5 tekenen van een snapshot verslaving

Hallo, ik ben Natasja en ik ben snapshot verslaafd. En nu allemaal in koor: Hallo Natasja! Goed, verslaafd is wellicht een tikje overdreven maar als social media fanaat en blogger ben ik toch redelijk vergroeid met mijn telefoon.

5 tekenen van een snapshot verslaving’s

Nachts zet ik weliswaar het geluid op stil maar het is toch vaak het eerste wat ik ’s ochtends zie en het laatste voor ik mijn ogen sluit. Daarnaast maak ik bijna dagelijks foto’s van, tja, waarvan eigenlijk niet? 5 tekenen van een snapshot verslaving.

Alles moet worden vastgelegd

Uitgebreid gekookt en een mooi opgemaakt bord eten voor je neus? Eerst een foto, hoeveel honger je ook hebt. Op een festival? Vooral even een welfie met vriendinnen. Geen moment gaat voorbij zonder dat je het vastlegt op beeld.

Je baalt als je niet snel genoeg bent

Hoe snel je ook bent, je mist toch nog weleens een moment dat je dolgraag in een foto had willen vastleggen. Meer dan eens heb ik fotomomenten gemist omdat ik niet snel genoeg mijn telefoon uit m’n tas haalde, de cameramodus niet op tijd aan had of mijn photo subject (vaak een kat) er alweer vandoor was. Balen!

Instagram is je grootste vriend & vijand

De ideale plek om je snapshots te delen en die van anderen te bekijken, is natuurlijk Instagram. Foto’s schieten, de perfecte filter kiezen en delen maar!

Nadeel is soms natuurlijk wel wanneer je foto niet precies in een vierkant te vangen is, die fantastische foto maar een paar likes krijgt en je achteraf toch liever een andere filter had gekozen.

 

Je kiest je telefoon op camera

Tegenwoordig kun je elk jaar of elke twee jaar wel een nieuw toestel bij je abonnement uitzoeken. En hoewel een sim-only abo een stuk voordeliger zou zijn, kies ik toch bijna altijd voor een nieuw toestel. De camera is daarbij steeds vaker mijn belangrijkste vereiste.

Mijn vertrouwde HTC heeft bijvoorbeeld een betere front camera dan achtercamera en werd door velen zelfs al selfie cam van het jaar genoemd, maar is inmiddels ook alweer even oud. De gloednieuwe Galaxy Note 4 met 16-megapixel-camera is misschien wel mijn volgende toestel. Alles voor de beste snapshots!

Selfie stick FTW!

Niets gaat je te ver voor de ideale snapshot, zelfs een selfie stick niet! Ik bedoel, je moet iets over hebben voor de perfecte selfie of die perfecte foto met al je collega’s of vrienden in beeld, toch?

Herken jij je in een van deze tekenen?

5 reacties
  1. Ik herken het wel, ik vermoed dat ik ooit mijn oude trouwe iPhone 4s ga inruilen voor een 6, betere frontcamera is toch wel nodig, voor alle selfies met mijn kat!

    1. Hahahah! Ja dat ken ik! Hoewel veel van mijn vriendinnen juist erg blij zijn als ik m’n telefoon juist links laat liggen ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Oktober in beeld

Oktober in beeld: de grote verhuizing

Terwijl november inmiddels alweer een week oud is, kijk ik nog een keer terug op oktober. De maand waarin een hoofdstuk afgesloten werd en een nieuwe begon. Een persoonlijke terugblik…

December in beeld: fijne feestdagen

En toen was ook de laatste maand van het jaar alweer aangebroken én voorbij. Een maand vol feestelijkheden en fijne dagen. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s:…