Markthal in Rotterdam

6x Bestemmingen waar je nog dit weekend heen kunt

Nog geen plannen dit weekend maar wel zin om alles even achter je te laten? Hier is wat inspiratie voor bestemmingen waar je nog dit weekend heen kunt voor een last-minute weekendje weg!

6x Bestemmingen waar je nog dit weekend heen kunt

1. Gent

De historische binnenstad van Gent, op zo’n 2,5 uur rijden van Utrecht, is voor een groot deel bewaard gebleven en het oude centrum is bovendien autovrij. Ideaal voor een relaxed weekendje weg dus.

Slenteren langs de Graslei, pintjes drinken in een van de vele kroegjes rond de Vrijdagmarkt of het Patershol en genieten van het uitzicht over de stad vanaf de oude belfort, kies zelf.

Het water op in Gent

2. Keulen

Met de trein ben je in 2,5 uur in het hart van Duitsland’s oudste stad. Keulen biedt cultuur, een lange historie die goed zichtbaar is in de stad en een uitgebreid museum- en winkelaanbod.

Genoeg te doen voor iedereen dus en je hoeft er niet lang voor te reizen.

Bezoek Keulen (foto via Unsplash)

 

3. Maastricht

Dé bestemming in Nederland waar je je eigenlijk in het buitenland waant: Maastricht, gelegen in het bourgondische Limburg, is de ultieme last-minute weekendje weg bestemming.

Op zo’n 2-3 uur rijden of treinen vanuit Midden-Nederland waan je jezelf even in het buitenland, kun je uitgebreid winkelen en vooral lekker eten en drinken.

4. Antwerpen

Op minder dan 2 uur rijden van Utrecht vind je Antwerpen, de Belgische stad van diamanten, mode en kunst. Dwaal rond door deze havenstad, trakteer je smaakpapillen bij een van de vele hotspots of snuif een portie cultuur op in architectonisch hoogstandje Museum aan de Maas (MAS).

5. Rotterdam

Door Lonely Planet onlangs nog verkozen tot één van de steden die je in 2016 zou moeten bezoeken. Rotterdam is zo’n stad die je liefhebt of haat. Ik zou voor dat eerste gaan!

Bomvol architectonische hoogstandjes, een bruisend nachtleven en zoveel hippe restaurants en café’s dat je aan een weekend niet genoeg hebt!

Markthal in Rotterdam

6. Westerbork

Geen zin in drukte maar er juist even helemaal tussenuit? In het Drentse Westerbork vind je die rust. Lekker slapen tussen de boeken in Hotel Abdij de Westerburcht, dwalen door het bos en uitwaaien op de hei. Wedden dat je hierna heerlijk uitgerust bent?

Westerbork, weekendjeweg

Heb jij nog favoriete bestemmingen dit weekend?

3 reacties
  1. Oh, fijne tips!! Gent en Maastricht vind ik beide vooral hele fijne steden, ik hou wel van die zuidelijke sfeer!

  2. Rotterdam ben ik al jaren niet meer geweest, Keulen vond ik een afknapper en met de rest ben ik het helemaal eens. Heerlijke steden om heen te gaan. Mis zelf alleen Düsseldorf en Oberhausen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen