TRAVEL: Kopenhagen memories

Alweer ruim een jaar geleden vloog ik met die pappa naar het Deense Kopenhagen. Een heerlijke stad voor een weekje stedentrippen. Kopenhagen deed Hollands aan maar had genoeg Deense hygge te bieden. Ik heb dan ook fijne Kopenhagen memories.

Kopenhagen memories

Kopenhagen ligt op slechts een uurtje vliegen van ons eigen Amsterdam. Een citytrip Kopenhagen ligt dan ook voor de hand als je niet meteen een halve dag in het vliegtuig wilt zitten. De stad staat ook wel bekend als de hoofdstad van Deens Design en telt ruim een half miljoen inwoners. Daarmee is het meteen de grootste stad van Denemarken.

De binnenstad van Kopenhagen is ruim van opzet en heeft door de vele fietspaden en fietsende Denen een bijna Nederlandse feel. Daarnaast bevinden de meeste Kopenhaagse hotspots zich op loopafstand van elkaar en kun je er nog lekker shoppen ook. De meeste monumentale panden dateren uit de 17e eeuw en zorgen daarmee voor veel eye candy voor architectuur liefhebbers.

Wij legden ki-lo-meters (écht) af te voet, genoten van een fijn lentezonnetje, aten heerlijk bij fijne restaurantjes, ontdekten dat de Kleine Zeermin écht heel klein is en vermaakten ons dus prima. Er is echt zoveel te doen in Kopenhagen!

Wat fijne herinneringen en een paar nog niet eerder gepubliceerde foto’s van onze stedentrip Kopenhagen.

Herinneringen aan Kopenhagen

Kopenhagen memories Christian Andersen Kopenhagen memories Gammel Strand  Kopenhagen memories Kopenhagen memories - flowers - Watzijzegt.com

Heb jij toevallig ook Kopenhagen memories? Please share!

Volg @watzijzegtcom op Bloglovin‘ en mis geen blog updates meer! #bloglovin
Foto’s: eigen bezit

eacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: