Zondagse zorgen

Hoge werkdruk, lichamelijke ongemakken, een jetlag, een overvolle agenda, stress… Het klinkt je vast bekend in de oren. De afgelopen maanden zijn hier nogal hectisch geweest en dat bood ruimte aan één van mijn persoonlijke valkuilen: is het allemaal wel goed genoeg?

Zondagse zorgen

Al zolang ik me kan herinneren, vraag ik me geregeld af of het allemaal wel goed genoeg is. Of eigenlijk, of ik het allemaal wel goed genoeg doe. Want anderen kunnen dat toch veel beter, en hebben inmiddels toch veel meer bereikt? In de loop van de jaren heb ik daar gelukkig redelijk mee om leren gaan. Het lukt steeds vaker om mezelf streng toe te spreken, me niets (of in elk geval minder) aan te trekken van anderen, en vooral, me te realiseren dat ik het nu helemaal niet slecht doe en heb.

Toch kruipt dat beklemmende gevoel er zo af en toe weer in. Zoals nu, wanneer ik na een paar pittige maanden op kantoor met veel veranderingen weleens twijfel of ‘men’ wel genoeg vertrouwen in me heeft. Of na een comment van iemand die mijn blog als oppervlakkige glossy af doet, terwijl interesses nu eenmaal verschillen en men mijn blog ook gewoon níet kan lezen. En wanneer ik mooie, persoonlijke blog posts lees van mensen die hun dromen najagen en ik me afvraag wat mijn dromen eigenlijk zijn.

Keep calm…

Maar wat heb ik eraan, vraag ik me ook nu af. Mezelf constant vergelijken met anderen levert maar weinig op. Iedereen leeft tenslotte zijn eigen leven. (Kijk even rond op Pinterest en je vindt nog een stuk of tig soortgelijke inspiratie quotes.)

En ik heb ook eigenlijk helemaal geen zin om me daar druk over te maken. De zon schijnt, ik schuif zo aan bij een BBQ bij vrienden en morgen gaan we er weer tegenaan. Life’s good.

Dus, keep calm and Carrie on met alle dingen die ík leuk vind om te doen. Met of zonder diepgang ;-) Fijne zondag nog!

Foto’s via

eacties

  1. Ach..je moet maar zo denken..mensen die jouw blog als oppervlakkige glossy beoordelen hebben vaak zélf de diepgang van een bord tomatensoep :-). Blijf lekker jezelf en vooral..enjoy life!! Xxx

  2. Heel herkenbaar. Ik zie mijn medestudenten verder gaan terwijl ik maar in die verrekte bachelor blijf hangen; tentamens en ik zijn geen vrienden, hoe ik ook mijn best doe. Hopelijk was deze tentamenperiode wel succesvol en kan ik eindelijk aan mijn strafrechtmaster beginnen :) Prima conclusie in je blog ;) Fijne zondag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: