Wat te doen in Madrid (+dit kun je gratis doen in Madrid)

7x Last-minute stedentrips die je snel moet maken

Zin in een leuke stedentrip maar nog niks geboekt staan? Laat je inspireren door deze 7 last-minute stedentrips die ik ook wel wil maken dit jaar.

7x last-minute citytrips die je snel moet maken

Er zijn nog talloze steden die ik wel (weer) een bezoekje zou willen brengen. Niet specifiek in de herfst of winter, zoals ik eerder al uiteen zette maar gewoon, ergens dit jaar. Of volgend jaar dan, het heeft ook geen haast.

Deze zeven steden staan al lang op mijn lijstje voor een (last-minute) stedentrip!

1. Stedentrip Brussel

Brussel hoofdstad van België

Love it or hate it, dat hoor ik over Brussel. Schijnbaar is het een stad die je moet leren kennen. Ik kom eigenlijk veel te weinig bij onze zuiderburen en dat terwijl ik Gent en Brugge zo leuk vond! De Brussel uitdaging wil ik dan ook wel een keertje aan gaan.

2. Last-minute naar Madrid

Zo’n vijf, zes jaar geleden was ik al eens een weekendje in Madrid. Als je de stad vergelijkt met Barcelona ontbreekt hier een beetje een wow-factor.

Maar toch vond ik Madrid een heerlijke stad, want in tegenstelling tot ‘concurrent’ Barcelona voel je je hier een stuk minder toerist en is het veel makkelijker om je onder de Spaanse bevolking te mengen. Nog een bezoek aan deze stad lijkt me dan ook meer dan tof.

Lees ook: Wat te doen in Madrid (+dit kun je gratis in Madrid)

3. Malaga

7x citytrips - Malaga - Watzijzegt.com

Nog een Spaanse stad op het lijstje. Vorig jaar gaf Beleef Málaga in deze gastblog al 5 redenen waarom je Málaga zou moeten bezoeken. Zo kun je een cultuur boost opdoen in een van de 25 musea en natuurlijk authentiek Spaans eten.

Stuk voor stuk prima redenen om er zelf ook eens heen te gaan lijkt me zo!

4. Last-minute Londen

Ik was pas nog een paar dagen in Londen en oh wat wat het fijn! Deze Britse hoofdstad is misschien wel een van de tofste steden in Europa (en een stuk dichterbij dan de volgende stad op mijn lijstje).

Je bent er zo en er is altijd genoeg te doen om je dagen door te komen, of je nu fan bent van cultuur, winkelen of het lekkerste eten.

5. New York City

Tja, waarom ik hier nog eens naartoe wil, heb ik hier al meer dan eens uit de doeken gedaan. I love New York City!

Inmiddels ben ik al vier keer in deze wereldstad geweest en ondanks dat ik het de laatste keer wel even genoeg vond, begint het alsnog alweer te kriebelen. Waarom? Ik heb nog lang niet alle hotspots ontdekt, er zijn meer dan genoeg gratis dingen om te doen en ik ben gewoon fan. En zo kan ik nog wel meer redenen bedenken. New York City dus.

Een stedentrip New York City

6. Porto

Griekenland, Kroatië, Italië, Spanje… in de afgelopen jaren heb ik in deze landen in Zuid-Europa weleens vakantie gevierd. Hoog tijd dus om Portugal eens aan dat rijtje toe te voegen.

Havenstad Porto lijkt me daarbij een fijne stad om de Portugese cultuur eens op te snuiven. En te drinken natuurlijk.

7. Turijn

De afgelopen dagen hoorde ik meer dan eens Turijn vallen, waar in 2006 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Voorheen was het niet echt een aantrekkelijke stad maar schijnbaar staat het hier vol met barokke gebouwen, grote paleizen én moet je hier zijn om te genieten van koffie, chocolade en ander yummie slow food. Dat lijkt me wel wat!

Zo, dat zijn last-minute stedentrips die ik wel wil maken. Een aardig rijtje waar ik met gemak ook 14x, 33x of zelfs 100x van kan maken. Alsof mijn bucket list niet al lang genoeg is…

Meer lezen: 6x Bestemmingen waar je nog dit weekend heen kunt

Welke steden raad jij aan (of af) voor een last minute citytrip?

22 reacties
 1. Wat een fijn lijstje; hoop dat je ze allemaal (weer) kan bezoeken! Brussel moet je idd ontdekken, maar ik hou van die stad. Oh en Madrid is mijn grote liefde, wat een fijne stad. Voor mij staat dit jaar vooral Edinburgh op de lijst, vriendlief opzoeken, zo vaak mogelijk. Daarnaast gaat mijn zusje van Berlijn naar Barcelona verhuizen dus daar hoop ik ook heen te gaan. En terug naar Brussel. Hoop ik ;)

 2. Ik heb wel 100 steden die ik graag zou willen bezoeken, waar moet ik beginnen? :p ik heb ook nog geen concrete plannen, al denk ik dat londen in het voorjaar toch wel gaat gebeuren.

 3. De eerste 4 die je noemt heb ik bezocht en kan ik inderdaad aanraden. Van de rest van je lijstje zou ik vooral Porto willen bezoeken. Zelf heb ik qua steden Istanbul en Venetië bovenaan staan. Zowel Turkije als Italië 5 keer bezocht, maar de genoemde steden nog nooit!

  Een vraagje, off topic: ik werk met eigen foto’s, maar wil op mijn Travelblog tzt ook elders foto’s vandaan halen. De foto’s die jij hier geplaatst hebt zijn supermooi. Waar heb je ze van?

  1. Venetië ben ik ooit geweest, moest ik even aan wennen. In eerste instantie niet zo onder de indruk namelijk maar toen we eenmaal zonder kaart aan de wandel gingen was het eigenlijk best leuk.

   En foto’s vind ik via stock sites en via Flickr Creative Commons!

 4. Ah Brussel! De stad waar ik woon :-) Een raad, blijf weg van de typische toeristische plekken zoals Manneken Pis. Als je meer wil weten, contacteer me. Geen enkele Duitse stad in je lijstje?

  1. Doe ik zeker, dank je wel! Duitse steden staan ook zeker in mijn lijstje hoor maar wilde dit artikel beperken tot 7x, anders werden het er wel erg veel. Roep ook al jaren dat ik een keertje naar Berlijn wil en wilde niet in herhaling vallen :) Maar Berlijn & Keulen zijn twee van de Duitse steden die ik zeker nog eens wil bezoeken.

 5. Leuke plannen zeg! London staat ook echt op mijn lijstje voor dit jaar. New York wil ik ook wel een keer heen, lijkt me een erg bijzondere stad!

 6. Leuk! Ik ben zelf vorig jaar naar Milaan geweest en dat vond ik een hele leuke stad. Behalve bij de Dom is het niet zo heel toeristisch en kom je echt tussen de Italianen terecht. Er hangt een hele leuke en gezellige sfeer daar.

  1. Milaan is inderdaad ook leuk! Daar ben ik een jaar of tien geleden een keertje geweest denk ik… Misschien ook maar aan deze lijst toevoegen! 77x citytrips dan maar ;-)

 7. Mooie lijst! Citytrips zijn heerlijk <3. Londen en NYC hoop ik vurig dit jaar aan mijn lijst te kunnen toevoegen wat betreft reisjes. Berlijn kan ik natuurlijk aanraden ;). Maar zelf wil ik weer naar Hong Kong, wat geweldig is. Of misschien nu eens naar Japan… Ik heb hetzelfde als jij. Zodra ik er over na ga denken is die lijst ineens niet maar een paar steden lang, maar loopt hij zo op naar de 100 ;)

  1. Haha ik denk net al: het volgende artikel wordt 77x citytrips! ;-) Hong Kong ben ik ooit 17 uurtjes geweest, moet ik ook nog eens opnieuw doen en dan wat langer. Maar een stedentrip naar Hong Kong is ook wel weer een beetje prijzig. Net als NYC natuurlijk.

   Berlijn staat ook hoog op de lijst, wie weet! Laat het je zeker weten als ik die kant op kom.

 8. Hopelijk kan je ze alle 7 dit jaar bezoeken ;) Madrid, Malaga en Porto wil ik zelf ook graag heen.

 9. Leuke plannen en ik hoop dat je toch een paar leuke tripjes kunt gaan maken dit jaar……. In de States was ik ook geweest maar dat was weer veel veel te lang geleden. Londen is ook zo leuk! Gent bent ik talloze keren geweest tijdens de Gentse feesten! Zo gezellig met al die mensen van diverse culturen en mooie muziek, heerlijk eten en midden in de zomer! ;-) Spanje ben ik ook allang niet meer geweest. Ja als kind was ik veel in het buitenland.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen