5 populairste Nederlandse steden

Nu voor de meeste mensen de zomervakantie weer voorbij is, komen ook de lijstjes & cijfers weer om de hoek kijken. Nederlandse kust en zuiden blijken het meest in trek onder mensen die bij de stedentrip-aanbieder een weekendje weg boekten. Niet verrassend dat Den Haag en Maastricht de top 5 populairste Nederlandse steden aanvoeren dus.

5 populairste Nederlandse steden

Uit boekingsresultaten van Weekendjeweg.nl blijkt bijvoorbeeld dat veel Nederlanders bij een stedentrip in eigen land het liefst naar de Nederlandse kust of richting het zuiden van ons land trekken. Zon, strand, vlaaien & winkelen blijken aantrekkelijke eigenschappen voor stedentrip-bestemmingen. Weekendjeweg zette de 5 populairste Nederlandse steden volgens hun boekingen op een rijtje.

1. Den Haag

Populairste Nederlandse steden - Den Haag

Op nummer 1 staat Den Haag: maar liefst 10% van de vakantiegangers bezocht de stad om daar te genieten van stad én strand. Verrassend, wat mij betreft dan.

Hoewel ik er vroeger nog vrij regelmatig kwam, moet ik tot mijn schande bekennen dat het er de laatste jaren nog maar nauwelijks van komt. Dat ligt vooral aan de afstand. Zonde, want alleen al voor de high tea van Hotel Des Indes is een bezoekje aan Den Haag de moeite waard!

2. Maastricht

Populairste Nederlandse steden - Maastricht
Populairste Nederlandse steden - Maastricht

Op de tweede plek staat Maastricht (6%). Dat kan ik me dan weer prima voorstellen: ik bracht de afgelopen jaren regelmatig een bezoek aan bourgondisch Maastricht, met talloze terrasjes, fijne restaurants als Witloof en TaartZaak voor zoetekauwen, en vermaakte me altijd meer dan goed tijdens deze stedentripjes.

3. Noordwijk

Badplaats Noordwijk (4%) staat op de derde plaats in het rijtje. Maar liefst 13 kilometer badstrand vormen een aantrekkelijke weekendbestemming voor veel Nederlanders. Ook ik bracht hier vroeger als tiener vele weekenden tijdens schooluitjes en weekendjes weg met vrienden. Maar goed dat daar geen digitale foto’s van zijn, kuch.

4. Rotterdam

Onze eigen wereldstad met heuse skyline Rotterdam volgt met 3%. Bomvol hotspots (check vooral de blogs van Lin en Jolien voor de nieuwste spots), moderne architectuur, toonaangevende musea en genoeg winkels om te shoppen tot je erbij neervalt.

Cruise to Nowhere afvaart Rotterdam Erasmus - Watzijzegt.com

5. Valkenburg

Pittoresk Valkenburg sluit met 2% de lijst af. Dit Limburgse stadje trekt de aandacht van vele vakantiegangers met haar grotten, ruïnes, rodelbanen en het casino en eindigt daarmee op de vijfde plek.

Reiziger als ik ben, heb ik al deze steden de afgelopen jaren allemaal minimaal één en soms veel vaker bezocht. En daar blijft het vast niet bij. Ik heb nu al zin in om nieuwe trips te plannen!

Hoeveel kun jij er afvinken?

Bron: Weekendjeweg.nl

eacties

  1. Ik ben in alle plaatsen geweest, Den Haag en Maastricht vind ik prachtig. Echter ik vind dat dit lijstje toch een beetje eenzijdig is. Waar zijn de mooie plaatsen in het Noorden (Groningen) en Oosten (Arnhem, Enschede)? Verder is Eindhoven ook een hidden gem.

    1. Eensch! Het lijstje is inderdaad wat eenzijdig maar dat komt omdat ‘ie is samengesteld uit de plekken die het meest geboekt worden (via weekendjeweg dus). Meer toeristen naar het noorden en oosten dus! ;-)

  2. Ik vind Den Haag suuuuperleuk, maar inderdaad, waar is het charmante Utrecht? Ben zelf ook wel eens een weekendje in Noordwijk geweest, maar echt denderend vind ik het niet. Dan ga ik liever naar een van de eilanden :).

  3. Op nummer 1 staat onze hoofdstad..? Sinds wanneer is Den Haag onze hoofdstad? of begrijp ik het verkeerd, haha! Maar wel heel leuk post! Ik ben in Maastricht geweest, echt hele leuke stad! Het stadje Veere, vlakbij Middelburg vind ik ook heel leuk!

  4. Ik kan ze allemaal afvinken, ik was afgelopen zaterdag zelfs nog in Den Haag en wij hebben vrienden in Den Haag en Maastricht wonen – de nummer 1 en nummer 2! Wij kunnen dus regelmatig van deze leuke steden genieten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: