworden door een verschijning in Sex and the City is Buddakan een populaire spot in de Meatpacking District. Niet goedkoop maar garant voor een avond heerlijk Aziatisch dineren met onder meer dim sum. En als je het barpersoneel een lol wilt doen, bestel dan iets anders dan een Cosmopolitan ;-)

75 9th Ave, New York, NY 10011 (www.buddakannyc.com)

Buddakan Manhattan, New York

Officina Latina

Officina Latina is een klein en populair Latijns-Amerikaans restaurantje in Nolita waar gerechten geïnspireerd op de Pan-American Highway op de kaart staan. Ga hier zeker heen als je liefhebber bent van taco’s, guacemole, arepas en biertjes uit Centraal- en Zuid-Amerika.

24 Prince St, New York, NY 10012 (www.oficinalatinanyc.com)

NYC Officina Latina

Rooftop bars & dancing

230 FIFTH

Een toeristentrekker die in veel reisgidsen vermeld staat, maar het uitzicht vanaf de 230 FIFTH rooftop bar is dan ook schitterend. Recht tegenover het Empire State Building zit je eerste rang om Manhattan door de zonsondergang langzaam van roze en oranje tinten naar de bekende neon verlichting te zien kleuren. De Martini cocktails en appetizers zijn een aanrader.

230 5th Ave, New York, NY 10001 (www.230-fifth.com)

230 FIFTH Manhattan, New York

STK Rooftop Bar

Gespot vanaf de High Line vonden we de rooftop bar van STK in het Meatpacking District. Cocktails en stoere gerechten (ik spotte een gigantische steak op iemands bord) terwijl je onder tientallen lichtjes kan genieten van de (ondergaande) zon. Tip: probeer vooral tijdens happy hour langs te gaan, dat scheelt aanzienlijk op je rekening.

26 Little West 12th St, New York, NY 10014 (togrp.com/reservation/stk-rooftop)

New York City diary - STK Rooftop

Le Bain

Zin in een paar dansjes? Ga dan naar Le Bain, de penthouse disco & rooftop bar van The Standard Hotel in het Meatpacking District. Okay, je bubbels krijg je geserveerd in plastic glazen maar je kunt dansen naast (of in) een jacuzzi terwijl je uitkijkt over de Hudson River en Manhattan!

848 Washington St, New York, NY 10014 (www.standardhotels.com/high-line/meetings-events/le-bain-rooftop)

Manhattan from Le Bain, New York City

Meer lezen over New York City?

Alle artikelen die ik eerder schreef over NYC, zijn hier te vinden.

Wat zijn jouw hotspots in New York City?

7x Hotspots in New York City
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/hotspots-in-new-york-city/feed/ 6
Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/ http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/#comments Tue, 21 Oct 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=22559 Wat zij zegt

Het was even stil in de Wat zij zegt rubriek maar vandaag kan ik jullie alweer de zestiende editie van Wat zij zegt presenteren. Hierin leg ik andere dames een veelal reisgerelateerde vraag voor. Aan Annemieke, blogger op haar net gelanceerde domein ANNEAU1989.com, vroeg ik welke van haar reizen het meest indruk op haar meest […]

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Het was even stil in de Wat zij zegt rubriek maar vandaag kan ik jullie alweer de zestiende editie van Wat zij zegt presenteren. Hierin leg ik andere dames een veelal reisgerelateerde vraag voor. Aan Annemieke, blogger op haar net gelanceerde domein ANNEAU1989.com, vroeg ik welke van haar reizen het meest indruk op haar meest gemaakt.

Wat zij zegt #16 Annemieke

Reizen is voor mijn gevoel zoveel meer dan alleen een vakantie. Reizen geeft je een gevoel van vrijheid. Reizen zorgt voor een opeenstapeling van onvergetelijke momenten. Prachtige plekken ontdekken die zoveel mooier zijn dan in reismagazines. Je even mee laten nemen in een geheel nieuwe cultuur. Met smaken in aanraking komen die je nog nooit eerder hebt geproefd. Genieten van het onbekende, je keer op keer laten verassen.

Ja, als je me ergens wakker voor kunt maken, is het een vliegticket naar een onbekende plek. Het is (helaas) niet zo dat ik maandelijks in het vliegtuig stap maar elke keer als ik een nieuwe plek mag ontdekken, kom ik met waardevolle ervaringen en nieuwe indrukken terug. Waarbij er soms ervaringen zijn die langzaam vervagen, maar ook indrukken die je altijd bij blijven.

Mijn reis naar Ghana

Mijn reis naar Ghana is er zo een. Natasja vroeg me welke reis het meeste indruk op mij heeft gemaakt. Ik hoefde hier niet lang over na te denken, want al snel kwam het land Ghana in me op. Ik wilde na mijn studie vier maanden vrijwilligerswerk gaan doen in een ziekenhuis in een Afrikaans land en kwam uit op Ghana. Een relatief veilig land, waar je in de weekenden prima alleen (of met andere vrijwilligers) kunt gaan reizen.

Op de een of andere manier kan ik me de voorbereiding op deze reis niet meer zo goed herinneren. Volgens mij liet ik deze reis volledig op me afkomen en ging ik erheen met het gevoel: waarschijnlijk kan ik me toch niet op deze cultuurshock voorbereiden. Normaal gesproken heb ik als ik op reis ga last van inpak stress die ervoor zorgt dat ik zo gefocust ben dat ik niets vergeet. Ik heb een standaard lijst in mijn hoofd zitten en pas deze aan, aan kou of aan warmte. Dit keer pakte ik van alles in, van safaribroeken, een bikini tot aan een uitgebreide EHBO-kit.

Aankomst in Ghana

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in GhanaWat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Toen ik in Ghana aankwam, werd mijn vermoeden al snel bevestigd: een uitgebreide voorbereiding had de cultuurshock waarschijnlijk niet kunnen voorkomen. Normaal gesproken ben ik na enkele uren altijd wel weer gewend aan de nieuwe plek, maar dit keer gingen er ruim twee weken over heen. Het klimaat, de mensen, het eten, het verkeer, de gewoontes: alles is er anders.

Ik weet het moment nog goed dat ik bij mezelf een soort van innerlijke rust vond. Een soort van Ghana-acceptatie, ik weet niet hoe ik het anders moet beschrijven. Ik zat op de veranda voor het huis van mijn host family mijn kleding te wassen. Wasmachines kennen ze niet, dus ik zat met twee emmers met water, een stuk zeep, op een krukje mijn eigen was te boenen. Ik was alleen, want ik werkte als enigste vrijwilliger bij het ziekenhuisje.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Ik had me in die voorgaande dagen heel eenzaam gevoeld, maar op dat moment kwam er een rust over me heen. Ik keek om me heen en zag mijn buurjongetje spelen met een aapje, hun huisdier. Vervolgens keek ik naast me, waar een hond en twee kleine katjes lagen. En voor me stonden twee mango bomen waar mijn tante (van mijn host family) en ik vanavond waarschijnlijk weer veel mango’s uit zouden halen om ze vervolgens op te eten.

Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en genoot van het moment. Het besef dat ik niets hoefde. Geen agenda, geen afspraken en geen stress. Eigenlijk helemaal niets. Alleen jezelf en de pure natuur om je heen.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in GhanaWat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989.com] in Ghana

Ja, als er een reis is die het meeste indruk op me heeft gemaakt, is het Ghana. Het gevoel wat ik had toen ik weer in het vliegtuig stapte terug naar Nederland is onbeschrijfelijk. Een ultiem gelukkig gevoel van rust, zelfverzekerdheid, overwinning en trots. Iets wat je niet na elke reis ervaart.


 

Dat mag met recht een indrukwekkende reis worden genoemd Annemieke, bedankt dat je het hier wilde delen!

Wil jij ook aan het woord komen in deze nieuwe rubriek? Laat het me weten in een reactie hieronder of stuur me even een berichtje! Eerdere edities van Wat zij zegt zijn hier te vinden.

Wat zij zegt #16 Annemieke [ANNEAU1989]
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/10/annemieke-anneau1989/feed/ 7