Waarom ik geen hipster green vintage fashion blogger ben - Natasja

Waarom ik geen hipster green vintage fashion blogger ben

Bloggen over pas ontdekte lunchrooms en restaurants, verre reizen en favoriete pasta’s die uit mijn keuken komen, kan ik als de beste (of als laatste). En ja, ik heb me ook nog weleens schuldig gemaakt aan een verdwaalde hardloopsessie (vroegah dan) en vrolijk gekleurde smoothies. Maar met sommige hypes heb ik gewoon grandioos de boot gemist. Waarom ik geen hipster green vintage fashion blogger ben.

Waarom ik geen hipster green vintage fashion blogger ben

Lyrisch was mijn halve timeline erover. Maar… Ik heb nog nooit een aflevering gezien van Breaking Bad terwijl de serie inmiddels al is afgelopen! Over het missen van een hype gesproken. Dat geldt overigens ook voor Girls, Orange is the New Black, Suits, Homeland en menig andere populaire serie. De enige serie die recent mijn hart wist te winnen, is Hart of Dixie (zag je wat ik daar deed?) en die is eigenlijk al bejaard; verder kost het me al genoeg moeite om all time favorite ziekenhuisserie Grey’s Anatomy te blijven volgen.

Foto’s en recepten van bananenbroden vliegen me om de oren de laatste weken maarre, deze keukenkneus heeft nog nooit een bananenbrood gemaakt. En ik zie mezelf ook niet zo snel de keuken induiken om er wel een te maken. (Note: inmiddels wel een breakfast cake, eentje dan) Het lijkt me heerlijk hoor maar zoete baksels en mijn studentikoze keukentje zijn gewoon geen goeie combi – aldus de degene die ooit scones wilde bakken en in plaats daarvan een groot sconesbreekbrood uit de oven toverde.

Mijn grote neus en ik laten ons liever allerlei zoetigheden voorschotelen

Suikervrij is ook helemaal hot, net als clean eating en raw food. Het liefst allemaal gecombineerd in een lekker smakelijke clean raw no sugar fat food oh my goodie whatever notenbarreep of zo. Ik ben geen zoetekauw, drink al jaren geen suiker meer in m’n koffie en thee en heb een hekel aan de meeste frisdranken (waaaaaaarom drinken mensen cola?!) maar 100% suikervrij? Pff, die uitdaging sla ik ook gewoon lekker over.

30 days shred is nog zo’n gemiste-niet-gemiste hype. Het klinkt als een Tel Sell keukenmachine maar het is een dertig dagen durend fitness regime dat spectaculaire resultaten belooft. De laatste maanden spotte ik diverse bloggers (en collega’s) die hiermee hun vetjes wilden laten wegsmelten. Naast dat mijn knieën al beginnen te gillen bij het idee en mijn onderburen me waarschijnlijk zullen laten uitzetten, is er geen vezel in mijn lijf die zich geroepen voelt zich dertig dagen op rij te onderwerpen aan zo’n debiel sportprogramma. Dan maar een dikke reet.

Give me a head with hair, long beautiful hair, Shining, gleaming, streaming, flaxen, waxen

Modefanaten weten natuurlijk meteen dat OOTD staat voor outfit of the day. Nu hecht ik echt wel waarde aan hoe ik erbij loop, is mijn nagellak collectie bewonderenswaardig en ga ik ook niet zomaar ongeschminkt de deur uit maar hele blog posts wijden aan mijn beauty items en outfits? Mwoehahah! Nee, als je mij met outfit en al op de foto zet, krijg je dit soort foto’s… Geen gemiste roeping dus.

Kei-hip op Tiananmen Square, Beijing – en m’n haar is heel charmant naar de andere kant van m’n hoofd gewaaid :’)

Natasja Tiananmen Square

En hoewel ik de vintage inrichting en prachtig opgeknapte tweedehands pareltjes bij anderen soms echt jaloersmakend vind, staat mijn huis vooral vol met IKEA. En tweedehands meubelen met persoonlijke waarde, zoals de eettafel van mijn ouders waar ik mijn hele jeugd aan doorbracht. Maar om dat nu vintage te noemen..?

Wat ik dan wel ben? Een omniblogger? Mijn eigen niche? Allesbehalve een hipster green vintage fashion blogger in elk geval!!1!

64 reacties
 1. Hihi, ik kwam toevallig op dit oudere bericht terecht. Heb er smakelijk om kunnen lachen. Zo cool en grappig geschreven! Leuk!

 2. Ik ben hier voor het eerst! Wat ben jij leuk :-) Ik ben dol op niet -hipster green vintage fashion bloggers ;-) XXX

 3. Hahaha oooooh HEERLIJK dit. Mooi mooi!
  En heel herkenbaar. Lekker blijven wie en wat jij bent girl!

 4. Herkenbaar. Al m’n hele leven loop ik achter. Aussies kreeg ik van m’n broer toen iedereen alweer als gothic over straat liep en tot op heden heb ik ’50 shades of grey’ nog niet gelezen. Koken is aan mij ook niet besteed dus die super foods eet ik alleen als ze op het menu staan bij een leuk uitziend restaurantje. En dan nog kies ik vaak iets ‘aparts’. Ach ja, niet voor niets een rebel – altijd net even iets anders dan de rest :) Gelukkig ben ik niet de enige.

 5. Hahaha, ik zie ‘m nu pas, maar leuk! Ik schreef van de week ‘Helemaal into fashion?’ n.a.v. een fashionevent waar ik was. En ook al loop ik er echt niet stom bij, en ook al vind ik het ‘zien en gezien worden’ soms best heel leuk, het modegebeuren is gewoon niet mijn dagelijkse ‘ding’. ;-)

 6. Geweldige blog! Ik herken me er helemaal in. Voor mijn gevoel hobbel ik overal achteraan. En ach, dat bevalt ook best goed!

 7. Ik kwam dit toevallig tegen en ik ga je volgen juist omdat je dat allemaal niet bent. Hoera, een gewoon mens <3

 8. Haha, héérlijk! En helemaal mee eens! Ik schreef laatst ook zo’n post met waarom ik noooooit een beautyblogger zou kunnen zijn. Alleen bananenbrood is best wel erg lekker ;)

 9. Haha wat een leuk artikel!
  Ik kan me er wel in vinden. Alhoewel ik me wel schuldig maak aan (soms) gezond eten en kringloop spullen in huis (in combinatie met ikea offcourse).
  Ik voel me ook altijd zo’n totaal niet hippe blogger. Maar daar ben ik ook best wel blij mee ;).

 10. En jouw selfies dan??? ;-)
  Maar serieus: Wat hip(ster) is of niet hangt in grote mate af van je netwerk. Ik ben in elk geval blij dat ik mensen van zoveel verschillende achtergronden volg, dat er in mijn TL nauwelijks enige richting te ontdekken is.

 11. Ik dacht altijd dat ik een uniek sneeuwvlokje was, maar blijkbaar ben ik dus gewoon een hipster green vintage blogger :'(

  1. Je bent ook een uniek sneeuwvlokje met een überfijne blog!!1! Was ook geen pleidooi tegen andere blogs, alleen maar een blogje dat ik soms wel zo zou willen zijn maar het gewoon niet ben :)

 12. Haha, ach wat is hipster. Ik vind jouw blog in ieder geval altijd vernieuwend en voor mij is dat hipster, dat je juist die bijzondere plekjes weet! Dan maar geen extreme fitness (ik begin er niet aan) en ik ben dol op IKEA spullen, dus kom maar op met een blog over dat ;) Hele grappige, herkenbare blog.

 13. Geweldige post! En ik ben het met alles met je eens, met uitzondering van Suits! Die.moet.je.echt.zien! Heerlijke mannen, even knappe vrouwen en super strakke humor. Het sarcasme vliegt van je scherm af! Downloaden die hipster serie en neem daar een lekkere zak chips bij ipv een raw chocolate nut banana bread bar.

 14. Haha, wat een superleuk en heerlijk eerlijk, echt blog :-)! 10x beter dit dan blind achter de hypes aan lopen!!

 15. Wat enorm heerlijk herkenbaar! Nou, blijf ook maar van dat hipster-achtige af, want dat is toch veel leuker. Daarom lees ik je blog zo graag! Ik schrijf wel over green, maar niet met boerenkool en superfoods (man, ik weet amper wat het zijn) ik ga niet hardlopen want ik ga veel liever dansen (en ja yoga doen maar dat is zeker niet meer hip tegenwoordig?) of op een terras lekker wijntjes zitten drinken. Ik houd van reizen en van kleding (tassen en schoenen) maar ik zou me schamen als ik mijzelf constant op de foto zou zetten. Dat is niks voor mij!
  Kortom: Blijf lekker jezelf :)

 16. Oh! Ik heb nog iets ergers dan Breaking Bad niet gezien hebben: ik vind het gewoon geen toffe serie! Verder ben ik hier en daar per ongeluk vast heel hip, maar banenenbrood klinkt niet lekker.

  En bedankt voor het uitleggen van OOTD. Ik was er nog niet aan toegekomen het te googelen. ;)

  1. Whaha dat is juist nog mooier! ;D en graag gedaan, wilde het natuurlijk wel zo makkelijk mogelijk maken ‘voor mijn lezers’!

 17. hahaha supergrappig om te lezen, ik heb me toch aan een aantal hypes schuldig gemaakt moet ik eerlijk bekennen, maar een meeloper zal ik nooit worden. Ik ‘volg’ alleen een hype als ik er echt enthousiast van wordt! Gewoon als er een hype voorbij komt, doe ik er aan mee of niet.. ofzo.. haha ik weet ook niet waarom ik mezelf probeer te verdedigen ;). Hoe dan ook… wees je zelf en be proud of that!!!!

  1. Maar iedereen moet gewoon doen wat hij of zij leuk vindt hoor, hype of niet! Ik mis er alleen een hoop of haak een jaar later pas aan :)

 18. Erg leuk geschreven! Je blog ken ik verder nog niet, dus kan je nog niet indelen ;) Maar ik ga zeker even verder neuzen!

 19. Haha geweldige blog. Een en al herkenbaarheid. De enige hype waar ik me afgelopen tijd schuldig aan heb gemaakt is de smoothie. Om er vervolgens ook heel snel achter te komen dat het niets voor mij is.

 20. Dat vind ik net het beste, geen hipster bloggers! ik blog over alles, daag mezelf uit en geniet van het blog leven :)

 21. Haha, briljant! Ik ben ook niet hip, groen, verantwoord of altijd goed bezig, dus: niet-hipsters unite :’)

 22. Haha leuk geschreven. Ik geloof dat ik ook geen hipster blogger ben, want ik heb al die dingen ook nog nooit gedaan/gezien.

 23. Hahaha, oooh… ZO herkenbaar! Ik heb smoothies nooit begrepen, kijk nog steeds herhalingen van Will & Grace (gewoon hilarisch!) en heb ook die hele ‘snor mania’ nooit helemaal begrepen… waarom zou je met een zwart papieren snorretje op een stokje gaan rondlopen? Vandaag heb ik een blauwe polkadotjurk aan… niet verder vertellen (is namelijk ook al jaren niet meer hip) ;-)
  Groetjes,
  Esther.

 24. “Allesbehalve een hipster green vintage fashion blogger in elk geval!!1!”

  And I love it :-). Ga zo door!

 25. Haha….ik weet bij de helft niet waar je t over hebt ;). Bananenbrood ken ik wel en heb ik vier jaar geleden eens gebakken. Ik ben gewoon trendsetter ;).

 26. Heel herkenbaar. Mijn inrichting komt niet verder dan zwart en wit (want dan matcht dat tenminste met elkaar), met boerenkool heb ik geen liefdesrelatie, en ik voel ook weinig behoefte om honderden euro’s uit te geven aan designertassen. Ik neig zelf altijd net iets meer naar blogs die met mijn Bridget Jones-achtige huishouden overeenkomen, maar soms is er niets heerlijkers dan wegzwijmelen bij een perfect ingericht huisje en designerkledingkast :-) (en daarna weer een vieze sok onder het bed vandaan vissen)

  1. Heerlijk wegdromen bij mooie interieurs vind ik ook heel fijn! Om vervolgens weer back to reality de speelgoedmuizen uit m’n bed te vissen en de kattenharen door de kamer te zien vliegen :’)

 27. Meid het geeft toch helemaal niets!
  Je moet gewoon wat jij wilt en wat je leuk vindt!
  Ik vindt dit een leuk art. om te lezen!
  Maakt niets uit waar je wat hebt gekocht!
  Dat maakt het ook weer zo speciaal en je geeft er je eigen twist aan.
  Ga gewoon zo door….. ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

Over mijn leven als chaoot

Mijn eettafel is een bonte verzameling van papieren, camera’s en opladers, mijn wasgoed ligt verspreid over drie kasten en nog meer wasmanden en als ik mijn sleutels niet in de…
Juni in beeld 2020

Juni in beeld: van kattenkwaad tot zomerse terrasjes

Hallo zomer en hallo hitte! Hallo festivals zat er dan helaas weer niet in afgelopen maand. Bloggen ook niet, vandaar dit verlate maandoverzicht. Beter laat dan nooit: een persoonlijke terugblik…