France Voyage - Mont Saint Michel

Reiswens: 3x France Voyage

Met een nog steeds zo goed als lege reiskalender heb ik zojuist weer een bestemming aan mijn toch al eindeloze wish list toegevoegd. La Douce France wel te verstaan. Bourgondisch genieten van cultuur, natuur en de Franse cuisine: doe mij een France Voyage s’il vous plaît.

Reiswens: 3x France Voyage

Na een aangename kennismaking met de Franse Champagne-Ardenne en een te kort bezoek aan Parijs een eeuw geleden, staat Frankrijk al tijden op mijn wish list om verder te ontdekken.

Tot nu toe kregen andere bestemmingen altijd voorrang. Toch staan deze drie plekken in Frankrijk hoog op mijn verlanglijstje.

1. Cannes

France Voyage - Cannes

Glamoureus Cannes ligt in het hart van Alpes-Maritimes, beter bekend als Côte d’Azur. Waar ooit vissers de overhand hadden in het straatbeeld, staat Cannes tegenwoordig vooral bekend om het prestigieuze filmfestival dat jaarlijks toneel biedt aan de rich & famous.

Precies de reden dat ik zelf weleens wil rondlopen in deze stad. Wandelen door de oude jachthaven, genieten van een beetje glitz & glamour en wie weet nog een beroemdheid of twee spotten.

2. Mont Saint-Michel

France Voyage - Mont Saint Michel

Foto door Gilad Rom (CC BY 2.0)

Mont Saint-Michel prijkt op menig Pinterest bucketlist en niet onterecht: dit kleine rotsachtige schiereiland en voormalig getijdeneiland huist een abdij en staat al sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst. Bij vloed is het schiereiland volledig omgeven door de zee en nadat vorig jaar werkzaamheden om verzanding tegen te gaan zijn afgerond, zal Mont Saint-Michel na het afgraven van de dijk die het nu met het vasteland verbindt weer een eiland zijn.

Ik las er ooit al over in Thea Beckman’s Geef me de ruimte! en zou dolgraag zelf eens een bezoek willen brengen aan deze bijzondere locatie.

3. Corsica

France Voyage - Corsica

Foto door fabrizio.binello (CC BY-SA 2.0)

Het ‘île de beauté’ Corsica heeft alles: fijne zandstranden en kristalhelder water, een kust van steile krijtrotsen, woeste bergketens en kastanjewouden… Ongerept en authentiek en daarmee de perfecte locatie om je onder te dompelen in het ultieme dolce far niente.

Oui, je veux aller en Corse.

Zelf op zoek naar een Franse bestemming? Check dan ook eens de site van www.france-voyage.com.

Hoe hoog staat Frankrijk op jouw bestemmingslijst?

Deze blog post bevat enkele gesponsorde links.
Lees hier mijn disclaimer.
11 reacties
 1. Je hebt wel een paar waanzinnige plaatsen genoemd! Wij zijn sinds een paar jaar ook Francofiel, Cannes en Mont-Saint-Michel hebben we inmiddels bezocht en zijn in het echt ook zo gaaf! Bretagne, de Cote d’Azur, de Dordogne en de Midi Pyreneen hebben we intussen bezocht, dus er is gelukkig nog genoeg te zien! Corsica staat ook hoog op ons lijstje, daar gaan we zeker ook een kijkje nemen!!

 2. Ik had altijd weinig met Frankrijk, maar er komen steeds meer Franse plekken op mijn wishlist. Cannes en Corsica komen er ook zeker bij. Marseille, de regio Bretagne en de Champagne-Ardennen staan er al op. Normandië is een fijne regio die ik je zeker kan aanbevelen!

 3. Ik ben volgens mij een van die weinige mensen die geen gezinsvakanties in Frankrijk heeft gedaan, dus voor mij is dit nog ongekend terrein! Wil dit zeggen dat je je keuze gemaakt hebt voor je vakantiebestemming? :-)

  1. Neeeeee, nog steeds niet :’) Maar hoop zeker snel meer van Frankrijk te ontdekken. Wij gingen vroeger altijd op vakantie naar Duitsland hoor, dus ik hoor bij dezelfde club!

 4. Mont St Michel is zo mooi!
  Het is al jaren geleden dat ik er ben geweest, maar weet nog goed dat ik met open mond stond te kijken en me echt even terug in de tijd waande toen ik in het dorpje liep. Dus ik zou zeggen: Gaan!! :)

 5. Ik heb echt niets met Frankrijk, ben er wel al vaak geweest, maar vond het nooit heel bijzonder. Maar dit stukje van jou is toch wel mooi haha :) Vooral dat kasteel!

  1. Haha, dat kan natuurlijk ook! Wij gingen vroeger altijd naar Duitsland op vakantie dus heb nog maar bar weinig van Frankrijk gezien. Hoop ik zeker eens verandering in te kunnen brengen.

 6. Ik begrijp wel dat deze drie plekken op je wishlist staan, nu ook op de mijne ;) Op de een of andere manier heb ik niet echt ‘iets’ met Frankrijk. Afgelopen winter ben ik voor het eerst naar Parijs geweest en ik vond het een prachtige stad, maar had niet direct het gevoel dat ik er vaker heen zou willen of zo. Maar bij het zien van deze foto’s bijvoorbeeld denk ik dat ik Frankrijk toch eens een eerlijke kans moet gaan geven.

  1. Frankrijk komt bij mij ook steevast onder een aantal andere bestemmingen terecht maar volgens mij is er dus genoeg moois te zien. Parijs wil ik nog wel een keertje opnieuw ontdekken: de eerste keer was ik net 18, met school en hoewel heel gaaf vond ik Londen leuker. Lang geleden dus ik roep alweer een paar jaar dat ik echt eens terug moet!

Reageren is niet mogelijk