Snelle hap: pasta pesto

Snelle hap: pasta pesto

Een snelle hap staat vooral doordeweeks vaak op mijn menu. De snelle hap van vandaag? Een easy spaghetti met verse pesto en citroen. Verse pesto blijkt, in tegenstelling tot wat ik eerder dacht, eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te maken. En het is nog lekkerder ook. Dus aan de slag!

Snelle hap: pasta pesto

Ingrediënten voor de pesto

  • groene blaadjes (basilicum, rucola, je kunt in feite overal pesto van maken: ik gebruikte mesclun en een restje platte peterselie)
  • handje pijnboompitten
  • teentje knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • zwarte olijven
  • zout & peper

Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het geheel tot alles is fijn gemalen. De pesto moet goed smeuïg en glanzend zijn. Voeg extra vierge olijfolie toe, net zoveel tot je deze smeuïgheid bereikt.

Snelle hap: pasta pesto

Zelf pesto maken is vooral een kwestie van proeven en eigen smaak, dus wil je liever wat meer of minder van een van de ingrediënten gebruiken, doe dat gerust.

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente en giet af. Pers de citroen uit en giet het sap over de pasta. Serveer de pasta met een paar flinke scheppen pesto en garneer met wat zwarte olijven en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Meer pasta recepten?

Waag jij je ook al aan zelf pesto maken?

Dit wil je wellicht ook lezen
Spag

Mijn favoriete pasta bolognese recept

Eén van mijn favoriete pasta recepten is toch wel een lekkere bolognese! Er zijn natuurlijk meerdere manieren om deze klaar te maken, van heel snel tot urenlang pruttelend op het…
Op hoge hakken in de keuken: Pasta met vodka en garnalen

RECEPT: Penne alla Vodka

Penne alla vodka, een gerecht dat eerder dit jaar al eens op het menu stond toen ik vriendinnen over de vloer kreeg. Het blijft een beproefde combinatie, zeker als je…