Uit eten bij Jullia & Elias in Leuven

Restaurant in Leuven: Julia & Elias Leuven

Op zoek naar een goed restaurant voor een avondje uitgebreid tafelen in Leuven? Dan is bistro Julia & Elias Leuven misschien je spot! Ik at er eerder dit jaar en werd blij verrast.

Hotspot: Julia & Elias Leuven

Ik noemde Julia & Elias al kort tijdens een verslag over mijn weekendje Leuven eerder dit jaar. Vooraf zou ik het restaurant waarschijnlijk niet zo snel hebben uitgekozen. Dat lag voornamelijk aan de statige, Vlaamse formulering van de menukaart: mijn tafelgenoot en ik vroegen ons even af of we al die mooi omschreven gerechten wel zou lusten. Maar onze vrees bleek onterecht, want wat een heerlijke avond tafelen werd het uiteindelijk.

Uit eten bij Jullia & Elias in Leuven

Bij aankomst worden we aan een tafeltje in de hoek neergezet, waarvandaan we een deel van het restaurant en de keuken kunnen overzien. Overal waar je kijkt hangen oude foto’s, handgeschreven brieven en zelfs een oude fiets aan het plafond. De bistro werd vernoemd naar de overgrootouders van de eigenaren en die sfeer voeren ze duidelijk door in het restaurant.

Uit eten bij Jullia & Elias in Leuven

Julia & Elias serveert diner a la carte voor €51,50 per persoon voor 3 gangen. We trappen af met een zalige mi-cuit van tonijn. Een smakelijke roodbaarsfilet voor mij en tussenribstuk voor mijn tafelgenoot volgt. Het dessert laat nogal op zich wachten maar blijkt niet doorgeslagen. Met welgemeende excuses krijgen we gelukkig alsnog een heerlijk nagerecht voorgeschoteld.

Uit eten bij Jullia & Elias in Leuven

Als je op zoek bent naar een snelle hap of goedkoop avondje uit, kun je beter voor een van de vele andere Leuvense restaurants kiezen maar voor een avond heerlijk tafelen, ben je bij Julia & Elias aan het juiste adres!

Julia & Elias Leuven

Julia & Elias is geopend voor lunch op maandag, donderdag en vrijdag van 12:00 – 14:00 uur.
Open voor diner op maandag, donderdag t/m zaterdag van 19:00 – 21:00 uur. Dinsdag, woensdag en zondag gesloten.

Busleidengang 6d (steegje op de Vismarkt), 3000 Leuven, +32 16 88 37 99
www.juliaenelias.be

Welke leuke hotspots in Leuven kun jij aanraden?

1 reactie
  1. Ik ben al jaren lang niet meer in die plaats geweest!
    Moet er weer snel een keer naar toe gaan.
    jammer dat de openingstijden niet zo lang zijn. Ik hou ervan om flink bij te kletsen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotel tip: overnachten in pentahotel Leuven

HOTEL TIP: Overnachten in pentahotel Leuven

Ga jij binnenkort naar Leuven en zoek je nog een hotel? Midden in het oude centrum vind je pentahotel Leuven, een ideaal uitgangspunt om deze Belgische stad een paar dagen…