Cruise Travel? Yes please!

Nog maar een paar weken geleden maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen cruise travel. Aan boord van de Norwegian Getaway ontdekte ik dat er van dat stoffige imago dat al jaren aan cruises hangt, eigenlijk niet meer zoveel waar is. Het schip was groot, luxueus ingericht en belangrijker, had alles te bieden voor een heerlijke & comfortabele vakantie. Enige nadeel: in januari varen op de Noordzee is koud!

Cruise Travel? Yes please!

Ik heb genoten hoor, aan boord van mijn cruise to nowhere over de Noordzee. Het stelde mijn beeld van cruises in elk geval ten gunste bij. Zo waren er tijdens de inaugurele vaart van de Getaway veel mensen van mijn leeftijd, die het allemaal prima naar hun zin (b)leken te hebben. Wat spetterende shows, cocktailbars en een funky disco zorgden al snel voor prima sfeer en vermaak voor de jongere garde.

Maar bij een ijzige wind je badjas uittrekken om in een jacuzzi op het bovendek te springen is niet optimaal. Dat zou ik dan ook graag nog een keertje overdoen in een tropisch klimaat. Maar er zijn natuurlijk meer bestemmingen om heen te varen, naar de Caribbean of Australië bijvoorbeeld. Tegen deze cruise travel bestemmingen zou ik zeker geen nee zeggen!

Costa Rica

Dat van Costa Rica bijvoorbeeld. Genoeg vakantie cruises die je naar dit mooie en vooral zonnige land brengen op een van hun vaarroutes. Het is inmiddels heel wat jaartjes geleden dat ik er zelf aan oneindig prachtige stranden lag en ik zou het absoluut geen straf vinden om plekken als Samara opnieuw te bezoeken.

Costa Rica memories - Samara - Watzijzegt.com

Australië

Goed, het kost je twee maanden maar dan ben je wel letterlijk naar de andere kant van de wereld gevaren! Australië staat sowieso hoog op mijn reiswensenlijstje na mijn vorige bezoek. In de haven van Sydney zag ik ooit de ms Volendam liggen. Toen al droomde ik even weg over hoe het zou zijn aan boord van zo’n gigantisch schip.

ms Volendam in Sydney - Watzijzegt.com 

Nu ik eenmaal aan boord ben geweest van een cruise, lijkt het me ook wel wat om meteen in één ruk door te varen naar Oz. Okay, misschien toch eerst vliegen naar Sydney en dan een cruise pakken die meteen Tasmanië of nog beter, Nieuw-Zeeland meepakt. Scheelt twee maanden varen maar pak ik wel twee fijne bestemmingen mee.

Caribbean cruises

Ultiem is natuurlijk een cruise langs Caribische eilanden! Exotische eilanden als St. Lucia, Barbados, Martinique… typische Pinterest bestemmingen (je weet wel, waar je oneindig plaatjes van op je virtuele bucketlist blijft pinnen) waar velen vooral van zullen dromen. Twee weken varen langs deze eilandjes zie ik ook wel zitten. Af en toe een tussenstop om de lokale cultuur op te snuiven en je benen te strekken, hoewel je daar op de meeste schepen genoeg ruimte voor zult hebben.

Overigens hoeven cruises helemaal niet per se naar tropische bestemmingen te gaan. Een cruise vakantie die ook nog even New York City, Port Canaveral in Orlando of zelfs het ijskoude Groenland of Noorwegen (op jacht naar het Noorderlicht!) meepakt, lijkt me ook helemáál niet vervelend.

Al voorzie ik met die laatste bestemming wel weer een jacuzzi probleem. Maar ooit zelf een cruise travel reis maken als toekomstige vakantiebesteding? Yes please!

Ben jij weleens op cruise vakantie geweest?

Geen sponsored story, puur enthousiasme!

5 reacties

  1. Ja, ik zou er ook niet moeilijk over doen haha. Ik heb bij Cruise Travel gewerkt dus veel voorbij zien komen. Maar de enige “cruise” die ik ooit deed is een dagtrip van Miami naar de Bahama’s :-)

    Oh nee, ik vergeet de Yangtze riviercruise nog! 4 dagen, 3 nachten.. Wel heel basis, met alleen Chinezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: