Timehop: Airlie Beach - Watzijzegt.com

Wat te doen in Airlie Beach: bier, zon en zeilen

Airlie Beach in Queensland, Australië wordt vooral bezocht door reizigers die de Whitsundays willen bevaren. Het kleine stadje biedt dan ook weinig meer dan hotels & hostels, beer gardens en talloze aanbieders van cruises, duikcursussen en zeiltochten. Ideaal voor het Grote Niks Doen dus!

Wat te doen in Airlie Beach: bier, zon en zeilen

Zo’n twee jaar geleden kwam ik na een helse bustocht van vijftien uur (denk: ijskoude airco, kakkerlakken en elk uur een pitstop) aan in Airlie Beach. Meer dan een grote weg met daarlangs hostels, restaurants en billboards zag ik niet. Toch bleef ik er uiteindelijk een week hangen, minus mijn geweldige driedaagse zeiltocht over de Whitsundays dan.

Doen in Airlie Beach

Bier, bier, bier & hostels

De meeste hostels en beer gardens vind je langs de hoofdweg Shute Harbour Rd. Hier vind je onder meer hostels van YHA, Nomads, Magnums en Base, ongetwijfeld herkenbare namen voor Australië-gangers. Ik verbleef in de YHA en in Nomads. Prima hostels, als je niet al te hoge eisen stelt.

Heb je meer geld te besteden, dan kun je terecht in een van de tientallen één tot vijf-sterren hotels of resorts die het stadje kent. Er zijn genoeg plekken waar je kunt neerstrijken voor een flinke schooner XXXX of pint Tooheys. De vele backpackers die hier rondhangen, doen dat dan ook veelvuldig. Cheers, mate!

Timehop: Airlie Beach - Watzijzegt.com
Timehop: Airlie Beach - Watzijzegt.comTimehop: Airlie Beach - Watzijzegt.com

Zon, zon en zon

Genieten van de zon doe je bij de man made laguna. Zwemmen in zee is over het algemeen namelijk onmogelijk door de in grote getale aanwezige stingers, ofwel kwallen, die pijnlijke wonden kunnen veroorzaken.

Bijkomend voordeel van de laguna: je legt je handdoekje op het gras, dus geen zand tussen je in je ogen, en er zijn douches & toiletten aanwezig. Heerlijk bakken voor de liefhebbers dus, moi incluis. Hier veranderde mijn teint dan ook van licht-getint tot diepbruin.

Je moet toch aan je tan werken als je in Australië bent, niet dan? ;-)

Zeilen, zeilen, zeilen

Vanuit Airlie Beach vertrekken dagelijks talloze boten richting de Whitsundays en het Great Barrier Reef, voor trips van een tot meerdere dagen. Zeilboten, catamarans, party ships, er is voor elk wat wils. Ik koos oorspronkelijk voor een semi-authentiek zeilschip maar werd later omgeboekt naar een catamaran genaamd Powerplay.

Drie dagen en twee nachten met 16 mensen op een boot, een superervaring waar ik nu nog steeds met veel plezier aan terug denk! Op de zeeziekte waar ik de eerste dag last van had, na dan. Al ken ik de wel de trucjes om er vanaf te komen en was ik de dagen erop gewoon high op reistabletten ;-)

Timehop: Airlie Beach - Watzijzegt.com
Timehop: Airlie Beach - Watzijzegt.com

Zelf op zoek naar bier, zon en zeilen in Airlie Beach? Kijk dan eens hier: www.airliebeach.com.

Ben jij weleens in Airlie Beach geweest?

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en Facebook en mis geen blog updates meer! #bloglovin
Foto’s: eigen bezit
5 reacties
  1. Zoo leuk om te lezen dit! Ik ben in maart en april naar Australie geweest en mis het nog steeds. Vond Airlie Beach en de Whitsundays ook echt geweldig!

  2. Jaa, ik mis het ook, wat een geweldige locatie (mede dankzij de zeiltrip!). Het hostel waar ik zat was geloof ik YHA, maar dat weet ik niet meer zeker (bad memory haha). Wat voor zeiltrip heb jij gemaakt? X

  3. Wat een prachtige foto’s! Dat lijkt me een geweldige plek om te zijn. Je moet er wat voor over hebben (15 uur in een bus is HELL), maar echt wauw, wauw, wauw!!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen