Overnachten in Frankrijk: Hotel La Source Bleue in Frankrijk

Overnachten in Frankrijk: Hotel La Source Bleue in Frankrijk

Hôtel Restaurant La Source Bleue in het hart van de Franse Champagne streek is een lieflijke én luxueuze plek om de nacht door te brengen. Of liever meer want het is echt goed vertoeven hier!

Hotel La Source Bleue in Frankrijk

Een schattige cottage annex hotelletje, prachtig gelegen naast een riviertje en een azuurblauwe bron waar je direct uit kunt drinken, omringd door bossen in een landelijke omgeving. Zie jij het al voor je? En zou je niet dolgraag in zo’n cottage willen slapen? Dat kan!

Hotel Restaurant La Source Bleue ligt in het Franse Gudmont Villiers sur Marne, een paar kilometer ten noorden van Chaumont. Het driesterrenrestaurant opende in 1996 en is sindsdien een bekende gastronomische trekpleister. Om gasten meer te kunnen bieden dan alleen een goede maaltijd zijn er elf hotelkamers én een ‘suite’ cottage bijgebouwd, compleet met keukentje, woonkamer en jacuzzi.

Het restaurant-hotel dankt haar naam aan de knalblauwe bron die naast de voormalige watermolen ligt. Het water uit de bron wordt gebruikt in het hotel en stroomt er zelfs uit de kraan. Bijzonder en lekker!

Overnachten in Hôtel La Source Bleue

Het hotel heeft twaalf suites met een balkon of terras. Ik sliep in een heerlijke kamer met uitzicht op de groene tuinen en de bron. ‘s Ochtends hoor je weinig anders dan stilte en een enkele vogel die vroeg wakker is.

Daarnaast kun je overnachten in Clara House, een charmante cottage naast het hotel die oorspronkelijk stamt uit de 18e eeuw. Het elegante appartement is comfortabel ingericht en heeft naast een heerlijke lounge op de begane grond een slaapkamer en badkamer met uitzicht op de omringende tuin op de eerste verdieping.

Overnachten in Frankrijk: Hotel La Source Bleue in Frankrijk
Overnachten in Frankrijk: Hotel La Source Bleue in FrankrijkOvernachten in Frankrijk: Hotel La Source Bleue in Frankrijk

Dineren in het restaurant van La Source Bleue

Genieten van een uitgebreid ontbijt met vers gekookte eitjes, croissants, gerookte zalm of uitgebreid tafelen met de moderne cuisine van chef-kok François Thuillier, een van de ruim 300 wijnen en een heuse kaasbar. Nom!

Overnachten in Frankrijk: Hotel La Source Bleue in Frankrijk

Heerlijk hotel in het bos

Het hotel ligt in de Haute-Marne regio en wordt omringd door bossen en 5 ha natuurschoon. Wil je de rust van het prachtige terrein verlaten, is er dus genoeg te verkennen in de omgeving. Pak de fiets en verken de omgeving, bezoek het Château de Voltaire in Cirey-sur-Blaise, het nabijgelegen Lac du Der of ga vliegvissen.

Meer zin in ontspanning? Dan kun je zelfs een Ayurvedic massage met organische producten boeken. Het hotel organiseert daarnaast regelmatig piano bars en thema avonden. Genoeg mogelijkheden voor een paar dagen genieten in de Franse Champagne-Ardenne dus.

Zelf overnachten in La Source Bleue Hotel-Restaurant

De twaalf hotelkamers zijn stuk voor stuk comfortabel, modern ingericht en voorzien van fijne bedden en een prachtige badkamer. Mét rain shower of bad, fijn! Prijzen per nacht beginnen bij €75 per nacht, ontbijt niet inbegrepen.

Zelf overnachten in La Source Bleue? Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor meer informatie en reserveringen.

Meer lezen over Frankrijk? Lees ook deze artikelen eens:

Wat is jouw favoriete hotel in Frankrijk?

9 reacties
  1. Het ziet er enorm idyllisch uit! Echt een aanrader als ik het zo eens bekijk. En natuurlijk is lekker eten en drinken nooit een straf ;)

  2. Wat een heerlijke plek Natas! Het ziet er zo rustig en kalm en mooi uit. En dat water! Volgens mij zat je wel op je plek daar in Champagne. Leuk.

    1. Ik heb een goeie tijd gehad inderdaad: mooie spots ontdekt, en heerlijk gegeten. En gedronken, want niet voor niets in de Champagne-Ardenne ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen