Wat zij zegt http://www.watzijzegt.com Tue, 02 Sep 2014 13:00:12 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.2 TRAVEL: 5 populairste Nederlandse stedenhttp://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-5-populairste-nederlandse-steden/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-5-populairste-nederlandse-steden/#comments Tue, 02 Sep 2014 04:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21694 Wat zij zegt

Nu voor de meeste mensen de zomervakantie weer voorbij is, komen ook de lijstjes & cijfers weer om de hoek kijken. Uit boekingsresultaten van Weekendjeweg.nl blijkt bijvoorbeeld dat veel Nederlanders bij een stedentrip in eigen land het liefst naar de Nederlandse kust of richting het zuiden van ons land trekken. Niet verrassend dat Den Haag(...)

TRAVEL: 5 populairste Nederlandse steden
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Nu voor de meeste mensen de zomervakantie weer voorbij is, komen ook de lijstjes & cijfers weer om de hoek kijken. Uit boekingsresultaten van Weekendjeweg.nl blijkt bijvoorbeeld dat veel Nederlanders bij een stedentrip in eigen land het liefst naar de Nederlandse kust of richting het zuiden van ons land trekken. Niet verrassend dat Den Haag en Maastricht de top 5 populairste Nederlandse steden aanvoeren dus.

5 populairste Nederlandse steden

Nederlandse kust en zuiden blijken het meest in trek onder mensen die bij de stedentrip-aanbieder een weekendje weg boekten. Zon, strand, vlaaien & winkelen blijken aantrekkelijke eigenschappen voor stedentrip-bestemmingen. Weekendjeweg zette de 5 populairste Nederlandse steden volgens hun boekingen op een rijtje.

1. Den Haag

Populairste Nederlandse steden - Den Haag

Op nummer 1 staat Den Haag: maar liefst 10% van de vakantiegangers bezocht de stad om daar te genieten van stad én strand. Verrassend, wat mij betreft dan.

Hoewel ik er vroeger nog vrij regelmatig kwam, moet ik tot mijn schande bekennen dat het er de laatste jaren nog maar nauwelijks van komt. Dat ligt vooral aan de afstand. Zonde, want alleen al voor de high tea van Hotel Des Indes is een bezoekje aan Den Haag de moeite waard!

2. Maastricht

Populairste Nederlandse steden - Maastricht
Populairste Nederlandse steden - Maastricht

Op de tweede plek staat Maastricht (6%). Dat kan ik me dan weer prima voorstellen: ik bracht de afgelopen jaren regelmatig een bezoek aan bourgondisch Maastricht, met talloze terrasjes, fijne restaurants als Witloof en TaartZaak voor zoetekauwen, en vermaakte me altijd meer dan goed tijdens deze stedentripjes.

3. Noordwijk

Badplaats Noordwijk (4%) staat op de derde plaats in het rijtje. Maar liefst 13 kilometer badstrand vormen een aantrekkelijke weekendbestemming voor veel Nederlanders. Ook ik bracht hier vroeger als tiener vele weekenden tijdens schooluitjes en weekendjes weg met vrienden. Maar goed dat daar geen digitale foto’s van zijn, kuch.

4. Rotterdam

Onze eigen wereldstad met heuse skyline Rotterdam volgt met 3%. Bomvol hotspots (check vooral de blogs van Lin & Jolien voor de nieuwste spots), moderne architectuur, toonaangevende musea en genoeg winkels om te shoppen tot je erbij neervalt.

Cruise to Nowhere afvaart Rotterdam Erasmus - Watzijzegt.com

5. Valkenburg

Pittoresk Valkenburg sluit met 2% de lijst af. Dit Limburgse stadje trekt de aandacht van vele vakantiegangers met haar grotten, ruïnes, rodelbanen en het casino en eindigt daarmee op de vijfde plek.

Reiziger als ik ben, heb ik al deze steden de afgelopen jaren allemaal minimaal één en soms veel vaker bezocht. En daar blijft het vast niet bij. Ik heb nu al zin in om nieuwe trips te plannen!

Hoeveel kun jij er afvinken?

Bron: Weekendjeweg.nl

TRAVEL: 5 populairste Nederlandse steden
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/travel-5-populairste-nederlandse-steden/feed/ 9
Instalife #augustushttp://www.watzijzegt.com/2014/09/instalife-augustus/ http://www.watzijzegt.com/2014/09/instalife-augustus/#comments Mon, 01 Sep 2014 09:00:41 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21664 Wat zij zegt

Was ik eind juli nog verbaasd dat de maanden zo snel voorbij vlogen, ging augustus zo mogelijk nóg sneller voorbij. Ik was vooral druk met werk en de laatste loodjes voor een congres dat vorige week uiteindelijk plaats vond. Maar gelukkig was er tussen het vele werken door nog best wat tijd voor andere leuke(...)

Instalife #augustus
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Was ik eind juli nog verbaasd dat de maanden zo snel voorbij vlogen, ging augustus zo mogelijk nóg sneller voorbij. Ik was vooral druk met werk en de laatste loodjes voor een congres dat vorige week uiteindelijk plaats vond. Maar gelukkig was er tussen het vele werken door nog best wat tijd voor andere leuke dingen. Mijn instalife diary van augustus.

Instalife #augustus

Instalife #augustus 2014

Augustus begon met een heerlijk weekendje uitwaaien in het Belgische Oostende. Samen met mijn zusje genoot ik van twee dagen zon, wind in onze haren, heerlijke culinaire hoogstandjes (al moet ik echt nog eens terug voor de befaamde garnalenkroketjes!) en een hilarische fotoshoot op het strand. Een goed begin van de maand.

Instalife #augustus 2014

Een keukenprinses ben ik allerminst maar zo af en toe probeer ik graag wat nieuwe dingen uit in de keuken. Zo kookte ik eindelijk eens met halloumi, iets dat ik als kaasliefhebber al veel eerder had moeten doen. Want hallóóó, gegrilde halloumi salade met rode peper! Werkelijk te lekker, al is het niet het meest caloriearme gerecht maar soit.

Ik maakte ook voor het eerst eens friet van zoete aardappel, volgens dit recept. Niet heel easy in een combi-magnetron maar het resultaat was het waard. Snelle smoothies en ontbijtshakes stonden ook regelmatig op mijn menu afgelopen maand. Je moet iets, als je ineens een uur vroeger op kantoor wilt zijn dan normaal.

Instalife #augustus 2014

Ik kwam weer eens in Rotterdam voor een date met vriendin M. We aten sushi bij Itami en wandelden daarna over de Erasmusbrug naar de Witte de Withstraat voor een paar drankjes. Gotta love Rotterdam by night!

Nog zo’n mooie spot is Kasteel Doorwerth, waar ik afgelopen week een avondje door mocht brengen voor werk. Typisch gevalletje work meets pleasure, want wat een prachtige spot is dat!

Instalife #augustus 2014

Work hard, play hard… of eigenlijk, relax hard! Want tussen alle lange dagen op kantoor en overuren, deed ik vooral… weinig. Lang leve Netflix! Want inmiddels kan ik weer een rijtje films toevoegen aan mijn 100 movies challenge (deze film tips al gezien?) en heb ik inmiddels het volledige eerste seizoen van Doctor Who gezien.

En nu is het dus alweer september. Op mijn agenda staan onder meer nog Lief festival, en vooral: vakantie! Nog maar twee weken aftellen en dan, New York City baby!

Happy September!

Instalife #augustus
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/09/instalife-augustus/feed/ 1
FOODIES: Zoete aardappel frietjeshttp://www.watzijzegt.com/2014/08/zoete-aardappel-frietjes/ http://www.watzijzegt.com/2014/08/zoete-aardappel-frietjes/#comments Sun, 31 Aug 2014 14:00:33 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21673 Wat zij zegt

Zelf zoete aardappel frietjes maken, ik heb er inmiddels zo vaak over gelezen dat het lijkt alsof heel culinair Nederland niets anders doet. Ik hield me er ver vandaan, want zelf friet maken in mijn krakkemikkige mini-oventje leek me een onmogelijke opgave. Toch gooide ik laatst in een opwelling een zoete aardappel in mijn boodschappenmandje,(...)

FOODIES: Zoete aardappel frietjes
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Zelf zoete aardappel frietjes maken, ik heb er inmiddels zo vaak over gelezen dat het lijkt alsof heel culinair Nederland niets anders doet. Ik hield me er ver vandaan, want zelf friet maken in mijn krakkemikkige mini-oventje leek me een onmogelijke opgave. Toch gooide ik laatst in een opwelling een zoete aardappel in mijn boodschappenmandje, die me vervolgens een paar dagen lag aan te staren vanaf het aanrecht. Met de belofte van ‘knapperige frietjes’  in dit recept besloot ik het erop te wagen. Zoete aardappel frietjes voor beginners!

FOODIES: Zoete aardappel frietjes

Ingrediënten
Zoete aardappel(s) duh

FOODIES: Zoete aardappel frietjes

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de zoete aardappel(s) tot de schil schoon is en dep ze vervolgens droog. Schillen mag ook, maar het hoeft niet.

Snijd de aardappel(s) in plakken van ongeveer een centimeter dik. Snijd deze plakken vervolgens in frieten. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de frietjes hierin 8 tot 10 minuten voor.

Giet de frietjes na het koken af en laat ze goed uitlekken. Leg ze los van elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2-3 eetlepels olijfolie. Hussel alle patatjes goed door elkaar zodat overal wat olijfolie op zit, als het nodig is kan je altijd nog meer toevoegen. (Ik deed alle frieten eerst in een kom om zo de olie makkelijker over alle frieten te kunnen verdelen.)

Doe de frietjes in de voorverwarmde oven en bak ze 30-40 minuten gaar. Tussendoor een keertje omdraaien zorgt ervoor dat ze aan alle kanten goed knapperig worden.

Het duurt even maar na 30-40 minuten heb je een bord vol knapperige frietjes van zoete aardappel. Ik at de mijne met gegrilde courgette en een bio groenteburger (en een flinke klodder mayo natuurlijk). Eet smakelijk!

Heb jij al eens zoete aardappel frietjes gemaakt?

FOODIES: Zoete aardappel frietjes
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/08/zoete-aardappel-frietjes/feed/ 4
PERSONAL: Werk, werk en weekendhttp://www.watzijzegt.com/2014/08/personal-werk-werk-en-weekend/ http://www.watzijzegt.com/2014/08/personal-werk-werk-en-weekend/#comments Sat, 30 Aug 2014 11:00:00 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21645 Wat zij zegt

En dan is het ineens weer voorbij. Dat project waar je maanden en maanden naar toe hebt gewerkt. Eindeloze uren in hebt gestoken. Overuren voor hebt gedraaid om de laatste puntjes op de i te zetten. Korte nachten door hebt gemaakt omdat je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op locatie bezig bent.(...)

PERSONAL: Werk, werk en weekend
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

En dan is het ineens weer voorbij. Dat project waar je maanden en maanden naar toe hebt gewerkt. Eindeloze uren in hebt gestoken. Overuren voor hebt gedraaid om de laatste puntjes op de i te zetten. Korte nachten door hebt gemaakt omdat je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op locatie bezig bent. Afgelopen week was het een beetje stil hier. Dat had vooral te maken met mijn werk.

PERSONAL: Werk, werk…

Ik heb het er op mijn blog eigenlijk nooit over maar in mijn doordeweekse nine-to-five besteding beheer ik onder meer de social media kanalen van mijn werkgever en coördineer ik de vele congressen waar mijn bedrijf jaarlijks heen gaat. Eens in de twee jaar organiseren we daarnaast een wetenschappelijk congres. Dat vond afgelopen week voor de negende keer plaats. Aangezien ik voorzitter van het organisatiecomité ben, betekende dat vooral één ding: druk!

Dat ik het congres inmiddels voor de vierde keer organiseerde, scheelde vooral in de voorbereiding en mijn stresslevel. Geen idee hoe het kwam, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren was ik deze week bijzonder zen. Verrassend (want die zen ben ik ook weleens heel erg kwijt geweest en de laatste dagen voor het congres verliepen niet ideaal) maar erg prettig! Gelukkig was er naast lange dagen tijdens het congres ook tijd voor wat ontspanning tijdens de social events. Zoals een diner bij Kasteel Doorwerth, een prachtige locatie waar je zeker eens langs moet gaan als je in de buurt bent!

Work hard, play hard!

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth

… en weekend

En nu is het voorbij, zijn alle 230 congresdeelnemers uit 28 landen weer vertrokken en zit het er op voor de komende tijd. Maandag roept het kantoorleven weer, net als de after-math van het congres. Dit weekend doe ik dan ook niet veel meer dan bijslapen en met m’n benen omhoog op de bank zitten. Even onderdompelen in het grote Niets Doen. Fijn weekend!

Werk, werk en weekend

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

PERSONAL: Werk, werk en weekend
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/08/personal-werk-werk-en-weekend/feed/ 7
FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgettehttp://www.watzijzegt.com/2014/08/foodies-risotto-met-zoete-aardappel-courgette/ http://www.watzijzegt.com/2014/08/foodies-risotto-met-zoete-aardappel-courgette/#comments Wed, 27 Aug 2014 04:00:29 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21637 Wat zij zegt

Comfort food, daar had ik eerder deze week even zwaar behoefte aan. Dat, en een paar restjes opmaken voor ze vanzelf uit mijn koelkast zouden lopen. Klinkt onsmakelijk maar deze heerlijke risotto met zoete aardappel & courgette was het verrassend smakelijke resultaat! Simpel en prima geschikt voor regenachtige dagen. FOODIES: Risotto met zoete aardappel &(...)

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Comfort food, daar had ik eerder deze week even zwaar behoefte aan. Dat, en een paar restjes opmaken voor ze vanzelf uit mijn koelkast zouden lopen. Klinkt onsmakelijk maar deze heerlijke risotto met zoete aardappel & courgette was het verrassend smakelijke resultaat! Simpel en prima geschikt voor regenachtige dagen.

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette

Ingrediënten (voor 1-2 porties, afhankelijk van hoeveel honger je hebt)
200 gram risotto rijst
1 liter groentebouillon
flinke scheut olijfolie
flinke scheut droge witte wijn
1-2 knoflookteentje(s)
1 courgette
1 zoete aardappel (niet al te groot)
geitenkaas

Breng een liter groentebouillon aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Verhit in een andere pan (liefst met dikke bodem) vervolgens de olijfolie.

Snij intussen de courgette en zoete aardappel in kleine blokjes. (Let op: dat kan bij de zoete aardappel nog wel een flinke klus zijn, dus neem je tijd en pas op je vingers).

Voeg de risotto rijst toe aan de olijfolie en roer om tot ze allemaal een beetje glazig en met olie bedekt zijn. Pers nu de knoflook uit boven de pan, roer even mee en blus vervolgens af met een flinke scheut witte wijn.

Voeg nu de blokjes zoete aardappel en een flinke scheut groentebouillon toe, terwijl je zachtjes blijft roeren. Herhaal dit proces telkens wanneer alle vloeistof door de risotto rijst is opgenomen. Na een minuut of 10 kun je de courgette blokjes toevoegen.

Na zo’n 20 minuten zal alle bouillon door de risotto zijn opgenomen. Roer wat blokjes geitenkaas door de risotto voor wat extra smeuïgheid en garneer eventueel met wat extra geraspte kaas of peterselie.

Eet smakelijk!

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette

De zoete aardappel in deze risotto kun je volgens mij ook prima vervangen door pompoen!

Wat is jouw ultieme risotto recept?

FOODIES: Risotto met zoete aardappel & courgette
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/08/foodies-risotto-met-zoete-aardappel-courgette/feed/ 6
Travel inspiration #10http://www.watzijzegt.com/2014/08/travel-inspiration-10/ http://www.watzijzegt.com/2014/08/travel-inspiration-10/#comments Mon, 25 Aug 2014 04:00:44 +0000 http://www.watzijzegt.com/?p=21600 Wat zij zegt

Er gebeurt van alles op reisgebied, van succesvolle hotelketens die blijven groeien tot projecten met beroemdheden om steden te promoten. Ik verzamelde weer wat toffe travel inspiration waar je deze frisse herfst zomerdagen wel mee doorkomt. Travel inspiration #10 Celebrity Couch in Riga Riga heeft een imposante toename gezien van het aantal toeristen dat deze Letse(...)

Travel inspiration #10
Wat zij zegt -

]]>
Wat zij zegt

Er gebeurt van alles op reisgebied, van succesvolle hotelketens die blijven groeien tot projecten met beroemdheden om steden te promoten. Ik verzamelde weer wat toffe travel inspiration waar je deze frisse herfst zomerdagen wel mee doorkomt.

Travel inspiration #10

Celebrity Couch in Riga

Riga heeft een imposante toename gezien van het aantal toeristen dat deze Letse hoofdstad elk jaar bezoekt. Toch blijft het bureau voor toeristische ontwikkeling in Riga (RTDB) zoeken naar creatieve manieren om vooral jongere toeristen naar de stad te trekken. Daarom lanceert het een bijzondere campagne: Celebrity Couch. Hierbij krijgt een selecte groep buitenlandse gasten de kans om met een paar van Riga’s creatiefste inwoners de vele bijzondere kanten van Riga op een unieke manier te beleven.

Met wie je op stap kunt? Chef-kok Mārtiņš Sirmais, DJ Artūrs Mednis, voormalig minister-president Māris Gailis, modeblogger Agnese Kleina, wereldkampioen minidrome-racing Toms Alsbergs en popgroep ‘Istrumenti’.

Celebrity Couch Riga
Celebrity Couch Riga

Buitenlandse gasten worden uitgenodigd om een speciale video-introductie te bekijken op de website van de campagne, www.celebritycouch.lv, en zich aan te melden voor een ontmoeting met de beroemdheid van hun keuze. De gelukkige winnaars brengen vervolgens enkele bijzondere dagen door in het gezelschap van hun favoriete beroemdheid. Ze verkennen Riga per fiets, dineren in één van de beroemdste restaurants in Riga, bezoeken een bandrepetitie, worden DJ for a night of nemen deel aan een van de vele andere activiteiten die gepland staan.

Je kunt je nog aanmelden tot 31 augustus. De winnaars worden op 8 september bekendgemaakt.

Great design for little money met Motel One

De Duitse budgetdesign hotelketen Motel One groeit lekker door. Na vier nieuwe openingen in onder meer Brussel en Edinburgh telt de keten inmiddels vijftig hotels in vier landen en de groei zet gestaag door. Op dit moment zijn 23 hotels in ontwikkeling en nog dit jaar zullen vestigingen in Berlijn, Bremen, Leipzig, Londen, Magdeburg, Praag en Wenen geopend worden. Komend voorjaar is ons eigen land aan de beurt en wordt de eerste vestiging van Motel One in Amsterdam geopend, tegenover congrescentrum RAI.

Daarnaast valt de keten regelmatig in de prijzen. Het Deutsches Institut für Servicequalität riep Motel One zelfs uit tot ‘Beste Budgethotel’ van 2014. Hoog tijd om deze hotelketen eens te overwegen voor een volgende stedentrip dus!

Motel One Leipzig One Bar

BMW Coast Drive: Istrië ontdekken per cabrio

Road trips zijn een geweldige manier om een land te ontdekken; lekker toeren, genieten van het landschap, uitstappen waar je wilt en rijplezier is dan ook niet onbelangrijk. Autofabrikant BMW bedacht daarom in samenwerking met de tourist board van het Kroatische Istrië de BMW Coast Drive.

Op een zestal exclusieve locaties in Istrië is deze zomer een BMW Z4 Roadster beschikbaar die gebruikt kan worden om de kust van Istrië te ontdekken en dat geheel gratis. Iedereen kan van het aanbod gebruik maken door zich aan te melden op een van de zes BMW Coast Drive locaties. Ontdek via deze website hoe je mee kunt doen.

Autovakantie door Kroatië - Watzijzegt.com

Foto via Sean MacEntee (CC BY 2.0)

Slapen bij Airbnb IKEA!

Airbnb is al een tijdje flink populair: slapen bij mensen thuis in plaats van in een hotel blijkt voor veel mensen de ideale manier om hun verblijf ergens te regelen en levert soms nog bijzondere overnachtingsplekken op ook. Sinds kort is er een nieuwe Airbnb accomodatie bij: IKEA!

Eindelijk je kans dus om een slaapfeestje te organiseren in deze Zweedse woongigant en te kiezen uit een van de vele ingerichte slaapkamers. De actie is opgezet voor een eenmalige slumber party op 31 augustus en zal voor 4 gelukkige winnaars waarschijnlijk een bijzondere nacht worden. Enige ‘nadeel’: je moet er wel even voor naar Sydney.

Airbnb IKEA Tempe Sydney

Foto via  David (CC)

 

Welke interessante reisnieuwtjes kwam jij tegen deze week?

Travel inspiration #10
Wat zij zegt -

]]>
http://www.watzijzegt.com/2014/08/travel-inspiration-10/feed/ 10