TRAVEL: Hotspots van Turkije

Turkije, het land van de all-inclusive zonvakantie. Toch? Ja en nee. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Turkije heeft namelijk veel meer geweldige hotspots dan je zou denken! Corendon zette wat uiteenlopende hotspots voor jullie op een rij.

TRAVEL: Hotspots Turkije

Het heerlijke klimaat en de lange kustlijn met mooie stranden lokken ieder jaar weer enorme aantallen vakantiegangers naar Turkije. Maar Turkije is veel meer dan alleen een strandbestemming. Ook feestbeesten, cultuur- en natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Turkije.

Istanboel

Hotspots Turkije istanbul - Watzijzegt.com

De meest diverse stad van Turkije moet toch wel Istanbul zijn. De stad ligt in zowel Europa als in Azië, wat je duidelijk terugziet in het straatbeeld, het eten en de manier van leven. Verdwaal in de enorme overdekte markten (souks), waar je alles kunt kopen wat je maar wilt.

In de wijk Sultanahmet zul je de meest belangrijke (en toeristische) bezienswaardigheden vinden, die je eigenlijk niet mag overslaan wanneer je in Istanbul bent. Zoals Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en het overdadige Topkapi paleis.

Party in Marmaris

Hotspots Turkije Marmaris - Watzijzegt.com

Op zoek naar een goed feestje in Turkije? In het bruisende Marmaris vind je het zeker. Van lokale kroegjes tot internationale, grote clubs: Marmaris heeft het. De meeste uitgaansgelegenheden vind je in de gezellige straat ‘Bar Street’, waar je tot in de vroege uurtjes los kunt gaan.

Voor een wat meer relaxte sfeer bezoek je Long Beach (Uzunyali), waar vele karaoke bars, cafés, tentjes met live muziek en clubs te vinden zijn. Vive La Fête!

Cappadocië: buitenaards mooi

Hotspots Turkije Cappadocie - Watzijzegt.com

Cappadocië ligt in het hart van Turkije, waar vulkaanuitbarstingen duizenden jaren gelegen het landschap hebben vervormd. Langwerpige rotsformaties (ook wel fairy chimneys genoemd) lijken hier zomaar als paddenstoelen uit de grond te zijn geschoten. Ook heeft de lava diepe kloven uit de aarde gesleten. De vroege christenen hebben uit de rotswanden en -formaties complete ondergrondse steden gehouwen. Huizen en stallen, maar ook kloosters kun je hier zien. Tegenwoordig zijn veel van deze woningen omgebouwd tot hotels voor toeristen.

Cappadocië staat bekend als een van de mooiste plekken ter wereld. Om te bepalen of dat zo is, moet je het echt zelf gezien hebben!

Waar denk jij aan bij Turkije?

Voor meer tips over rondreizen in Turkije kun je onder meer terecht op Corendon en www.goedkoperondreis.com.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Corendon.

eacties

  1. Ik denk aan Turks brood :’) mag dat ook? ha.
    Nee, ik ben er nog nooit geweest, maar als ik dit zo zie krijg ik echt enorme kriebels een combi Istanbul + Cappadocië te doen. Hallo zeg, wat móói <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: