5x Hotspots in Utrecht

5x Hotspots in Utrecht

Als het op steden aankomt, is Utrecht een van mijn favoriete plekken om uit te hangen. Goed bereikbaar, een heerlijk centrum om door rond te dwalen en zoveel leuke restaurantjes dat ik bij lange na nog niet alles heb ontdekt. 5 fijne hotspots in Utrecht.

5x Hotspots in Utrecht

Buurten in de fabriek

Kom buurten bij Buurten! Eten & drinken bij Buurten kan op twee plekken in Utrecht: in Oost en ‘in de fabriek’ in Oog in Al. Daar werd in de gerenoveerde Cereolfabriek een inmiddels razend populair café/restaurant geopend. Hier kun je dagelijks terecht voor een kop koffie, verse muntthee, borrelhap of diner. Ideaal voor buitenshuis werken, als je tenminste tegen drukte en aanwezigheid van veel kinderen kan.

Kanaalweg 91, 3533 HH Utrecht

Buurten is 7 dagen per week geopend vanaf 9:00 uur. Reserveren kan telefonisch (030 87 78 116) of via de website www.kombuurten.nl.

Buurten in de Fabriek in Utrecht

Gys Voorstraat

Ontdekt dankzij Nelleke: biologisch restaurant Gys. Gys serveert biologische gerechten met veel streekproducten en heeft naast vlees & vis ook een uitgebreide vega & vegan kaart. Tip: je kunt er ook afhalen.

Voorstraat 77, 3512 AL Utrecht

Elke dag geopend van 10:00 – 22:00 uur.

Hotspot: Gys Utrecht

Firma Pickles

Burgers & wijn, daarvoor moet je bij Firma Pickles zijn. Naast een tiental burgers met biologisch vlees vind je op de menukaart een veggie burger, een gamba burger en een wekelijks wisselende burger. Verse frites en coleslaw maken elk gerecht af. Het burgermenu wordt aangevuld met een ruime selectie van maar liefst dertig wijnen. Proost!

Drieharingstraat 1-3, 030 – 2317971

Van maandag t/m donderdag open van 16.00 uur – 00.00 uur, in weekenden van 16.00 uur tot 01.00 uur.

Reserveren niet mogelijk

Hotspot: Firma Pickles UtrechtHotspot: Firma Pickles Utrecht - Veluwse eendenburger - Watzijzegt.com

De Markt

Restaurant De Markt is te vinden in de Drieharingstraat, een bekend horeca-straatje in het centrum van Utrecht. Hier moet je vooral heen voor de Italiaanse specialiteiten, waar je zowel overdag als ‘s avonds van kunt genieten.

Drieharingstraat 27, 3511 BH Utrecht (030 – 230 09 91), www.restaurantdemarkt.nl

Elke dag geopend van 12:00 tot 22:00 uur. Reserveren kan vanaf 6 personen (alleen telefonisch).

Lunchen bij Restaurant De Markt in Utrecht

Stan & co.

Gezellig borrelen, een grilled steak, een goeie cappuccino of afternoon tea of toch liever een van de 20 open wijnen? Het kan allemaal bij Stan & Co. Utrecht, te vinden aan de Ganzenmarkt tussen de Oude Gracht, Neude en de Dom. Lekker centraal en lekker eten!

Ganzenmarkt 16A, 3512 GD Utrecht, 030 – 233 45 35, www.stan-co.nl 

Maandag t/m zaterdag vanaf 09.00 uur geopend, zondag vanaf 11.00 uur

Hotspot: Stan & Co. - Watzijzegt.com Hotspot: Stan & Co. - Watzijzegt.com

Waarschijnlijk loop ik alweer grandioos achter dus ken jij nog fijne restaurants en cafés in Utrecht waar ik echt eens heen moet?

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Utrecht?

18 reacties
  1. Las je artikel zitten zeker wat hotspots tussen die ik nog graag wil bezoeken, was laatst bij restaurant Sens in Utrecht, zeker ook een aanrader voor mediterraans eten. Is bij mariaplaats.

  2. Ik moet nog langs Gys en Delano, de rest kende ik al. Stan en Co vind ik de laatste tijd trouwens wel een beetje teleurstellend: lang wachten, onvriendelijk personeel en heel vaak is mijn eten al koud als het wordt geserveerd :(

  3. Gys ziet er zo leuk uit! Ben er erg benieuwd naar. Oh en Pickles en Stan & Co! <3 Love them!

  4. Bij het nieuwe iBake in de Zakkendragerssteeg heb ik de lekkerste cupcake ooit gegeten, met goede koffie erbij. Leuk winkeltje met bakspullen.

  5. Gys kende ik nog niet, maar gaat zeker op t lijstje! Persoonlijk vind ik meneer Smakers betere burgers en friet hebben dan Pickles, maar wel net iets minder gezellig zitten. Wel superhip; soort kantinegevoel en als t druk is dan zit je echt bijna bij elkaar op schoot ;-)

  6. Stan & co ben ik nog steeds niet geweest, moet er toch eens van komen binnenkort!

    Ik vind eethuis vers leuk voor lunch / thee, en broei schijnt ook leuk te zijn!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen