Leukste wijnbars van Nederland

De leukste wijnbars van Nederland

Wijnbars zijn een steeds populairder wordend fenomeen in de Nederlandse horeca. Bij een wijnbar denk ik aan een horecagelegenheid waar een flinke selectie fijne wijnen op het menu staat, los van een lunch- of dinerkaart. Waar vind je nu de leukste wijnbars?

De leukste wijnbars van Nederland

Wijnbars zijn een steeds populairder wordend fenomeen in de Nederlandse horeca. Zo vierde ik afgelopen weekend mijn verjaardag met vriendinnen bij het Utrechtse Firma Pickles, waar burgers & wijn hand in hand gaan.

Waar een goede wijnbar aan moet voldoen, is echter nergens geformuleerd. Nu heeft iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeur en idee. Zo denk ik bij een wine bar aan een horecagelegenheid waar een flinke selectie fijne wijnen op het menu staat, los van een lunch- of dinerkaart. Maar waar vind je nu de leukste wine bars?

Dit zijn de leukste wijnbars van Nederland

In Nederland zijn nu enige tientallen wijnbars te vinden. Waar vind je ze? Daar is nu de website www.wine-bars.nl voor in het leven geroepen! Een handige website met mooie visuals die het je gemakkelijk maakt om wine bars in jouw omgeving op te sporen. Of dat ene leuke wijnbarretje om de hoek van je stedentrip hotel. Je kunt er geen tafeltjes reserveren of kortingen scoren, het gaat puur om de zoekfunctie.

Een paar wine bars die je zeker wil opzoeken:

Barrel Wijn Groningen

In Groningen vind je Barrel Wijn, wijnbar van het jaar 2018/19. Ze hebben meer dan 700 wijnen op fles, waarvan minstens 45 per glas te bestellen. Lekker combineren met een hapje en je hebt gegarandeerd een top-avond.

Haddingestraat 27, 9711 KC, Groningen, www.barrel-wijn.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barrel Wijn (@barrelwijn) op

VinVin Utrecht

VinVin is – naar eigen zeggen – de eerste wijnbar van Utrecht en ligt op steenworp afstand van de Neude en de Oudegracht. Hier kun je terecht voor wijnen met een verhaal, proeverijen en smakelijke hapjes. VinVin werd in 2016 uitgeroepen tot wijnbar van het jaar.

Predikherenstraat 19, 3512 TL Utrecht, www.wijnbarvinvin.nl

Petit Louis Wageningen

Eentje om de hoek en een die ik nog steeds wil bezoeken: wijnbar Petit Louis organiseert regelmatig proeverijen en serveert daarnaast smakelijke lunches en diners met heerlijke wijnen. Een prima plek om Wageningen te proeven dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wijnbar Petit Louis (@wijnbarpetitlouis) op

Ik ga vast op zoek naar een leuke wijnbar voor mijn volgende feestje!

Ken jij nog een leuke wijnbar in de buurt?

7 reacties
  1. Jaaaa wine bars! Ik ben er dol op! Ik Haarlem zit een hele leuke: Wijn & Ko. Ik dronk hier een heerlijke Moldavische wijn in combinatie met lekkere Iberico hapjes. Ik heb er toen ook een blogje over geschreven. In Den Haag zit Taste. Schijnt heel classy te zijn, nog nooit op bezoek geweest. Ik ben er wel voor om op Wine Bar jacht te gaan. Een keertje daten?

  2. Ja leuk! Ik kwam zelf regelmatig bij Taste in Den Haag, en ook het Eigendom in Rotterdam is leuk.

    1. Leuke tips! Ik kom helaas wat minder in de Randstad omdat het meteen vaak een nachtje logeren kost. Maar die in Rotterdam ga ik onthouden!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen