3x heerlijke hotspots in Leuven

3 heerlijke hotspots in Leuven

Ga jij binnenkort uit eten in Leuven en zoek je nog een leuk restaurant? Ik ontdekte drie heerlijke hotspots in Leuven voor je.

3 heerlijke hotspots in Leuven

Als je ergens voor naar Leuven moet, is het wel voor het uitgebreide gastronomische aanbod dat deze Belgische stad te bieden heeft. Van studentententjes en burgerrestaurants tot bistro’s en alles wat er tussenin zit, je vindt het er wel.

Huis der Burgers

Dankzij Foursquare ontdekken we Huis der Burgers, een burgerrestaurant om de hoek van ons hotel. Er wordt gewaarschuwd voor drukte en uiteindelijk blijken we net voor de grote bups binnen te zijn gelopen.

Huis der Burgers is geliefd bij velen en dat is niet verrassend. Het interieur is hip, het personeel vriendelijk. De kaart telt 12 verschillende betaalbare burgers – van rund tot zalm en vega – met frietjes die binnen no time voor je neus staan. Aanrader, ook voor de lunch!

Leuven-Huis-der-Burgers-interieur

Huis der Burgers is van maandag t/m zaterdag geopend van 11:30 – 15:00 uur en 17:30 – 22:30 uur, zondags gesloten.

Tiensestraat 26, Leuven
www.huisderburgers.be

Coffee Cup

Per toeval stuiten we op Coffee Cup, een klein hoekzaakje aan de Bondgenotenlaan, middenin het centrum van Leuven. Een uitgebreide kaart met ruim aanbod aan koffie & thee, verse muffins en taartjes en smoothies. Voor de hartige trek kun je ook los gaan op soepen, bagels (altijd goed) en salades.

Hotspot: Coffee Cup LeuvenHotspot: Coffee Cup Leuven

Coffee Cup is van maandag t/m vrijdag open van 08:00 – 18:00 uur, op zaterdagen van 09:00 – 18:00 uur.

Bondgenotenlaan 12, 3000 Leuven
www.coffeecupleuven.be

Julia & Elias

Even staan we voor een dichte deur als we vlak voor zevenen aankomen bij Julia & Elias. Maar al snel worden we binnengelaten en zit het restaurant propvol. De bistro werd vernoemd naar de overgrootouders van de eigenaren en dat is duidelijk terug te zien in het interieur. Overal waar je kijkt, hangen oude foto’s, brieven en zelfs een oude fiets aan het plafond.

Je kunt kiezen voor een drie- of viergangen diner. Wij gaan voor drie en worden vervolgens getrakteerd op een mi-cuit van tonijn, gevolgd door een overheerlijke roodbaarsfilet en tussenribstuk. Het toetje laat even op zich wachten (logisch, als later blijkt dat het niet doorgeslagen is) maar als we het eenmaal voor onze neus krijgen, zijn we dat snel weer vergeten.

Julia & Elias is niet goedkoop maar je krijgt er een heerlijke avond (lang) tafelen voor terug!

Busleidengang 6d (steegje op de Vismarkt), 3000 Leuven, +32 16 88 37 99
www.juliaenelias.be

Welke hotspots kun jij aanraden in Leuven?

Lees ook: 5x Doen in Leuven (een city guide)

15 reacties
  1. Ik ben nog niet in Leuven geweest, maar dankzij jou weet ik waar ik prima kan eten. Vooral de eerste 2 spots lijken me echt heerlijk! :-)

  2. Leuke hotspots! België is sowieso een leuk land om af en toe een uitstapje naar te maken! Vooral de slagroom als je een cappuccino besteld is grappig :)

  3. Ik kom vrij regelmatig in Leuven en er zijn inderdaad zoveel lekkere restaurants. In de Muntstraat zit de burgerbar Burger Folie, daar zie ik ook altijd een rij staan, maar ik moet er zelf nog steeds een keer gaan eten. Verder vond ik Kalypta erg leuk en The Loving Hut is lekker en budgetproof.

  4. Dat ziet er écht heel lekker uit, vooral de bagel, yum. Ik ben nog nooit in Leuven geweest, het lijkt me een toffe stad!

    1. Bagels zijn sowieso +10! Kan Leuven vooral aanraden in het voorjaar en zomer denk ik, ons weekend werd een klein beetje verregend jammer genoeg. Maar het is wel een fijne stad!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Uit eten bij Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Antwerpen heeft veel fijne plekken om te eten. Pasta Hippo Vino is er zo één: een restaurant met drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker…