Dreaming of NYC: Chelsea Market

Doen in New York City: Bezoek Chelsea Market

Deze voormalige koekjesfabriek werd omgebouwd tot urban food court, shopping mall, kantoor- en tv productieruimte. De Chelsea Market in New York is sinds vijftien jaar dan ook een van de vele places to be voor foodies, hipsters & liefhebbers van leuke dingen!

Doen in New York: Chelsea Market

Het fotogenieke gebouw middenin het Meatpacking District werd volledig gestript en daarna prachtig opgeknapt met een rauw, industrieel tintje en is alleen daarom al een bezoekje waard.

Shop je favoriete gerechten (van biologisch en vegetarisch tot fat & gluten free) in de vele food stores of geniet van een verantwoorde en vooral smakelijke lunch in een van de lunchspots als Amy’s Bread die je er kunt vinden. Wijn, kaas, koffie, cheese cakes… wat je ook zoekt, je kunt het vast vinden in een van van de bijna 40 stores die Chelsea Market inmiddels huist. Ook fashionistas kunnen hier terecht trouwens: er worden regelmatig zeer populaire sample sales georganiseerd!

Sinds deze week heeft de beroemde Artists and Fleas Design and Vintage Market uit Williamsburg trouwens een vaste plek in Chelsea Market. Ik zeg, wanneer mag ik weer?

Chelsea Market

75 9th Avenue (Between 15th and 16 Streets), New York, NY 10011

Dreaming of NYC: Chelsea Market
Dreaming of NYC: Chelsea Market
Dreaming of NYC: Chelsea Market

Jaarlijks bezoeken ruim 6 miljoen mensen deze neighborhood market. Ik ben dus niet de enige fan!

Zelf ook een keertje shoppen en je ogen uitkijken hier? Dat kan van maandag tot zaterdag tussen 7 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds en op zondag tussen 8 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds.

Meer lezen over New York City?

Check dan ook deze blog posts eens:

Zelf naar New York City? Hotelkamers in NYC boek je onder meer hier.

Heb jij de Chelsea Market weleens bezocht?

12 reacties
    1. Wat gaaf! Ben je er al eens eerder geweest? Ik schreef er al veel vaker over hier, supertoffe stad dus veel plezier vast!

  1. Mijn beste vriendin zit NU in het vliegtuig naar NYC en als ik haar was dan zou ik zoooo gaan! Ik ben een tikkeltje jaloers – want oh wat zou ik graag zelf in het vliegtuig zitten nu – maar het is zo gaaf voor haar om de stad eens te bekijken. Ik zal deze post meteen naar haar whatsapp sturen!

  2. Ik heb hem nog nooit bezocht, maar toevallig wel net een bericht over op mijn site gezet! Leuk hoe je er dan overal ineens meer over gaat lezen. Die vintage market toevoeging klinkt helemaal top. NY staat hooooog op mijn verlanglijstje, hopelijk volgend jaar!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Bistro Mathilda Oostende

Hotspot: Bistro Mathilda Oostende

Bistro Mathilda Oostende is een familie-gerunde bistro aan de rand van het bekende Leopoldpark, op loopafstand van het Casino-Kursaal. Een restaurant dat je zeker niet voorbij moet lopen wanneer je zoekt…