Stedentrips in de winter: Londen in de sneeuw

Stedentrips in de winter

Het is officieel nog geen winter maar wel verdomd koud! Toen ik een tijdje terug over steden voor leuke herfst trips schreef, kon een tweede blog dus eigenlijk niet uitblijven. Want ook stedentrips in de winter kunnen heerlijk zijn. Even de kerstsfeer opsnuiven in Londen, overwinteren in Spanje… doe mij ook zo’n tripje!

Stedentrips in de winter

Stedentrips in de winter zijn bij mij altijd favoriet. Gewoon even er tussenuit, en dat hoeft niet eens per se ver weg te zijn. Ik zette een paar Europese bestemmingen op een rijtje waar ik best heen zou willen deze winter.

Praag

Praag is natuurlijk bij uitstek een stad om in de winter te bezoeken, vooral rond de kerstdagen. Er zijn namelijk twee grote kerstmarkten in Praag, op het Oude Stadsplein en het Wenceslav Plein, waar je de gehele decembermaand waar je je tegoed kunt doen aan lokale delicatessen als peperkoek (pernik), glühwein (svarene vino) of hete punch (punč).

Steden in de hoofdrol: Charles Bridge in Praag

Foto door Anadman Bvba / Shutterstock.com

Na een dag shoppen op de kerstmarkt in Praag kun je ‘s avonds nog gaan schaatsen naast het Estates Theater, met live muziek. Muziekliefhebbers zijn sowieso op hun plek in Praag, want er worden ook allerlei klassieke, jazz en kerstconcerten georganiseerd.

Wenen

Het Oostenrijkse Wenen staat in de winter flink in het teken van kerst. Maar dat is niet de enige reden om hierheen te gaan. Je vindt er schitterende paleizen, monumentale pleinen en prachtige barokke gebouwen. Die zou ik weleens in de winter onder een laagje sneeuw willen zien. Romanties!

Kerstmarkt in winters Wenen

Málaga

Het Spaanse Málaga is the place to be voor koukleumen die de Hollandse winter willen ontlopen. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden in januari en februari zul je het hier namelijk niet snel koud krijgen. De afgelopen eeuw kwam het kwik in deze stad slechts éénmaal onder het vriespunt. Wow!

Lees ook vooral de tips van Beleef Malaga over waarom je naar deze Spaanse stad zou moeten.

De kathedraal van Malaga

De kathedraal van Málaga (Foto door Nikolay Roslyakov, via Shutterstock)

Krakau

Deze Poolse stad wordt ook wel het Florence van het Noorden genoemd, al heeft ‘dit’ Florence een veel meer winters karakter dan de Italiaanse. Het kan er namelijk extreem koud worden in de winter.

Krakow in de avond

Maar je moet iets overhebben om een bezoekje te brengen aan deze stad, er is namelijk genoeg te doen. Vergaap je aan de architectonische hoogstandjes, oude centrum en monumenten en Schindler’s Factory Museum, waar het oorlogsverleden van Polen centraal staat.

Londen

Zomer, herfst, winter of lente… Londen is altijd leuk om heen te gaan. Tijdens de koude wintermaanden is het wél extra gezellig, met die kerstsfeer en prachtig verlichte straten. Ik kreeg laatst een uitnodiging om naar Londen te komen, dus misschien gaat het er deze winter nog van komen ook!

Lees hier meer over Londen >>

Winter Wonderland, Hyde Park, London

Antwerpen

Antwerpen is echt een van de leukste steden in het najaar, vooral rond de feestdagen. Er hangt dan een typische kerstsfeer  reiken door alle straatjes en je kunt er geweldig shoppen.

Check vooral de kerstmarkten zelf, waar je kunt schaatsen, warme chocolademelk drinken en kerstcadeautjes kunt scoren, en natuurlijk de bekende shoppingstraat de Meir, tussen het station en het oude centrum waar je naast talloze kleine zaakjes ook stores van bekende winkelketens vindt.

Lees hier meer over Antwerpen en wat je hier kunt doen >>

De Grote Markt in Antwerpen

Maastricht

Voor een leuke stedentrip hoef je natuurlijk helemaal niet naar het buitenland. In Maastricht vind je net zoveel gezelligheid en dat is ook nog eens een stuk dichterbij! Lekker makkelijk met de trein heen en terug, ideaal voor een weekendje weg.

Ik was er afgelopen zomer toen het met ruim dertig graden tropisch warm is maar weet zeker dat het bij temperaturen onder nul net zo leuk is.

Maastricht in de winter

Wat is jouw favoriete stedentrip bestemming in de winter?

17 reacties
  1. Ben net in Maastricht geweest. Zeker sfeervol, maar wel een beetje cliché met de kerst. Maar stiekem hou ik daar van.

  2. Ik was drie jaar geleden met kerst in Parijs en afgelopen weekend was ik een paar dagen in Engeland. Maar Londen met sneeuw lijkt me prachtig, hoop dat jouw tripje doorgaat! Málaga klinkt qua temperatuur ook relaxt trouwens :-)

  3. Wat mij betreft is het winter hoor. Ik was nooit zo’n fan van Praag, maar deze foto maakt toch wel weer dat ik misschien eens terug moet…Ik ga binnenkort naar winters Münster. Grote favoriet van mij is Edinburgh. En Bath, ook.

  4. Handig dit! Ik wil deze winter namelijk nog een stedentrip gaan doen, maar ben nog heel erg aan het kijken wat leuk is. Fijne post dus. :)

  5. Heel mooi overzichtje! Ik vind na zomeren in Malaga ook zo heerlijk. Antwerpen is naast Londen voor mij toch wel de ultieme kerst shop stad :) goed te doen met de auto ook!

    En verder staan er nog hele fijne tips bij, genoeg inspiratie in ieder geval om weer een keer een mooi tripje te boeken ;-)

  6. Santa Calus Village in Finland geloof ik zou ik graag een keer willen zien in december. Lijkt mij zo romantisch en sprookjesachtig! Even net doen alsof hij echt bestaat ;-).

Reageren is niet mogelijk