Wat zij zegt http://www.watzijzegt.com Thu, 31 Jul 2014 09:43:44 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.1 Help, geen bloginspiratie! +10 tipshttp://www.watzijzegt.com/2014/07/help-geen-bloginspiratie-10-tips/ http://www.watzijzegt.com/2014/07/help-geen-bloginspiratie-10-tips/#comments Thu, 31 Jul 2014 09:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21196 Wat zij zegt

Elke blogger (of copywriter, schrijver, editor en wie zich dan ook met schrijven bezig houdt) loopt er weleens tegenaan. Een writers block, geen idee waar je over moet schrijven of een totaal gebrek aan bloginspiratie. Ik heb met vlagen geen bloginspiratie en kom niet verder dan een dozijn half afgeschreven blog posts die weken, of(...)

Help, geen bloginspiratie! +10 tips
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Elke blogger (of copywriter, schrijver, editor en wie zich dan ook met schrijven bezig houdt) loopt er weleens tegenaan. Een writers block, geen idee waar je over moet schrijven of een totaal gebrek aan bloginspiratie. Ik heb met vlagen geen bloginspiratie en kom niet verder dan een dozijn half afgeschreven blog posts die weken, of soms zelfs maanden, in draft blijven staan. Toch is het lang niet altijd zo moeilijk om weer nieuwe schrijfzin te krijgen. Ik geef je 10 tips!

Help, geen bloginspiratie! +10 tips

1. Bloglovin’

Als blogger lees je ongetwijfeld veel andere blogs. Daar kun je natuurlijk inspiratie uit halen. Niet door teksten te kopiëren (duh) maar door er bijvoorbeeld je eigen draai aan te geven en vanuit je eigen ervaringen te beschrijven. Via Bloglovin kun je ook zoeken op blogs in specifieke genres of ontdekken welke reisartikelen het in Nederland goed doen.

2. Pinspiration

Pinterest is ook voor mij een van mijn favoriete sites om op een vrij moment even mooie plaatjes te bekijken, mood boards te maken en – het kan echt niet zonder dat woord – inspiratie op te doen. Wellicht doe je er dus ook wat bloginspiratie op.

Pinspiration MovingtoNYCGuide

3. Magazines & movies

Niets is fijner dan soms even alle dagelijkse beslommeringen achter je te laten en weg te duiken in een tijdschrift of film. Interessante artikelen, mooie foto’s, indringende beelden, fijne filmtunes… je zult zien dat je er spontaan nieuwe ideeën over krijgt. Of niet, maar dan kun je altijd nog een review schrijven en laten weten wat je ervan vond.

4. Check je comments

Kijk eens welke vragen je lezers stellen in reacties op je blog posts. Zeker als je meer lezers en daardoor reacties krijgt, is de kans groot dat er vragen tussen zitten waar je een blog post aan kunt wijden.

5. Vraagbaak

Bloggers worden steeds vaker gewaardeerd om hun kennis van en kijk op zaken. Lezers willen weten hoe jij iets hebt ervaren, wat ergens te doen is of hoe ze iets kunnen aanpakken. Bedenk waar jouw expertise ligt en stel je op als vraagbaak (daar is de welbekende Q&A). Terwijl jij je lezers inspireert, inspireren zij jou waarschijnlijk ook weer. Win-win!

6. Creativiteit en rode bananen

Creatief denken is zo makkelijk nog niet. Toch is het in principe voor iedereen bereikbaar. Creatief denken, zonder te vervallen in de vaste denkpatronen, zonder logica en een zoektocht naar feiten maar gewoon random out of the blue (pun intended) ideeën spuien voor je blog of wat dan ook. Ik schreef er al eens een blog post over. Probeer het zelf eens!

Waarom bananen rood zijn - Watzijzegt.com

7. Bekijk het wetenschappelijk

Uit wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat de beste tijd om te schrijven vroeg in de ochtend is, terwijl je de beste ideeën krijgt als je net wakker bent. Gewoon beginnen is daarnaast ook een manier om dingen gedaan te krijgen, zo simpel dat je het zelf had kunnen bedenken.

8. How to & lijstjes galore

Lijstjes doen het vaak goed:

  • 10 tips om de zomer door te komen
  • 7 random facts over jezelf
  • 15 ultieme stedentrip bestemmingen
  • je favoriete reisfoto’s
  • 4 culinaire spots in een buitenlandse bestemming
  • hoe kies je een vakantiebestemming… bedenk het maar en schrijf!

9. Duik in je archief

Zeker als je al een tijdje blogt, heb je vast artikelen waar je trots op bent en die wel weer eens onder de aandacht gebracht mogen worden. Stof ze af, schrijf een update of verzamel artikelen met hetzelfde onderwerp ze in een nieuwe blog post.

10. Google Analytics

Ik sta versteld waarop mijn blog soms gevonden wordt, en waar mensen überhaupt op zoeken online. Een duik in je Google Analytics kan nog weleens hilarische momenten én nieuwe blog inspiratie opleveren. Check bijvoorbeeld eens welke pagina’s goed gelezen worden: over die onderwerpen kun je vast nog wel iets schrijven.

Nog steeds geen inspiratie? Dan kun je het bloggen natuurlijk ook gewoon even links laten liggen. Niets mis met een blogpauze, het moet tenslotte wel leuk blijven!

Wat doe jij als je geen bloginspiratie hebt?

Featured photo via Jow (CC BY-NC 2.0)

Help, geen bloginspiratie! +10 tips
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/07/help-geen-bloginspiratie-10-tips/feed/ 4
10x New York City blogshttp://www.watzijzegt.com/2014/07/10x-new-york-city-blogs/ http://www.watzijzegt.com/2014/07/10x-new-york-city-blogs/#comments Tue, 29 Jul 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21197 Wat zij zegt

Je hebt van die onderwerpen waar je graag over schrijft. Voor mij is New York zo’n onderwerp: na drie bezoeken aan de stad heb ik inmiddels al zo’n zes pagina’s aan blog posts volgeschreven hier. En met mijn vierde bezoek al op de planning, dook ik weer eens in mijn eerder geschreven blog posts. 10x(...)

10x New York City blogs
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Je hebt van die onderwerpen waar je graag over schrijft. Voor mij is New York zo’n onderwerp: na drie bezoeken aan de stad heb ik inmiddels al zo’n zes pagina’s aan blog posts volgeschreven hier. En met mijn vierde bezoek al op de planning, dook ik weer eens in mijn eerder geschreven blog posts. 10x New York City blogs, over the city that never sleeps!

10x New York City blogs

1. Bikelyn Tours

Wat is er nu Hollandser dan fietsen? Ik kan wel wat bedenken maar op de fiets de omgeving verkennen, is voor velen van ons ongetwijfeld herkenbaar. In New York kun je nu ook op de fiets de stad verkennen: Bikelyn Tours biedt er namelijk georganiseerde fiets-tours aan. Idee voor mijn komende trip!

Dreaming of NYC: Bikelyn Tours - Watzijzegt.com

2. Chelsea Market

De Chelsea Market in New York middenin het Meatpacking District is sinds vijftien jaar een van de vele NY places to be voor foodies, hipsters & liefhebbers van leuke dingen. De oude fabriek werd volledig gestript en daarna prachtig opgeknapt met een industrieel tintje en is alleen daarom al een bezoekje waard.

3. De leukste NYC blogs

De leukste NYC blogs en bloggers zette ik voor je op een rijtje in dit artikel.

4. New York’s verborgen metrostation

New York heeft een uitgebreid (en beroemd) metro netwerk. Maar er blijken ook nog verborgen metrostations te zijn!

New York's verborgen metrostation - Watzijzegt.com

5. Hell’s Kitchen

Tijdens mijn laatste bezoek aan New York vorig jaar ontdekte ik Hell’s Kitchen, een vroeger beruchte wijk in Manhattan. Hell’s Kitchen is een van de vele wijken in Manhattan. Het omvat het gebied tussen 34th Street en 57th Street, vanaf Eight Avenue tot aan de Hudson en is een bezoekje waard.

6. The High Line

Ooit een spoorlijn voor het vervoer van goederen door Manhattan, is The High Line tegenwoordig een groen stadspark op hoogte. Dwars door de Meatpacking District vormt deze voormalige spoorlijn nu een groene oase en trekpleister voor zowel inwoners als toeristen. Lounge areas worden afgewisseld met bloemen en bomen die tussen de oude sporen groeien terwijl langs de route tegenwoordig zelfs kunst te vinden is.

Dreaming of NYC: The High Line - Watzijzegt.com

7. Manhattan in motion

Een Amerikaanse artiest bracht een dikke maand door in diverse New Yorkse hotels en filmde vanaf daar het altijd in beweging zijnde straatbeeld van Manhattan. Een toffe time lapse is het resultaat.

8. New York in signs

New York signs, wie kent ze niet? Tijdens mijn laatste verblijf in New York City viel het me weer op hoeveel billboards, verkeers-, straatnaamborden en andere reclame-uitingen en signs de stad herbergt. Ik wijdde er een blog post aan.

New York in signs

9. Shopping in New York

Wie naar New York gaat, gaat shoppen. Ik tenminste wel. Shopping in New York is namelijk best wel heel erg de moeite waard (stiekem hebben vriendin M. en ik al een middagje Victoria’s Secret gepland).

10. Why I love New York City

Last but not least: een artikel met daarin meer over waarom ik deze stad toch zo geweldig vind. Why I love New York City!

Wat zijn jouw favoriete New York City blogs?

Featured photo via Unsplash

10x New York City blogs
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/07/10x-new-york-city-blogs/feed/ 5
TRAVEL: Road trips around the worldhttp://www.watzijzegt.com/2014/07/travel-road-trips-around-world/ http://www.watzijzegt.com/2014/07/travel-road-trips-around-world/#comments Mon, 28 Jul 2014 10:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21186 Wat zij zegt

Regelmatig surf ik het wereldwijde web af, soms gedachteloos en soms op zoek naar specifieke zaken. Meer dan eens kom ik daarbij dingen tegen die me raken, flink laten lachen of acute reislust bezorgen. Zo ook deze filmpjes van road trips around the world, van reizigers die hun avonturen on the road op film vereeuwigden.(...)

TRAVEL: Road trips around the world
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Regelmatig surf ik het wereldwijde web af, soms gedachteloos en soms op zoek naar specifieke zaken. Meer dan eens kom ik daarbij dingen tegen die me raken, flink laten lachen of acute reislust bezorgen. Zo ook deze filmpjes van road trips around the world, van reizigers die hun avonturen on the road op film vereeuwigden. Even mee gluren en genieten van de reisavonturen van anderen.

Road trips around the world

road-trips-vimeo-ftVimeo staat bomvol met mooie films over werkelijk alles. Van animatiefilms tot kookprogramma’s en muziekclips, het staat er allemaal tussen. Ik ben vooral fan van de travel sectie. Daar spotte ik deze drie filmpjes van reizigers die hun belevenissen in Western Australia, Taiwan en Vietnam vastlegden. Reislust gegarandeerd!

28 Days of Madness in Western Australia

By 28 Days of Madness in Western Australia from Sheila Tan

Back to Never Never Land

Back to Never Never Land from Nelson Correia

Somewhere in Vietnam

By Somewhere in Vietnam from Menassier Gabriel

Welke road trips around the world zou jij nog willen maken?

TRAVEL: Road trips around the world
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/07/travel-road-trips-around-world/feed/ 2
Review: Rens Kroes’ Breakfast cakehttp://www.watzijzegt.com/2014/07/review-rens-kroes-breakfast-cake/ http://www.watzijzegt.com/2014/07/review-rens-kroes-breakfast-cake/#comments Sun, 27 Jul 2014 11:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21099 Wat zij zegt

Überhippe gerechten als bananenbrood en spelt muffins zul je mij niet snel zien bakken. Sterker nog, ik ben daar helemaal niet goed in, zoals ik een tijdje terug al opbiechtte. Maar nu ben ik toch een beetje van mijn geloof gevallen. Na enthousiaste recensies over Rens Kroes (ik type consequent Rens Kroeg, zou dat een(...)

Review: Rens Kroes’ Breakfast cake
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Überhippe gerechten als bananenbrood en spelt muffins zul je mij niet snel zien bakken. Sterker nog, ik ben daar helemaal niet goed in, zoals ik een tijdje terug al opbiechtte. Maar nu ben ik toch een beetje van mijn geloof gevallen. Na enthousiaste recensies over Rens Kroes (ik type consequent Rens Kroeg, zou dat een teken zijn?) en mijn voornemen nu echt gezonder te gaan leven, ging ik overstag en kocht haar boek Powerfood.

Review: Rens Kroes Breakfast cake

Powerfood bevat ‘pure recepten voor een happy & healthy lifestle’ zoals Rens Kroes omschrijft. Als voedingscoach heeft Rens zich de afgelopen jaren verdiept in een gezonde levenstijl. Eentje waarbij je niet aan crash diëten doet maar waarbij je door een combinatie van gezonde voeding, beweging en ontspanning een fit en gelukkig leven kunt leiden. Lekker eten is daarbij niet onbelangrijk. Klinkt goed, nietwaar?

Het boek ziet er prachtig uit en hoewel niet alle recepten zijn voorzien van een foto, staan er meer dan genoeg aanlokkelijke gerechten in. Van ontbijtrecepten en smoothie recepten tot alternatieven voor patat en minipizza’s van courgette.

Een kookboek kopen is natuurlijk ook koken. Ik koos voor een ontbijtrecept dat zo simpel werd beschreven dat zelfs ik het wel voor elkaar moest krijgen.

Breakfast cake

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 eieren
4 grote bananen
120 gr havervlokken
2 tl kaneel
1 tl vanillepoeder (ongezoet)
1 handje gedroogde gojibessen
1 handje gedroogde moerbessen (ik gebruikte in plaats daarvan een handje gedroogde tutti frutti)

Verwarm je oven voor op 180 °C.

Doe alle ingrediënten, op het gedroogde fruit na in een blender en mix tot je een dikke, romige massa hebt. Schenk dit mengsel in een kom en roer het gedroogde fruit er goed doorheen.

Doe de massa in een cakevorm (ik vette hem in met wat kokosolie) en zet de cakevorm 15-20 minuten in de oven, afhankelijk van het soort oven dat je hebt (in mijn combi-magnetron duurde het aanzienlijk langer en had de cake zeker 30 minuten nodig).

Snij in plakken en enjoy! Dat deed ik in elk geval wel, en niet alleen bij het ontbijt.

In de koelkast is deze breakfast cake een paar dagen houdbaar. Handig om in het weekend klaar te maken voor je aankomende werkweek dus!

Review: Rens Kroes' Breakfast Cake Review: Rens Kroes' Breakfast Cake

Zelf kopen? Powerfood is onder meer verkrijgbaar via Bol.com.

Ken jij Powerfood al?

Zelf in huis halen?

Review: Rens Kroes’ Breakfast cake
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/07/review-rens-kroes-breakfast-cake/feed/ 8
Travel inspiration #8http://www.watzijzegt.com/2014/07/travel-inspiration-8/ http://www.watzijzegt.com/2014/07/travel-inspiration-8/#comments Tue, 22 Jul 2014 07:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21140 Wat zij zegt

Terwijl de zomer in Nederland volop heeft toegeslagen, ben ik tot eind augustus vooral heel druk met werk en de organisatie van een event. Daarna begint het aftellen naar New York City, want hoewel we de beach time voorlopig even skippen is de stedentrip inmiddels wel geboekt! Tussendoor kan ik me nog wel verheugen op een weekendje(...)

Travel inspiration #8
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Terwijl de zomer in Nederland volop heeft toegeslagen, ben ik tot eind augustus vooral heel druk met werk en de organisatie van een event. Daarna begint het aftellen naar New York City, want hoewel we de beach time voorlopig even skippen is de stedentrip inmiddels wel geboekt! Tussendoor kan ik me nog wel verheugen op een weekendje Oostende en wegdromen bij alweer een nieuwe dosis travel inspiration.

Travel inspiration #8

Op de fiets door Stockholm

Sinds ik steden als Old Delhi en Benidorm per fiets ontdekte, ben ik fan van fietsen in het buitenland. Maak jij een stedentripje naar Stockholm deze zomer? Dan kun je dat daar ook doen! De fietstours van Stockholm Adventures gaan onder meer langs bekende spots als Gamla Stan en het Koninklijk Paleis maar komen ook langs verborgen juweeltjes in de stad. En wat is er heerlijker dan per fiets een beetje rond cruisen over de diverse eilanden die Stockholm rijk is?

Weer iets voor op mijn bucketlist.

Rovinj meest gefotografeerde stad van Kroatië

Istrische kustplaats Rovinj is dé hotspot voor fotografen in Kroatië, zo blijkt uit de ‘heatmap’ van Sightsmap, een website die de meest gefotografeerde plekken op aarde in kaart brengt met behulp van Google Panoramio. Deze site plaats foto’s die wereldwijd online worden gezet met behulp van geotags op de juiste locatie op de wereldkaart, waardoor de fotografische heatmap tot stand komt.

Dosis Travel Inspiration: Heatmap Sightmaps.comTravel inspiration: Rovinj, Kroatië

Alleen Venetië werd in Zuid-Europa vaker gefotografeerd. Juist met deze stad wordt Rovinj vaak vergeleken; niet heel vreemd als je weet dat de stad maar liefst acht eeuwen lang onder Venetiaans gezag stond. Dat is dan ook duidelijk terug te zien in de lokale bouwstijl en een van de hoogtepunten van het fotogenieke stadje. De wirwar van oude straatjes en steegjes kun je in 2 tot 3 uur makkelijk doorkruisen.

Wijnproeven in Barcelona met Blend and Bottled

Ook zin om in hartje Barcelona op een relaxte manier meer leren over Spaanse wijn? Dat kan sinds kort aan de proeftafel van Blend and Bottled. Vinologe-in-opleiding Claartje van den Bogaard richtte na talloze proeverijen en een ervaring in de sector haar eigen bedrijf op in Barcelona.

“Voor mij is een goed glas wijn net zo fantastisch als een goede maaltijd.”

Tijdens een twee uur durende proeverij begin je na een proost met een bruisend glas cava achtereenvolgens aan twee witte en twee rode wijnen. Ondertussen krijg je uitleg over Spaanse druifsoorten, proeftechnieken, smaakbeleving en wijn/spijscombinaties. De Spaanse hapjes maken de proeverij af.

¡Salud!

Blend and Bottled Barcelona

Wildspotten in Noorwegen

Natuurliefhebbers kunnen deze zomer op zoek naar de Noorse ‘Big Three’: muskusossen, elanden en rendieren. Maar liefst 3600 vierkante kilometer aan nationale parken vol wild zijn te vinden in Fjell Noorwegen, dat letterlijk ‘bergachtig Noorwegen’ betekent.

Nationaal Park Dovrefjell vormt een natuurlijke barrière tussen het zuidelijke en centraal gelegen Noorwegen en behoort samen met het Rondane Nationaal Park (waar je elandsafari’s kunt boeken om de elanden in hun natuurlijke habitat te bespioneren) en Jotunheimen Nationaal Park tot de grootste van Noorwegen. Moet ik toch echt een keer naar Noorwegen!

Dosis Travel Inspiration: Wilde dieren spotten in Noorwegen
Dosis Travel Inspiration: Wilde dieren spotten in Noorwegen

Wat is voor jou de ideale dosis travel inspiration?

Travel inspiration #8
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/07/travel-inspiration-8/feed/ 6
Recept: One Pot Pastahttp://www.watzijzegt.com/2014/07/recept-one-pot-pasta/ http://www.watzijzegt.com/2014/07/recept-one-pot-pasta/#comments Mon, 21 Jul 2014 07:00:50 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21121 Wat zij zegt

Soms kom je van die recepten tegen die je gewoon móet proberen. One pot pasta’s zijn al tijdenlang populair in foodie land. Het idee is dat je alle ingrediënten tegelijk in een pan doet, aan de kook brengt en eindigt met de perfecte pasta. Wegens gebrek aan kooklust wegens de hitte, besloot ik het vandaag(...)

Recept: One Pot Pasta
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Soms kom je van die recepten tegen die je gewoon móet proberen. One pot pasta’s zijn al tijdenlang populair in foodie land. Het idee is dat je alle ingrediënten tegelijk in een pan doet, aan de kook brengt en eindigt met de perfecte pasta. Wegens gebrek aan kooklust wegens de hitte, besloot ik het vandaag zelf maar eens te proberen. Alle verse groenten die ik in de koelkast had liggen, een grote pan en hoppa.

FOODIES: One Pot Pasta

Recept One Pot Pasta
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
225-300 gr spaghetti (ik ga meestal uit van 75 gr spaghetti per persoon)
3 tomaten
1 courgette
1 (rode) ui
1-2 rode peper(s)
2-3 teentjes knoflook
handjevol cherrytomaatjes
flinke scheut tomatenpuree of passata
scheut olijfolie
kruiden naar smaak (ik gebruikte peper, zout, oregano & paprika)
Parmezaanse kaas (optioneel)
water (+ bouillonblokje)

Snij de groenten die gesneden moeten worden in blokjes.

Doe alle ingrediënten in een grote pan (ik gebruikte hiervoor een hapjespan) en giet water erbij tot alles net onder water staat. Voeg een bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur wat lager en laat sudderen.

Kook de one pot pasta in zo’n 10-14 minuten gaar - afhankelijk van hoe gaar je alles wilt hebben – of tot het kookvocht goed is ingedikt.

Recept One Pot Pasta
Recept One Pot Pasta

Haal de pan van het vuur, roer alles even door en schep op.

Naar smaak serveren met geraspte Parmezaanse kaas. Simpeler kan bijna niet, toch? Je kun variëren met tal van groenten, pasta soorten en zelfs vlees als je dit wilt (uiteraard bak je dit dan eerst even aan in de pan voor je de rest van de ingrediënten erbij voegt).

Eet smakelijk!

Recept: One Pot Pasta

Wat is jouw favo one pot pasta?

Recept: One Pot Pasta
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/07/recept-one-pot-pasta/feed/ 14