29 gave steden voor je never-ending bucketlist: Lissabon

29 gave steden voor je never-ending bucket list

Omdat je bucketlist vast nog niet lang genoeg is en lijstjes sowieso nooit weg, maakte ik de ultieme reislijst. Over de hele wereld zijn dit 29 gave steden voor je never-ending bucketlist. Begin maar vast met wegdromen!

TRAVEL: 29 steden voor je bucketlist

Eindeloze bucketlists, ik heb ze. Niet alleen op gebied van persoonlijke dromen en wensen maar vooral ook op reisgebied. Landen waar ik nog heen wil, steden waar ik per se nog een keer wil ronddwalen en mezelf verliezen. Het is gewoon leuk om weg te dromen bij steden waar ik ooit al rondwandelde of onbekende steden die ik ooit hoop te bezoeken.

Ik leefde me uit en maakte een lange lijst met 29 gave steden die ik graag nog eens zou bezoeken of überhaupt nog wil bezoeken. Want dromen mag, toch?

29 gave steden voor je never-ending bucketlist

 1. Buenos Aires, Argentië – it takes two to tango
 2. Sydney, Australië – omdat 4 dagen lang niet genoeg waren
 3. Melbourne, Australië – omdat een week hier ook niet genoeg was
 4. Brugge, België – want geweldige chocolade en bier
 5. Toronto, Canada – eclectische stad plus panda’s in de Toronto Zoo
 6. Hong Kong, China – where east meets west
 7. Cahuita, Costa Ricaultieme drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot spot
 8. Kopenhagen, Denemarken – hip en bijna Hollands
 9. Berlijn, DuitslandEuropa’s hipster stad nummer één en ik was er ondanks al deze redenen nog nooit
 10. Lille, Frankrijk – idyllisch en Frans
 11. Saint Peter Port, Guernsey – Engelse pracht met een Mediterraan tintje
 12. Honolulu, Hawaii – wie wil er nu niet naar Hawaii?
 13. Boedapest, Hongarije – stad om oneindig in te verdwalen en ontdekken
 14. Dublin, Ierland – Ierse gezelligheid
 1. Florence, Italië – magisch mooie stad
 2. Urbino, Italië – smalle straatjes en geweldige uitzichten
 3. Napels, Italië – de beste pizza’s van Italië?
 4. Tokyo, Japan – waar traditie de toekomst ontmoet
 5. Maastricht, Nederland – een van de leukste steden van Nederland
 6. Wellington, Nieuw-Zeeland – al staat de rest van Nieuw-Zeeland ook op mijn bucketlist
 7. Krakau, Polen – vol geschiedenis en trendy spots
 8. Lissabon, Portugal – culinaire hoogstandjes en surfen in dezelfde stad, plus die metro beroemde trams wil ik nu zelf weleens ontdekken
 9. Edinburgh, Schotland – Harry Potter in Schotland komt zo’n beetje het dichtst in de buurt van de wondere wizard wereld
 10. Madrid, Spanje – opgaan tussen de Spanjaarden en genieten van het Spaanse leven kan hier prima
 11. Praag, Tsjechië – prachtig Praag mag niet ontbreken op deze lijst, hoe vaak ik er ook kom
 12. Newcastle, Verenigd Koninkrijk – hip & happening en vol restaurants van bekende chefs
 13. New York City, Verenigde Staten  – deze stad zal nooit ontbreken op mijn verlanglijst
 14. San Francisco, Verenigde Staten – peace & flowers man, peace & flowers
 15. Stockholm, Zweden – Zweed design en Scandinavische cuisine vormen een ideale combinatie

Hoeveel van deze steden kun jij al afstrepen van jouw bucketlist? En welke steden staan er nog op?

19 reacties
 1. Ik heb 7 steden van de lijst bezocht: New York, Dublin, Berlijn, Maastricht, San Fransisco, Newcastle & Sydney!

  Enkele andere steden die ik bezocht zijn Londen, Las Vegas & LA! Voor Februari staat er weer een mannenweekend op het programma (dit jaar was dat Dublin, zelf geregeld), wat de bestemming wordt van deze trip blijft voor mij nog een verrassing!

  Verder zou ik ook nog graag naar Rio, Caïro en Marrakech willen!

 2. A leuk zo’n lijstje ! Ik heb er 7 bezocht, mij staat dus ook nog iets te doen. Een leuke aanrader vind ik trouwens ook Granada, die stad heeft mij echt positief verrast!

 3. 9 mag ik er van jouw lijstje afstrepen! Zonder twijfelen zou ik weer naar New York en San Fransisco gaan. Heb het afgelopen jaar ineens een liefde voor de USA ontwikkeld… Stockholm zou ik ook graag eens zie! Verder staan bij mij Istanbul en Tel Aviv heeel hoog op het lijstje. Enneuh, Berlijn wacht met smart op je! ;)

 4. 9 bezocht, 20 voor op de bucketlist dus :) Voor (uiteraard) NY staat zo hoog op mijn bucketlist, net als Kopenhagen en Stockholm!

 5. Momenteel staan van de steden dichtbij Porto en San Sebastián het hoogst op mijn lijstje. Tot voor kort waren dat Istanbul en Venetië, maar daar ben ik inmiddels (het afgelopen jaar) geweest. Allebei gaaf!

 6. Ja, Cahuita is leuk! Bij Puerto Viejo, daar ben ik geweest! Het is niet echt (echt niet ;-)) een stad trouwens hoor, meer een klein dorpje. Maar fijne sfeer! Van je lijstje heb ik er 8 gezien, vooruit 9, maar 1 alleen op doorreis.

 7. Maar 6 bezocht! Aan de slag dus ;) Ediburgh vond ik echt een geweldige stad trouwens. Terwijl ik Buenos Aires erg vond tegenvallen. Ik wil nog wel graag naar New York!

 8. Jeuh, 8 bezocht, dus nog 21 prachtige plekken aan mijn wensenlijst toe te voegen (voor zover ze er nog niet op stonden) En de lijst groeit en groeit… :)

 9. Ik heb er 12 van jouw lijst bezocht. Stockholm, Lissabon, Tokyo, Madrid, Sydney en Melbourne wil ik nog graag bezoeken! Oh, en eigenlijk nog zoveel meer van jouw lijst! Wat ik zelf nog toevoeg: Riga, Olso, Ljubljana en Reykjavik!

 10. Rome! Nog nooit geweest.. en ik wil graag naar Chicago en New Orleans en Vegas! En Buenos Aires! En Shanghai! En Seoul! En en en… ;-)

 11. Wat een geluk dat je nog zoveel mooie plekjes hebt ontdekt (en mag ontdekken!). De metro van Lissabon – bedoel je niet toevallig de tram? Of heb ik over het hoofd gezien dat de metro ook bijzonder was? :-)

 12. Wat een inspirerende lijst met steden.
  Een aantal ervan ben ik weleens geweest maar van een groot deel kan ik alleen maar dromen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen