2012 in reizen

Ook in 2012 maakte ik weer leuke reizen. Niet zo spectaculair als het jaar ervoor, toen ik zowel Australië als China van mijn bucket list mocht strepen, maar ik ontdekte weer mooie plekken! Guernsey, Kopenhagen, good old Londen: 2012 in reizen.

2012 in reizen

2012 in reizen - Watzijzegt.com

Afgelopen jaar was weer een mooi reisjaar. Na het jaar ervoor, waarin ik tien weken langs de oostkust van Australië reisde met een rugzak en twee weken in Beijing verbleef voor werk, was het lastig te overtreffen. Maar meer en verder is niet altijd beter. Ik bezocht nieuwe en oude plekken, met familie en vrienden, en vermaakte me prima!

Kopenhagen, Denemarken

Nyhavn De Kleine Zeemeermin - Citytrip =Kopenhagen - Wat zij zegt

In april bezocht ik Kopenhagen. Slechts een uurtje vliegen van Amsterdam en je staat al in deze prachtige Deense hoofdstad.

Een mooie stad, waar je heerlijk kunt eten, shoppen, wandelen en tal van bezienswaardigheden kunt bewonderen. Het deed bijna Nederlands aan (veel fietsers!) en de Kleine Zeemeermin was kleiner dan ik dacht.

Dat dacht ik overigens ook van het Vrijheidsbeeld toen ik deze voor het eerst zag, dus misschien ligt het aan mij ;-)

Guernsey, Kanaaleilanden

Little Chapel, Guernsey - Wat zij zegt
Harbour - Wat zij zegt

In juni vloog ik voor een weekje naar Guernsey, een van de Britse Kanaaleilanden. Het was een onverwacht tussendoortje, toen ik door vrienden werd uitgenodigd om langs te komen op hun jaarlijkse vakantiespot. Het bleek een aangename verrassing.

Het weer viel jammer genoeg wat tegen, maar wat een prachtig eiland en een heerlijke, relaxte sfeer! Ik kan me zo voorstellen dat ik er ooit nog eens heen ga!

Londen, Engeland

Oxford Circus - London - Watzijzegt.com
London - Wat zij zegt

In september ging ik eindelijk weer eens naar Londen! Samen met een vriendin bracht ik vier dagen door in deze superfijne stad. Aanleiding voor ons bezoek was een tripje naar de Warner Bros Studios waar we een ‘achter de schermen van Harry Potter‘ tour bezochten.

Daarnaast moest er natuurlijk even flink geshopt worden.

Düsseldorf, Duitsland

Kerstmarkten in Dusseldorf 01 Kerstmarkten in Dusseldorf 06

Eerder deze maand bezocht ik maar liefst twee kerstmarkten in Duitsland. De eerste was in Düsseldorf, compleet met kramen, Reibekuchen en Heiße Hugos. Daarnaast was ik in Oberhausen, waar ik exact dezelfde kerstkramen tegen kwam. Gelukkig was de mall ernaast groot genoeg ;-)

Nieuw jaar, nieuwe reizen

Voor 2013 staat voorlopig alleen een trip naar New York City in de planning. Verder heb ik nog geen idee. Maar ik weet zeker dat ook dat goed komt!

Hoe zag jouw 2012 in reizen eruit? Leuke trips gemaakt?

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin
Foto’s: eigen bezit

eacties

  1. Ik heb veel te weinig gereisd in 2012, vanwege mijn afstuderen waar ik erg druk mee was. Ik ben alleen naar Valencia geweest, maar dat was super tof. Hopelijk dit jaar meer reizen, kan niet wachten om nieuwe plekken te ontdekken :)

  2. Australië is ook prachtig, ik hoop er snel weer heen te gaan! Wat een mooie plekken heb je toegevoegd aan je lijstje! Ik ging dit jaar naar Parijs en Frankrijk. Laatste was mooi omdat ik ging snowboarden in de bergen, dat maakt Frankrijk net iets specialer!

    1. Praag moet er maar eens van gaan komen, net als Parijs (ooit in 6 Atheneum geweest maar dat is inmiddels al even geleden ;)). Qua grote, verre trips wil ik heel graag naar Nieuw-Zeeland en Argentinië! Jouw lijst was ook indrukwekkend trouwens, heel gaaf! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: