Lower Manhattan staat weer volledig op de kaart!

Goedkoop naar New York: hoe ga je goedkoop op reis naar New York City?

New York is een stad die je een keer gezien moet hebben, aldus mijn bescheiden mening. Ik ben dan ook niet de enige die enthousiast is over deze wereldstad. Maar hoe ga je nu goedkoop naar New York? Goedkoop op reis naar New York moet lukken met deze tips!

Goedkoop op reis naar New York

Aangezien deze stad erg populair is bij toeristen zijn de prijzen van hotels, restaurants en musea relatief hoog. Wanneer je budget niet zo hoog is en je toch naar New York wilt gaan, kan dit prima. Er zijn namelijk genoeg wijken waar de prijzen een stuk lager liggen dan in bijvoorbeeld Manhattan.

Kies je verblijfslocatie in NY

De stad New York bestaat uit 5 wijken, of boroughs: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Staten Island en Queens. Er is veel te zien in de stad – je kunt bijvoorbeeld naar de Empire State Building voor een geweldig uitzicht (of nog beter: naar Top of the Rock op Rockefeller Center voor een geweldig uitzicht op het Empire State Building!).

Of bezoek een van de vele musea als het Museum of Modern Art, het Guggenheim en het American Museum of National History.

Lees ook mijn New York City Guide voor meer info over de verschillende wijken in New York

Bezoek het Guggenheim Museum in New York

De goedkoopste maanden om New York te bezoeken zijn de eerste maanden van het jaar, vanaf de tweede week van februari tot aan Pasen.

Korting met de New York CityPASS

Wanneer je van musea houdt en je niet al te veel geld kwijt wilt zijn voor een bezoekje aan een van de musea in New York, dan biedt de official New York CityPASS goede uitkomst. Deze kaart zorgt ervoor dat je met fikse korting zes van de belangrijkste musea van New York kunt bezoeken. Ook krijg je met deze kaart een goede korting als je naar Ellis Island wilt, waar het Vrijheidsbeeld staat.

Vrijheidsbeeld, NYC, USA

Wanneer je een goedkope overnachtingsplek zoekt, kun je bijvoorbeeld voor een B&B kiezen maar er zijn ook goedkopere hotels te vinden buiten het centrum. Zo zijn er een groot aantal betaalbare en goede hotels in Brooklyn te vinden. Je kunt met de metro vanuit daar naar de bezienswaardigheden trekken.

Metro in New York

Het reizen met de metro in New York is de goedkoopste manier om je te verplaatsen tussen a en b. Uiteraard kun je als het echt nodig is kleine stukjes met de taxi afleggen. Een taxirit in het centrum is altijd relatief duur.

Subway in New York City

Lekker eten in New York

In New York vind je in principe op elke straathoek wel een eethuis of restaurant. Het aanbod is zo groot dat er altijd goedkopere restaurants te vinden zijn. Omdat New York bestaat uit vele culturen zijn er ook verschillende keukens te vinden. Zo vind je altijd een restaurant naar je eigen keuze en smaak. Uiteraard kun je ook genieten van een lekkere hotdog bij een van de vele hotdog tentjes.

Lees ook: 7 hotspots in New York

Vluchten vergelijken New York

Vanuit Nederland kun je het beste via een goedkope vlucht reizen vanaf Schiphol. Bij verschillende vergelijkingssites (denk bijvoorbeeld aan momondo of andere website scanners) is de kans groot dat je een goedkoper ticket vindt voor een retourtje New York City.

Er zijn regelmatig aanbiedingen te vinden die de prijs van de reis nog aantrekkelijker maken. Je kunt dan ook voor een prima prijs een weekendje naar New York. Wat houd je eigenlijk nog tegen om naar New York te gaan?

Meer lezen over New York City?

Deze blogartikelen geven je inspiratie voor een heerlijk bezoek aan NYC:

Heb jij nog budget tips om goedkoop op reis naar New York te gaan?

Foto’s via Unsplash

Dit wil je wellicht ook lezen
Doen op Coney Island in Broolyn, New York

NYC: Dit wil je doen op Coney Island

Coney Island, een plek die veel mensen ongetwijfeld van naam kennen, is het iconische en kleurrijke schiereiland van New York City en de perfecte plek voor een zomers uitstapje wanneer je…