TRAVEL: Bezoek een Zweed

Geen idee waar wat de hot spots in Stockholm zijn? Weekendje Göteborg en op zoek naar een coole band of hippe club? Op zoek naar de must see musea in Malmö? In plaats van de gebruikelijke city guides, kun je nu op zoek naar je eigen Zweedse local guide met Visit a Swede!

Bezoek een Zweed

Visitaswede.com is een nieuwe, Engelstalige website, die je in contact brengt met locals in Zweden. Websites als Couchsurfing en Airbnb waarbij je bij mensen thuis slaapt, zijn er al een tijdje. Visitaswede.com richt zich meer op het persoonlijke contact en in contact brengen van reizigers en inwoners.

De Zweden die zich ervoor hebben aangemeld, staan allemaal open voor een beetje culturele uitwisseling, van het drinken tot een kop koffie en een rondleiding door hun stad tot het je leren van Zweeds en het openstellen van hun eigen huis en vriendenkring.

Visit a Swede

Een superleuk idee! Want wie is er nu een betere gids dan een plaatselijke inwoner die van zijn stad houdt en de ins & outs ervan met je wil delen. Wie weet kom je nog terecht op een heuse midzomerviering of een kreeftenfeest.

Visit a Swede - Bezoek een Zweed - Watzijzegt.com
Conny Fridh/imagebank.sweden.se

Het concept is eenvoudig: je bezoekt de website, klikt op de zoek button en je krijgt een hele rits Zweden voor je neus. De resultaten kun je filteren naar interesse of beroep, zodat je kunt zoeken naar de persoon waar jij denkt het meest mee te hebben. Er hebben zich inmiddels al meer dan 10.000 Zweden ingeschreven als gastheer voor reizigers; dikke kans dat er eentje tussen zit die voor jou de ideale persoonlijke reisgids is.

Visit a Swede - Bezoek een Zweed - Watzijzegt.com
www.visitaswede.com

Meer dan 90 % van alle Zweden spreekt Engels en waarschijnlijk één of twee andere talen. Ze staan bekend om hun interesse in andere culturen en landen en reizen daarnaast zelf ook veel. Zweden zijn doorgaans ook erg trots op het feit dat ze Zweeds zijn. Dat maakt ze waarschijnlijk de beste gids die je je tijdens je trip kunt wensen.

Visit a Swede - Bezoek een Zweed - Watzijzegt.com
Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Meer over Zweden

Het ‘Bezoek een Zweed’ programma is inmiddels gesloten. Ga jij dit jaar naar Zweden? Hier vind je praktische informatie voor je bezoek.

Zou jij gebruik maken van een concept als Visit a Swede?

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin

2 reacties

  1. Leuke website! Ga ik zeker eens op kijken als ik ooit naar Zweden ga. Je zegt dat deze site zich meer op het persoonlijke contact richt dan bv Couchsurfing. Daar ben ik t niet mee eens. CS draait alleen maar om persoonlijk contact en uitwisseling met de locals van de plaats waar je naar toe gaat.

    1. Doelde meer op dat bij CS ook slaapplaatsen aangeboden worden, en dat is bij Visit A Swede niet hoofddoel. Maar je hebt gelijk, het gaat bij allebei natuurlijk om het sociale contact met locals :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: