Hotspot: Marco Pierre White Steakhouse Newcastle

4 culinaire hotspots in Newcastle

Terwijl het uitgebreide Newcastle report nog in de maak is, trakteer ik jullie wel vast op een overzicht van 4 culinaire hotspots in Newcastle. In tegenstelling tot wat veel mensen ongetwijfeld denken, kun je in deze Engelse stad namelijk prima eten. En drinken, want het blijft natuurlijk wel een Engelse havenstad. 

4 culinaire hotspots in Newcastle

Newcastle heeft restaurants voor elk budget. Voor budget opties rond £8 tot £15 kun je het beste je heil zoeken in de buurt van het Centraal Station en de Quayside of kies voor een takeaway meal. Rond Bigg Market vind je veel goedkope Italiaanse, Indiase, Griekse en zelfs Libanese restaurantjes waar je tijdens happy hours nog geen £10 betaald voor een drie-gangen maaltijd.

Meer geld te besteden? Dan ben je bij deze hotspots vast op je plek.

1. Cafe Royal

Een mini terrasje buiten in de zon terwijl binnen een vitrine vol huisgemaakte taarten, quiches en sandwiches liggen te wachten tot ze op je bord belanden. Cafe Royal is de ultieme spot voor een afternoon tea in een moderne setting. Wij kozen voor onze lunch een grilled chicken sandwich maar je kunt er er ook terecht voor ontbijt, brunch en zoals gezegd, afternoon tea of een lekker wijntje.

8 Nelson Street, Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear NE1 5AW

2. Panis

In dit populaire Italiaanse restaurant vind je jezelf tussen de locals die net als jij genieten van de Sardiniaanse authenticiteit van dit familierestaurant.

61-65 High Bridge, Newcastle upon Tyne, Tyne & Wear NE1 6BX

3. Marco Pierre White Steak and Grill

“We have booked a table for you at Marco Pierre White Steakhouse and Grill. Dé Marco Pierre White die ik ken uit Masterchef Australia?! Doe ik toch zomaar mijn allereerste celebrity chef ervaring op in Newcastle! Marco stond die avond zelf niet in de keuken natuurlijk maar het eten smaakte er niet minder om. Het restaurant is gevestigd in boutique Hotel Indigo en heeft een strakke maar informele uitstraling. De bediening is attent, de wijn rijk en het eten heerlijk!

Heerlijk uit eten bij Marco Pierre White's restaurant in Newcastle

Het restaurant richt zich op betaalbare luxe en dat is merkbaar. Onze glazen zijn nooit leeg en we smullen van onze visgerechten die ook in dit steakhouse prima vertegenwoordigd zijn. Aanraders: mijn Smoked Haddock (schelvis) with Poached Egg, New Potatoes & Beurre Blanc, de Fillet of Sea Bass met Saffron, Chorizo, Lemon & Chilli Butter Sauce en niet te vergeten de sharing dessert plate waardoor je kunt genieten van een bord vol Engelse toetjes toppers (but for the rice pudding, ugh) en verse aardbeien. Yum.

2-8 Fenkle Street, Newcastle upon Tyne, NE1 5XN

4. The Centurion

There are no strangers in the Centurion Bar, only friends you haven’t met yet.

Een tikje corny maar pub liefhebbers zullen zich prima thuisvoelen in The Centurion, dat door The Observer werd uitgeroepen tot meest indrukwekkende waterhole van Newcastle. De pub werd gebouwd in 1893 als wachtruimte voor eersteklas passagiers en is inmiddels miljoenen waard. Prima plek om een pint te drinken dus.

Central Station, Neville Street, Newcastle NE1 5DG

Heb jij nog culinaire tips in Newcastle?

4 reacties
  1. Oooh, ik ga over een paar weken naar Newcastle! Deze bookmark ik dus even ;-)
    Nog meer tips zijn welkom hoor!!

    1. Leuk! Ga je ook met de boot? En heb je al een programma? Mijn uitgebreide verslag volgt hopelijk binnen een paar dagen! Al was het zo’n kort bezoekje dat we in Newcastle zelf verder alleen geshopt hebben ;-)

  2. Ja lekker! Ik ben dol op goede tips. Ik ben nog nooit in Newcastle geweest, dus deze zal ik proberen te onthouden.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: BioMio Kopenhagen - Watzijzegt.com

Hotspot: BioMio Organic Bistro Kopenhagen

Biologisch restaurant BioMio in Kopenhagen is gevestigd in een voormalig slagerij pand. Deze Deense hotspot serveert seizoensgebonden gerechten, volgens een 100% biologisch principe maar vooral ook gezond én lekker.