Op hoge hakken in de keuken: Pasta met vodka en garnalen

RECEPT: Pasta met vodka en garnalen

Pasta, drank en vis of schaaldieren gaan goed samen. Dit recept voor een smakelijke pasta met vodka en garnalen is dan ook favoriet in deze keuken!

Pasta met vodka en garnalen

Etentjes met vriendinnen draaien meestal niet om het eten maar om de gezelligheid. Dat beweren tenminste de twee dames die het kookboek Hoge hakken in de keuken schreven. Onzin als je het mij vraagt, en wie kookt er nu op hoge hakken met het risico erop te knoeien?

Nu mijn vriendinnen en ik tegenwoordig in alle hoeken van het land wonen, vinden die girls’ nights niet meer zo vaak plaats als vroeger. Tel daarbij op dat mijn keuken en woonkamer niet naast elkaar liggen en een glas vodka een favoriete afsluiter van een avondje stappen is, en de keuze voor dit recept van pasta met vodka en garnalen was snel gemaakt toen het mijn beurt was om te koken.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 600 gram penne (pasta)
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel (gedroogde) chili of rode peper 
  • 50 ml vodka
  • 10 trostomaten, in blokjes
  • 100 gram zwarte olijven, ontpit
  • 500 gram gamba’s, gepeld
  • 3 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • extra vierge olijfolie

Breng in een grote pan water aan de kook en voeg royaal zout toe. Kook hierin de penne volgens de instructies op de verpakking beetgaar.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en peper een minuutje. Blus met de wodka, laat even bruisen en voeg daarna de tomaten toe. Laat 2-3 minuten bakken tot de tomaten zacht worden.

Halveer de olijven en voeg ze toe, evenals zout naar smaak. Draai het vuur wat lager en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de gamba’s toe en warm ze 2 minuten mee.

Giet de pasta af in een vergiet en vang daarbij wat van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en voeg de saus toe; eventueel kun je nog wat van het kookvocht toevoegen wanneer het geheel wat te droog is.

Serveer de pasta in een grote schaal of verdeeld over 6 borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met peterselie.

Op hoge hakken in de keuken: Pasta met vodka en garnalen

Op hoge hakken in de keuken: Pasta met vodka en garnalen

Het recept gaat uit van zes personen. Wij waren maar met z’n vijven dus ik kan er nog een dag van genieten. Dan gooi ik er wel een extra peper bij, want het gerecht kan naar mijn smaak nog iets meer pit gebruiken. Verder was het een aanrader! En de rest van de fles vodka? On the rocks graag.

Hoge Hakken in de Keuken,
Petra de Hamer en Janneke Vreugdenhil
Uitgeverij mo’ media
ISBN: 978-90-5767-234-7

Dit wil je wellicht ook lezen
Mijn favoriete pompoensoep recept

Mijn favoriete pompoensoep recept

Pompoensoep is mijn favoriete soep en super snel gemaakt. Fijn comfortfood dus, zeker tijdens grijze najaarsdagen. Ik deel mijn favoriete recept voor pompoensoep met je.