8x Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

5x Handige reiswebsites die je echt moet bookmarken

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Ook op reisgebied speelt internet een grote rol. Deze handige travel websites mag je zeker niet missen bij het boeken van je volgende reis! Laat je inspireren en sla deze post op in je favorieten!

5x Handige travel websites

Als reiziger heb je eigenlijk helemaal geen reisbureau meer nodig: je kunt tegenwoordig alles rechtstreeks online boeken, van vlucht tot hotel en verzekering. Ik zocht een paar handige reis websites voor je uit die je zeker moet bookmarken in je favorites!

Foursquare

Handige reiswebsite: foursquare.com

Vast niet onbekend maar superhandig op reis: Foursquare. Ik gebruik vooral de app geregeld om in onbekende steden de leukste en vooral lekkerste adresjes in de buurt op te zoeken. Ook handig zijn de lijstjes die je kunt aanmaken per stad, om zo al je ontdekkingen op te slaan.

Met de Explore functie kun je bijvoorbeeld zoeken op specifieke winkels, restaurants naar smaak en andere plekken die je niet mag missen. Dankzij reviews van voorgangers weet je meteen of je op de goede plek zit. Zo ontdekte ik onder meer hotspots in New York en fijne restaurants in Londen en Leuven.

Homestay

Handige reiswebsite: www.homestay.com

Op zoek naar een vakantieadresje maar geen zin om alleen in een hotel te zitten? Via Homestay kun je onderdak bij mensen thuis boeken. Een stuk betaalbaarder en je hebt er meteen een host of twee bij die je de leukste insider spots van je bestemming kan laten zien.

Jet Lag Rooster

Handige reiswebsite: www.jetlagrooster.com

Net als ik ook altijd last van een jetlag wanneer je door verschillende tijdzones reist? Jet Lag Rooster kan weleens de oplossing zijn!

Geef drie dagen van tevoren je reisdetails door en Jet Lag Rooster maakt een persoonlijk slaapschema voor je om jetlag zoveel mogelijk te vermijden. Nog niet uitgeprobeerd maar dat ga ik bij mijn volgende verre trip zeker doen!

Sandemans New Europe

Handige reis website: www.neweuropetours.eu

Geen fancy website maar wel een handige is die van Sandemans New Europe. Deze organisatie biedt gratis toers aan door maar liefst 18 steden in Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Van Amsterdam tot Tel Aviv, reizigers kunnen gratis aansluiten bij ervaren lokale gidsen die meer dan de standaard bezienswaardigheden in elke stad laten zien.

Spotted By Locals

Handige reis website: www.spottedbylocals.com

Experience cities like a local

Local is het nieuwe trendwoord in reizen. Mensen willen geen grote massale toeristenstromen volgen maar liever kleinschalige en lokale ervaringen. Spotted by locals is dan ook de ideale website, met city guides en insider tips van locals uit maar liefst 62 verschillende steden, van ons eigen Amsterdam en Rotterdam tot Ljubljana en Sint-Petersburg.

Naast de website kun je ook een handige travel app downloaden. Ik ben fan!

Welke handigereiswebsites kun jij aanbevelen?

16 reacties
  1. De app van spotted by locals heb ik al eens geprobeerd, maar dan moet je betalen voor de steden waarvan je de tips wilt zien. Vind ik wel jammer. De website heb ik nooit bekeken, dus dat ga ik eens doen. Homestay lijkt me wel een keer interessant! Ik heb tot nu toe alleen hotels, resorts, Interhome en AirBnB geprobeerd.

  2. Spotted by locals gebruik ik inderdaad ook vaak, als app, maar verder niets van wat je noemt. Tripadvisor wel, en veel Google gewoon (images, maps en streetview!).

  3. Super handig! Van Jet Leg Rooster had ik nog nooit gehoord. Ga ik zeker eens uitproberen bij een volgende verre reis :)
    Eén van mijn favoriete reis websites is en blijft toch nog steeds Tripadvisor. Zo makkelijk!

  4. Ah kijk dit zijn nog eens handige tips! Ik heb niet deze sites, maar jouw artikel maar even gebookmarked;)

  5. Handig! Ik gebruik altijd Tripadvisor. Of de Lonely Planet. Zelf vind ik het ook altijd superleuk om bezoek dat bij ons komt wegwijs te maken door Bogotá en Colombia en hen kennis te laten maken met het echte leven hier :)

  6. Oooh wat handig! Helemaal nu ik bijna op vakantie ga. Jammer dat ze geen gratis tour van Istanbul hebben :( Daar ga ik in augustus heen en ik wil zoveel leuke activiteiten doen dat het allemaal een beetje duur wordt haha. Maar daar kom ik vast wel uit!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Vrijheidsbeeld, NYC, USA

6x Cliché bestemmingen die toch heel tof zijn

Reizen blijft een persoonlijke beleving en je bestemming afhankelijk van je eigen voorkeuren. Sommige bestemmingen worden zo vaak besproken dat iedereen er wel een beeld bij heeft, of ze er…