To go in 2019: Drie nieuwe hippe hotels in Londen

FUN TRAVEL FACTS: Wist jij dit al over Londen?

Heerlijk vind ik het, om dingen te leren over steden waar ik heen ga of ben geweest. En dan niet per se voor de hand liggende feiten als aantal inwoners en spreektaal maar fun facts, die je verrassen. 11 fun travel facts over Londen die je waarschijnlijk nog niet kent.

FUN TRAVEL FACTS: 11x reisweetjes over Londen

 1. ‘s Werelds oudste publieke dierentuin werd in 1828 geopend in Londen.
 2. De Tube is ook een ‘oudste ter wereld’: de London Underground werd in 1863 gebouwd en is daarmee wereldwijd het oudste metrosysteem. Zo oud zelfs, dat het zijn eigen muggensoort heeft ontwikkeld[1].
 3. Londen staat bekend om slecht weer en regen maar krijgt gemiddeld met krap 60 centimeter per jaar bijna de helft minder regen dan wereldstad New York City, waar jaarlijks zo’n 125 centimeter regen valt.
 4. Opgericht in 1902, zijn de Ealing Studios in West London de oudste filmstudio’s die nog steeds in gebruik zijn.
 5. In 2012 werd Londen de eerste stad die drie Olympische Spelen heeft gehost. De eerste twee Spelen vonden plaats in 1908 en 1948.
 6. Volgens Wealthinsight’s World City Millionaire Rankings May 2013 [2], is Londen de stad met de meeste multimiljonairs ter wereld. Er zijn zelfs meer multimiljonairs in Londen dan in heel Frankrijk bij elkaar (4.224 tegen 3.800). Daarnaast bezet Londen na Tokyo en New York de derde plek wereldwijd op zowel de miljonairsranglijst als de biljonairsranglijst (na New York en Moskou

Black cab in Londen (via Unsplash)

 1. Taxichauffeurs in Londen moeten maar liefst 320 verschillende routes, 25 duizend straten en 20 duizend herkenningspunten uit hun hoofd leren voor ze gecertificeerd chauffeur kunnen worden. Dit proces staat bekend als “The Knowledge” en neemt meestal zo’n 2 tot 4 jaar in beslag. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat de hersens van taxichauffeurs die “The Knowledge” aan het leren waren een grotere hippocampus – ofwel het gebied in je hersens dat zich bezig houdt met geheugen –  hadden dan mensen in een controlegroep[1].
 2. De Museum of London, die de geschiedenis van Londen vertelt van de prehistorie tot de dag van vandaag, is de grootste stedelijke museum ter wereld.
 3. Londen telt meer dan 5.000 pubs. Daar worden elke maand (!) zo’n 62 miljoen pints of beer geschonken, samen goed voor bijna 30 miljoen liter[2].
 4. Gemiddeld ontvangt de London Eye elk jaar meer bezoekers dan de Taj Mahal en de Piramides van Giza[3]. De 32 capsules van het enorme draaiwiel staan voor elk van de 32 Londense boroughs en wegen elk net zoveel als 1.052.631 pound munten.
 5. De eerste roltrap van Groot-Brittannië werd gebruikt in het beroemde warenhuis Harrods[4]. De roltrap – zonder treden – werd in november 1898 in gebruik genomen in de Knightsbridge winkel en door zowel klanten als bewonderaars in grote getale gebruikt.

Meer lezen over Londen?

Welk fun fact verraste je het meest?

Bronnen fun travel facts Londen: 1, 2, 3, 4
9 reacties
 1. Ah ja, dat over de taxichauffeurs heb ik eerder gehoord; ik geloof dat het in een documentaire was waarbij een chauffeur vertelde dat hij voordat hij begon duizenden kilometers had afgelegd per fiets. Dat is me nogal een baantje; ik geloof zeker dat dat op een positieve manier bijdraagt aan je capaciteiten voor ruimtelijk inzicht en stadsplanning!

 2. Haha hilarisch! Ik blijf deze lijstjes van jou geweldig vinden en helemaal als Londen de hoofdrol heeft natuurlijk. Vooral feitje #3 is awesome! Ik beweer al jaren dat het echt niet altijd slecht weer is in Londen. Point proven!

 3. Haha wat leuk! Ik ben net bezig met een travel post over hoe je Londen in één dag kan bezoeken, maar deze feitjes zijn ook heel erg grappig om te weten!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen