Snelle hap: pasta pesto

Snelle hap: pasta pesto

Een snelle hap staat vooral doordeweeks vaak op mijn menu. De snelle hap van vandaag? Een easy spaghetti met verse pesto en citroen. Verse pesto blijkt, in tegenstelling tot wat ik eerder dacht, eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te maken. En het is nog lekkerder ook. Dus aan de slag!

Snelle hap: pasta pesto

Ingrediënten voor de pesto

  • groene blaadjes (basilicum, rucola, je kunt in feite overal pesto van maken: ik gebruikte mesclun en een restje platte peterselie)
  • handje pijnboompitten
  • teentje knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • zwarte olijven
  • zout & peper

Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het geheel tot alles is fijn gemalen. De pesto moet goed smeuïg en glanzend zijn. Voeg extra vierge olijfolie toe, net zoveel tot je deze smeuïgheid bereikt.

Snelle hap: pasta pesto

Zelf pesto maken is vooral een kwestie van proeven en eigen smaak, dus wil je liever wat meer of minder van een van de ingrediënten gebruiken, doe dat gerust.

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente en giet af. Pers de citroen uit en giet het sap over de pasta. Serveer de pasta met een paar flinke scheppen pesto en garneer met wat zwarte olijven en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Meer pasta recepten?

Waag jij je ook al aan zelf pesto maken?

Dit wil je wellicht ook lezen
Lunchtip: Champignons op toast

Lunchtip: Champignons op toast

Heerlijk in de herfst, en eigenlijk ook in andere seizoenen: het klassieke champignons op toast! Zo simpel dat zelfs de grootste kookkneus hier nauwelijks iets aan kan verprutsen en je…
FOODIES: Koken met Marley Spoon

FOODIES: Koken met Marley Spoon

Sinds kort is Nederland weer een leuk foodbox concept rijker: Marley Spoon, een uit Duitsland overgewaaid bedrijf dat je wil inspireren in de keuken. Ik mocht me laten inspireren en…