Wat te doen als het regent in deze Europese steden?

Wat te doen als het regent in deze Europese steden?

Wij Hollanders gaan door weer en wind gewoon op pad, want inmiddels zijn we wel gewend aan regen. Maar wat doe je als het rotweer is tijdens je buitenlandse stedentrip? Deze infographic geeft je leuke ideeën wat te doen als het regent in deze Europese steden.

Wat te doen als het regent in deze Europese steden?

Niet alleen in Nederland hebben we regelmatig te maken met compleet verregende dagen, weekenden, zelfs weken. Iets waar ons Europese klimaat nu eenmaal bekend om staat. Zelfs de Zuid-Europese steden ontkomen niet aan regen: bij een stad als Londen denk je automatisch aan regen maar hoewel steden als Milaan, Rome en Lissabon altijd zonnig lijken, staan ze ook allemaal in de top tien van steden met de meeste regenval.

Gelukkig kun je zelfs tijdens regenachtige weekendjes weg vaak nog genoeg doen zonder constant zeiknat geregend te worden. Er zijn overal wel musea, winkelcentra en leuke barretjes om te schuilen.

Wat te doen als het regent – een Europese stadsgids

Deze infographic geeft je tips en ideeën voor leuke indoor-activiteiten in onder meer Londen, Parijs, Berlijn en Rome zodat je toch nog het beste uit je weekend kunt halen, wanneer het buiten met bakken uit de lucht valt.

Wat te doen als het regent in Londen?

Wereldstad Londen is altijd goed, ook als het regent. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden en activiteiten die je binnen kunt ondernemen.

  • Bezoek de BBC – het BBC Broadcasting House is toegankelijk voor publiek (wel even reserveren vooraf)
  • Oefen je golf swing bij Urban Golf
  • Test je tafeltennistalent bij Bounce Ping Pong (121 Holborn)
  • Zie Londen in het klein bij Pipers Central London Model (NL, The Building Centre 26 Store st)
  • Bezoek een van de vele geweldige musea in Londen (vaak nog gratis te bezoeken ook)

Wat te doen als het regent in Parijs?

Wat te doen als het regent – een Europese stadsgids Parijs

  • Kijk een film in een pagode (La Pagode Cinema)
  • Verdiep je in de geschiedenis van de stad en bezoek bijvoorbeeld het Hôtel National des Invalides (Esplanade des Invalides)
  • Bezoek de wassen beelden in Le Musée Grévin (10 Boulevard Montmartre)

Wat te doen als het regent in Berlijn?

Wat te doen in Berlijn als het regent

  • Drink het beroemde groene drankje in Absinth Depot Berlin (Weinmeisterstrasse 4)
  • Ga voor de worst bij het Deutches Currywurst Museum (Schuetzenstrasse 70)
  • Schuil in een verlaten gebouw of ga op URBEX jacht in een van de Berlijnse kraakpanden
  • Ga ondergronds in het Berlin Underworlds Association

Lees ook: Doen in Berlijn: 5 toptips voor Berlijn in de lente

Wat te doen als het regent in Rome?

  • Schuil (en kijk naar) de regen in het Pantheon (Piazza della Rotonda)
  • Breng een bezoekje aan de verloren zielen in het Piccolo Museo Del Purgatorio (12 Lungotevere Prati 12)
  • Kijk naar moderne kunst in het Museo d’Arte Contemporanea di Roma (MACRO) (Via Nizza 138)
  • Bewonder de botten in Cripta Capuccini (Via Veneto 27)

De leukste stedentrips in februari

Wat te doen als het regent in Madrid?

Spaanse hoofdstad Madrid is groot en chaotisch, divers en authentiek, met een rauw randje en levendig straatleven. Een goede bestemming voor een stedentrip dus, want zelfs als het regent is er genoeg te doen!

  • Trakteer jezelf op churros bij Chocolatería San Ginés (Pasadizo de San Ginés, 5 sol)
  • Bezoek hét voetbalstadion Bernabeu (Av de Concha Espina, 1)
  • Stil je lekkere trek bij Mercado de San Miguel
  • Verdiep je in de wereld van de ham bij Museo del Jamón
  • Of maak een dagtrip naar Toledo
Nog meer doen in Madrid? Lees ook: Wat te doen in Madrid (+dit kun je gratis in Madrid)

Meer inspiratie opdoen voor je volgende stedentrip of weekendje weg?

Speur tussen mijn citytrip artikelen naar je volgende bestemming of lees een van deze blog posts:

Wat doe jij het liefst als het regent tijdens je stedentrip?

Bron: Wimdu Blog

12 reacties
  1. Wat een leuke infographic! Zelf vind ik het nooit zo erg als het regent, er is inderdaad altijd genoeg te doen in een stad. Alleen voor de foto’s is het wat minder, maar ja: het is wel zoals het is. Niet elke reis/bestemming heeft een perfect blauwe lucht^^

  2. Ik kom nu net met de kerstdagen een weekje naar NL en de weersvoorspelling: 90% kans op regen, mmmm. Ain’t no place like home :P

  3. Oei, regen vind ik altijd lastig. Enerzijds kan ik het zelf wel hebben, ik ben niet gemaakt van suiker, maar ik baal er dan altijd zo van dat ik dan geen mooie foto’s kan maken. Nou ja, het kan wel, maar niet als het zeikt van de regen. Tenminste, het lukt mij niet om van die mooie stormfoto’s te krijgen, volgens mij moet het dan echt droog zijn. Afgelopen reis viel een bezoek aan Charleston in het water vanwege hele heftige regen. Nou ja, overstromingen eigenlijk, de hele oostkust stond blank. En in Europa ontkom je er ook niet echt aan, dus leuk om wat tips te hebben om binnen te doen, zeker in Londen haha!

  4. Bizar, ik had me nooit gerealiseerd dat er op sommige plekken zo vaak regen is! Maar gelukkig regent het zelden de hele dag.

    Zelf heb ik de neiging een museum in te duiken of een (overdekt) terrasje te pakken. Ik laat er zelden mijn trip door in het water vallen.

  5. Om te beginnen even zeggen dat ik het zo gaaf vindt dat jij zo creatief bent. Wat een knappe infographics. Heel handig ook want inderdaad, veel regen hier in Europa. Bij m’n volgende citytrip kom ik zeker kijken of jij er een infographic over hebt gemaakt want regen kan in mijn ogen ook vaak een trip verpesten, en dat zou eigenlijk niet mogen.

    1. Awh, dat hoor ik natuurlijk heel graag, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze infographic niet zelf heb gemaakt; de makers en de bron staan eronder :) Ben zelf ook geen fan van regen, zeker niet tijdens trips, maar gelukkig is er vaak toch best wat te doen indoor!

  6. Ik moet altijd even teleurstelling opzij zetten als het regent en ik gerekend had op zon ;) Regen vind ik altijd een goed excuus om musea e.d. te bezoeken. Fijne tips op deze infographics!

    1. Ik ook hoor, maar je kunt moeilijk de hele dag in je hotel blijven zitten :’) Maar regen is bijvoorbeeld een bijzonder goed excuus om te gaan shoppen ;-)

  7. Wat een goede infographic! Lijkt wel alsof het overal best vaak regent! Ik schreef toevallig vandaag over Ljubljana in de stromende regen xD

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen